Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Törtel"
Első<< Előző15161718192021Következő >>

veroniq - 2011.07.01. 16:27:09

 

A mai napon a szomszéd településre vezetett utam és éppen arra az útszakaszra tévedtem, ahova a faluban beterelik a tehergépjármű forgalmat. Elképedve tapasztaltam, hogy az utca vége bizony iszonyatos állapotban van. Törtel szégyenfoltja a mintegy 500 méteres útszakasz, melyen eszeveszetten dübörögnek a kamionok. A kátyúkkal tarkított flaszteren lassan már kő kövön nem marad, pontosan azok tették a tönkre az utat nagy súlyukkal, akik most dohognak azon, hogy hogy lehet ilyen útra terelni őket. Viszont nem csak a kamionosok akadtak ki mindezen, hanem a lakók is, akiknek mindennapjait megkeserítik a tehergépjárművek. Házaik ugyanis elkezdtek megrepedni. Panaszuk eddig nem hallgattatott meg, hiába keresték meg az illetékeseket.

Külvilág:
Törtel   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.27. 21:48:51

 

Újabb halálszakasz alakult ki Törtel irányában… Az Abony Törtel összekötő út ugyanis olyan állapotban kezd lenni fél méteres krátereivel, ami közlekedésre kezd alkalmatlanná válni. Jó magyar szokás szerint javítás helyett 20 km/órás korlátozást bevezető táblával igyekeznek úrrá lenni a helyzeten. A dologban az a megdöbbentő és pikáns, hogy a valóban már járhatatlan és ezért heti gyakoriságú balesetet okozó Újszász felé vezető út is ilyen volt két évvel ezelőtt…. Azóta már nem nevezhető útnak! Félő, hogy Törtel felé ugyanez az állapot fog kialakulni. Mindez azért rettenetesen bosszantó, mert Abony elvileg törne egy mikrotérségi központi szerepre. Ez azt jelentené, hogy itt vennének igénybe különféle ellátásokat és szolgáltatásokat a környező települések lakosai. Hogy ezt ilyen úton meg tudják-e tenni, kétséges. Egy biztos, Abony lassan emiatt is elszigetelődik.

 

LŐVE

 

Nagyításhoz katt a képre!

Citrom-díj:
Törtel   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.17. 12:31:57

 Többszáz ingatlan vált vagy válik hamarosan életveszélyessé a térségben. A vályogépületek a belvízben feláztak, a száradás után pedig akár össze is dőlhetnek. Törtelen az egyik családi ház tulajdonosa elmondta: tehetetlenek, mert ők önerőből nem tudják felújíttatni az épületet, az önkormányzat pedig nem tud segíteni.

Ezt a házat három éve vásárolták, hitelre…amiből még több mint 10 év hátra van. Az ingatlan azonban nagyon úgy tűnik, hogy már csak heteket bír ki. A vályogház falai a belvizes időszakban feláztak, most pedig ahogy szárad, egyre veszélyesebb az épület. Ráadásul a legkritikusabb az a falrész, ahol az elektromos szekrény található.

LENGYEL LÁSZLÓNÉ: Az áramtól félünk, azt mondták, hogy életveszélyes ez a ház.

A házat csak a gyors beavatkozás menthetné meg az összedőléstől. A tűzoltóparancsnok is úgy látja, kritikus a helyzet. A víz egyébként még most is áll a pincében…Az eset nem egyedi. A törteli önkormányzat pedig nem tud segíteni, hisz nincs rá pénz.

GODÓ JÁNOS polgármester Törtel: „A múlt év katasztrofális állapotot hozott a településre és úgy mint már környező településeken is, megközelítőleg 200 ház van Törtelen, ami ilyen vagy hasonló állapotban van.”

 

Külvilág:
Törtel   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.07. 09:26:18

Nem hivatalos lapinformációink szerint sajnos Törtelre is érkezett két népes család Szolnokról a Motor útról és egyre jobban romlik a település közbiztonsága. Az érintett, sok éve itt élő lakosok lapunknak elmondták, hogy úgy tudják, Szolnok mindent megtesz annak érdekében, hogy a „ fertőt „, azaz a cigánytelepet felszámolják a megyeszékhelyen. Még anyagilag is támogatják őket, ha vidékre költöznek. Mint arról már beszámoltunk, Abonyba is költöztek már erről a területről, de kedvelt célpont Törtel is és a környező Pest megyei települések is.

Közbiztonság:
Törtel   
 17 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.14. 09:11:27

Törtelen a közelmúltban megtartott teltházas falugyűlésen elhangzott, hogy ők a helyi vállalkozók foglalkoztatását támogatják az önkormányzati munkák elvégzése során. Így amit csak lehet,a  törteliekkel végeztetnek el, sőt nem is dolgoznak náluk más települések vállalkozói. A helyi gazdákat is előnyben részesítik a településen, hiszen még a tejet is tőlük szerzik be a helyi konyhára.

Külvilág:
Törtel   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.07. 14:14:26

Törtelen teltházas falugyűlést tartottak a közelmúltban, ahol a kis település életét nagymértékben befolyásoló témákról volt szó. Godó János polgármester beszámolt az októberi választások óta eltelt időszakról. Felvázolta az önkormányzat pénzügyi helyzetét is. A község 96 milliós hitelállományt cipel magával, ami a korábbi beruházások során, valamint a TK-Víz Kft. csődbe jutása miatt halmozódott fel. Működési hitelre is szüksége van a szinten maradáshoz a törteli önkormányzatnak, mely 25 milliós keretben rendelkezésre áll. A takarékossági intézkedések megtörténtek, végre hajtásuk folyamatos.

Külvilág:
Törtel   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.23. 19:01:46

Megint egy Abonyra nézve nem túlságosan hízelgő hírről kell számot adnom. Godó János, Törtel község polgármestere ugyanis a szoljon.hu-nak olyan nyilatkoztatot tett, mely szerint abonyi bűnözők randalíroznak a településen. Ezt már nem bírják tovább és megoldást akarnak keresni minderre. Valószínű, hogy ők is bekamarázzák a falut, mert betelt a pohár. Szolnokról és Abonyból azért szoktak át a bűnözők, mert lakhelyükön már nagyon megszorították őket. Sajnos tehát exportáljuk a problémás elemeket. 

Közbiztonság:
Törtel   
 4 Hozzászólás    

matek - 2011.02.19. 13:21:23

 

Térfigyelő kamerákra is gyúrnak Törtelen
 
Telt házas falunapot tartottak Törtelen. A település vezetői beszámoltak a nehéz gazdasági örökségről, amely nagyon lekorlátozza a falu a mozgásterét, ennek ellenére a lakosság nagy része szeretné, ha az önkormányzat rendbe tenné az utakat, a járdákat.
 
A költségvetési problémák okán többen felhozták a felújított malom fenntartási költségeit, van aki bezárná, van, aki egészségügyi rendelőt nyitna a jelenleg művelődési intézményként működő épületben.
Egy 95 milliós hitellel, valamint egy 25 millió forintos folyószámlahitellel és nagyon sok kintlévőséggel vettem át múlt év őszén a település vezetését - mondta Godó János törteli polgármester a falugyűlés megnyitásakor. Elmondta, azóta sikerült a kintlévőségek jó részét behajtani, de ezen felül is van egy jelentős jogi problémája a településnek, amely megköti a fejlődését. Arról van szó, hogy a 2002-ben az önkormányzat kifizetett négy és félmillió forintot a településfejlesztési terv elkészítésére, amely elengedhetetlen feltételen annak, hogy a falu fejlesztési célú pályázatokat nyújthasson be. A terv azonban nem készült el, ezért az ügy jelenleg ügyvédek előtt van, hogy miként tudná jogait érvényesíteni Törtel. A tervet azonban el kell készíttetni, ami mai áron legalább hétmillió forintba kerülne. 
Külvilág:
Törtel   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.16. 14:44:37

Törtel beerősít
 
Több abonyi játékos is a Törteli KSK csapatát erősíti és ők a megyei első osztályban játszanak. Az országos híradások most arról számolnak be, hogy a törteli szakvezetés beerősít és két 36 éves, ferencvárosi, korábban válogatott sportolót is szerződtet.
 
Íme a cikk erről:
 
Játékossors: a megye I-ben folytatja a korábbi ferencvárosi, válogatott csatár

A Törteli KSK két 36 esztendős, korábbi válogatott játékost szerződtetett Tóth Mihály és Pető Zoltán személyében. A Pest megyei I. osztályban szereplő együttes két új játékosa közül az  egyszeres válogatott Tóth Mihály  legutóbb az NB II-es SZTK-Erimában, míg a kilencszeres válogatott Pető Zoltán az ősszel az élvonalbeli Szolnoki MÁV-ban futballozott. 

Forrás: www.nemzetisport.hu
 
Sport:
Törtel   
Foci   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.15. 12:43:19

Törteli adókrónika

 

Törtelen a kommunális adó mértéke belterületi lakás és üres telek esetén egyaránt 6.000 forint évente. A zártkerti építményeket, telkeket is adóztatják, ezek tulajdonosai idén 4.000 forintot fizetnek. A kereskedelmi egységek más elbírálás alá esnek, nekik a duplája, azaz 12.000 forint a fizetnivalójuk, mint a magánszemélyeknek. Ha szállásépülettel rendelkezik valaki, vagy egyéb szolgáltató épület birtokosa, akkor is 12.000 forintot köteles az önkormányzat kasszájába befizetni egy évre. Vannak viszont olyan esetek, amikor mentességet kapnak a lakosok a kommunális adó megfizetése alól.

Külvilág:
Törtel   
Adó   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok