Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Piac"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.10.21. 11:29

Üresen, szürkén tátong.- Szakhatósági engedélyek hiányában nem adták még ki a piac működési engedélyét. Lapinformációink szerint azért nem vehetik még birtokba a piaccsarnokot az őstermelők és a kereskedők, mert nem áll rendelkezésre az összes szakhatósági engedély. Az engedélyező hatóság Cegléd, de nem azért nem adja ki az ottani építéshatósági iroda a használatbavételi engedélyt, mert „ szórakozik Abonnyal.

Közélet:
Piac   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.10. 08:37

Hiába történt meg az új piaccsarnok átadása még augusztus 16-án, majdnem két hónappal ezelőtt, azok, akikért épült a létesítmény, még mindig balkáni állapotok között a hidegben fagyoskodva, lepukkant asztalokon árusítanak szabadtéren, a romkocsma szomszédságában. Ezek szerint még mindig nem kapta meg az új épület a használatbavételi engedélyt, pedig elvileg ennek 30 nap alatt meg kellett volna történnie.

Gazdaság:
Piac   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.22. 22:08

Még mindig nem nyílt meg a vásárlók és az árusok előtt Abony egyik legfontosabb új létesítménye, a fedett piac és vásárcsarnok. Mint lapunk arról beszámolt, a használatba vételi engedélyt várja a település és akkor rajtol az új épület. Nagyon bízunk abban, hogy a hatóságok mindent rendben találnak majd és pár héten, vagyis pontosabban napon belül birtokba vehetjük a piacot. Hamarosan jön az igazi hideg és zord ősz, csak nem kellene a kofáinknak megint ott álldogálniuk portékáikkal.

Közélet:
Piac   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.14. 11:57

Már beszámoltunk arról, hogy a Hammogót elbontják, az üzlet bérlője feladta a harcot a megmaradásért. Lebontják az épületet, és „ sétáló utcát „ alakítanak ki ott. Viszont tőle pár méterre a lebontott egykori Keravill mellett is van egy érdekes üzlet. Most különösen rondán fest, hiszen elbontották az oldalfala mellett lévő nagy épületet. A városrendezési tervben viszont ennek az épületnek a bontása nem szerepel. Marad. Ez magántulajdonban van, nem is lehet hozzányúlni.

Gazdaság:
Piac   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.30. 12:07

Az abonyi Piaccsarnok átadási ünnepsége rendben lezajlott, az épületnek jelenleg van folyamatban az engedélyeztetési eljárása, melynek végén használatba vételi engedéllyel költözhetnek be oda az árusok. Harminc napos az átfutási idő, ebből következik, hogy 2-3 héten belül kezdődhet a költözés. Az engedélyező szakhatóság nem Abony, mert a törvény szerint nem lehet az. Ceglédet jelölték ki erre a feladatra.

Közélet:
Piac   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.22. 12:12

A városban brutális napi díjakról keringtek kósza hírek, ami az új Piac bérleti díjait illeti. Ezzel szemben az igazság a következő. a piaci díjak: Fedett csarnok: Napi jegy 200 Ft/db/nap őstermelő esetén (2x1m), napi jegy 500 Ft/db/nap kereskedő esetén. Félig nyitott csarnokban: napi jegy mobil asztal 100 Ft/ db /nap őstermelő esetén, napi jegy 375 Ft/db/nap kereskedő esetén. Összességében tehát elmondható, hogy az idős őstermelők, akik pár kilónyi friss termékkel érkeznek ki a piacra, 100 forintért, azaz jelképes összegért árulhatnak az új Piacon.

Közélet:
Piac   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.19. 14:34

Ha ez tényleg így alakul, akkor innentől kezdve minden nap hot- dogot fogok vásárolni, amíg még megtehetem. Miért is? Mert Abonyban itt árulják kedvenc hot- dogunkat. Az enyémet, és a pici fiamét is. Már mondtam neki hónapokkal ezelőtt, hogy valószínűleg bezár hamarosan, nagyon szomorú volt és ő maga is mondta, hogy addig menjünk, amíg van. Mármint a szerencsétlen épület, mely nem túl impozáns, viszont össze nem hasonlítható az úgynevezett romkocsmával, melyet viszont meghagytak. Talán a HAMMOGÓ nem lenne útjában senkinek sem, az tényleg üzemel, egy háromgyermekes család megélhetését biztosítja. Az önkormányzatnak pedig bevételt hoz adók formájában. Tehát össze nem hasonlítható azzal a „ létesítménnyel „, mely egy peres eljárás lezárása után mégis megmaradhatott. A tulajdonos pedig nagyon jól jár majd a végén.

Citrom-díj:
Piac   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.16. 16:16

Augusztus 16-án adták át Abony városában a 360 millió forintból megépült Piaccsarnokot. A megnyitón elég volt nyitott füllel és szemmel járni és kelni. Sok érdekességet láthattunk a helyszínen, illetve hallhattunk a közönség soraiból. Az első dolog, ami szembe ötlő, hogy a csarnok belül úgy néz ki, mint ami még nem igazán készült el. Megtudtam, így marad. Nem a szerkezet kész üzlethelyiségek, hanem a mennyezet és a falak a csarnokban. Szürkén, hézagosan. 

Különvélemény:
Piac   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.16. 15:20

Augusztus 16-án ugyan ünnepélyes keretek közt átadták az abonyi piacot a nagyérdeműnek, de szomorúan kell nyugtáznunk, hogy a területen éktelenkedő „ romkocsma „ az tartja még magát és e jelek szerint - ki tudja meddig – marad is. Az épület szimbolikus értelemmel is bír, a tulajdonos és az önkormányzat, pontosabban főként a jelenlegi polgármester viszonyát hűen tükrözi. A „ romkocsma „ területe az önkormányzaté, a felépítmény magánkézben van.  Képgaléria IDE kattintva

Citrom-díj:
Piac   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.16. 13:48

Augusztus 16-án ünnepélyes keretek között adták az abonyi integrált városfejlesztési program keretében, EU-s forrásból, a Széchényi tervnek köszönhetően megépült piaccsarnokot. A 360 milliós beruházásból maga a csarnok épülete ....

Közélet:
Piac   
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok