Mi Abonyunk - Mi újság a szomszédban?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7051, belépett felhasználók: 0.

matek - 2011.02.19. 13:21:23

 

Térfigyelő kamerákra is gyúrnak Törtelen
 
Telt házas falunapot tartottak Törtelen. A település vezetői beszámoltak a nehéz gazdasági örökségről, amely nagyon lekorlátozza a falu a mozgásterét, ennek ellenére a lakosság nagy része szeretné, ha az önkormányzat rendbe tenné az utakat, a járdákat.
 
A költségvetési problémák okán többen felhozták a felújított malom fenntartási költségeit, van aki bezárná, van, aki egészségügyi rendelőt nyitna a jelenleg művelődési intézményként működő épületben.
Egy 95 milliós hitellel, valamint egy 25 millió forintos folyószámlahitellel és nagyon sok kintlévőséggel vettem át múlt év őszén a település vezetését - mondta Godó János törteli polgármester a falugyűlés megnyitásakor. Elmondta, azóta sikerült a kintlévőségek jó részét behajtani, de ezen felül is van egy jelentős jogi problémája a településnek, amely megköti a fejlődését. Arról van szó, hogy a 2002-ben az önkormányzat kifizetett négy és félmillió forintot a településfejlesztési terv elkészítésére, amely elengedhetetlen feltételen annak, hogy a falu fejlesztési célú pályázatokat nyújthasson be. A terv azonban nem készült el, ezért az ügy jelenleg ügyvédek előtt van, hogy miként tudná jogait érvényesíteni Törtel. A tervet azonban el kell készíttetni, ami mai áron legalább hétmillió forintba kerülne. 
 
Godó János mindezek mellett elmondta: sikerült összefogással és önerőből felújítani a helyi rendőrőrsöt, amelyben a megépülése óta nem volt fűtés. A szolgálatok elektromos radiátorai havonta 200-300 forintos áramszámlát jelentettek, amely mostantól megszűnt, mert gázkonvektorokat szereltek fel.
Godó János elmondta: a költségvetés stabilizálása érdekében lekorlátozták a hivatali telefonhasználatot, nem használja a hivatali járművet sem, amelynek költsége az előző ciklus utolsó évében egymillió forintot tett ki. Hozzátette: a hivatal felmondta egy ügyvédi iroda megbízását is, amely három és félmillió forintot jelentett évente.
 
A belvíz-problémával kapcsolatban arról számolt be, hogy a jövőben sikerül a drága bérmunkát elkerülni, mert a hivatal vesz egy használt árokásó gépet, amellyel maga tartja karban majd a település vízelvezető árkait, illetve a külterületi utakat is ezzel fogják rendbe hozni.
 
Örömhírként jelentette be, hogy rendeződik végre a körzeti orvosi probléma, mert négy nagyon jó pályázatot nyújtottak be, akik közül bárki is nyeri a státuszt, jól jár a település lakossága.
 
A lakosság nagy része az utak és járdák állapotát hozta fel problémaként. A polgármester jogosnak tartja ezeket a felvetéseket, de újra visszatért a költségvetés problémáihoz. Elmondta: ha nem vesszük meg azokat a szivattyúkat, amellyel a belvizet mentesítettük, akkor két ház dőlt volna össze. Ezt a pénzt máshonnan kellett elvenni, mert ez volt a fontosabb, de remélhetőleg hamarosan jut majd pénz az ilyen jellegű lakossági problémák rendezésére is. A közbiztonság is napirendre került. Kiderült, amióta beszigorodott Abonyban a rendőrség, Törtelen több lett a vagyon elleni bűncselekmény, mert a zsiványok tovább álltak egy településsel. Godó János a lakosok megelégedésére elmondta, a következő közgyűlésen kerül napirendre a térfigyelő kamerarendszer kiépítésének a lehetősége, illetve a vele járó költségek.
 
Külvilág:
Törtel   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Tudta, hogy a gluténmentes pizza sima kenyértésztából is elkészülhet?

CSILLAGDA! Megláthatod a vérholdat! Teljes holdfogyatkozás

Olyan dologra készülnek Abonyban, ami eddig a környéken még sosem volt

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

Szeretne spórolni vásárlásnál? Látogasson el a Kuplio.hu oldalra, ahol nagyszerű kedvezmények és kedvezmény kuponok százait találja kedvenc webáruházaiba, egy helyen!

Szörnyű villám csapott le Cegléden, mi egyelőre megúsztuk

Az ír faluban még a kutyák is kanosak a közelben lévő Viagra gyár füstje miatt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
re

Attila -

2011.02.20. 11:57:25

"Kiderült, amióta beszigorodott Abonyban a rendőrség, Törtelen több lett a vagyon elleni bűncselekmény, mert a zsiványok tovább álltak egy településsel."

Ez azt jelenti hogy a heti 2-3 bolt betörés és több garázs kipakolás, csökkenést jelent? Vagy csak már simán nincs mit ellopni? ...


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok