Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 0.

Címke: "ABOKOM"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2015.02.02. 10:21

 

Sikerült végre véget vetni a mocsoknak a városban – állítják az abonyi lakosok, akik abban reménykednek, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek felszámolásával helyre áll a rend és tisztaság lesz Abonyban. – Nézni is rossz volt azt a szeméthalmot, amit a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mellett hagytak egyesek – fordult lapunkhoz egy abonyi olvasónk. – A szemétszállító cég kénytelen volt elvinni azokat a hulladékokat is, pedig volt közötte vegyes kommunális szemétlerakat, sőt, még állati tetemek is!

 

Közélet:
ABOKOM   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.01.30. 14:55

Felszámolta az ABOKOM az úgynevezett szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, mert nem kötelezi erre a törvény a szolgáltatókat, amennyiben más módon képesek megoldani a gyűjtést. A törvény olyan értelemben is megváltozott, hogy a házhoz menő szelektív gyűjtést is biztosítani kell...

Reklám:
ABOKOM   
 2 Hozzászólás    

admin - 2015.01.06. 16:04

 

 Megszűntek Abonyban a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, ezzel rengeteg illegális szemétlerakás is megszűnik. Sok cikk íródott, sőt még képgaléria is készült, hogy mik mennek ezeknek a szigeteknek a környékén, kidobáltak ide zsákos háztartási hulladéktól kezdve az állattetemekig, mindent. Először nem tudtam, hogy mi volt hazafelé olyan furcsa a Szelei úton, aztán rájöttem, hogy eltűntek a nagy színes edények. Valószínű, hogy mindenhol összeszedik, hiszen mikor az állomásra mentem akkor éppen az Abokomos fiúk tették rendbe a Korona mellől felszámolt sziget helyét. Reméljük, hogy ezzel a húzással sokkal tisztábbak lesznek ezek a területek.

Közélet:
ABOKOM   
Szemét   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.08. 18:10

 

 Naponta közlekedem a Szelei úton és sajnos ma ez a látvány fogadott. Vettem a bátorságot és bízva abban, hogy más szelektív hulladékgyűjtők környéke jobban néz ki, hát kerültem egyet és rájuk pillantottam. A látvány borzasztó volt, háztartási szemét hegyek szinte minden kuka környékén! Egy régebbi cikkben (elérhető ITT), ami augusztus elején született, megírtuk, hogy az abonyi önkormányzat egy huszárvágással pontot tesz a szelektív hulladékgyűjtők ügyére és azokat fél éven belül megszünteti.

Közélet:
ABOKOM   
Szemét   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.05. 20:03

A heti Kincskeresőben az jelent meg, hogy december 3-tól ismét üzemel az ivókút Abonyban. Nem üzemelt.... Hiába is mentek oda vízért a lakosok. Ma ezért egyik Olvasónk levelet  írt nekem. Gáspár Csaba, az ABOKOM ügyvezetője megígérte, hogy utánajár a dolgoknak, és vélhetően délutánra, ma lesz megint víz. Olvasónk ennek ismeretében ismét bement a városközpontba, szeretett volna vízhez jutni, de nem sikerült neki.... Sajnos. Reméljük, az a vízszűrő csere, ami hetek óta folyamatban van, előbb, vagy utóbb végre lezajlik és nem potyára mennek be a lakók szűrt vízért a szép és míves kúthoz.

Citrom-díj:
ABOKOM   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.03. 16:27

Lapinformációink szerint jövő év elejétől nem az abonyi önkormányzat cége, az ABOKOM Nonprofit Kft szállítja el a szemetünket, ezt a feladatot átadják a szolnoki Remondis „ utódjának” a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft-nek. 

Közélet:
ABOKOM   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.25. 20:55

SAJTÓKÖZLEMÉNY
KEZDŐDIK A PRÓBAÜZEM ABONY VÁROS SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPÉNEK KORSZERŰSÍTÉSE SORÁN


Befejező fázisához érkezett az Abony Város Önkormányzatának, az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott KEOP-1.2.0/09-11-2013-0006 azonosító számú „Abony Város szennyvíztisztító telepének a korszerűsítése” című projekt megvalósítása.

A szennyvíztisztító telep korszerűsítésének kivitelezési munkái 2014. január 6-án kezdődtek el. A fejlesztés keretében többek között új biológiai tisztító műtárgyak és egy 500 nm-es depónia csarnok építése valósult meg. A projekt keretében átépítésre kerültek a szennyvíztisztító telep eredeti műtárgyai is, valamint teljes mértékben megújításra kerültek a telep technológiai gépészeti és irányítástechnikai berendezései. A kivitelezési munkák 2014. november közepén befejeződtek. 2014. november 28-tól kezdődik a szennyvíztisztító telep fél éves időtartalmú próbaüzeme.

Közélet:
ABOKOM   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.24. 19:34

November 24-én került sor Abonyban a városi szennyvíztelep rekonstrukciós munkálatainak végeztével a terep bejárására, és az ezt követő sajtótájékoztatóra. Az EU-s projekt kötelező részét képező rendezvény házigazdája a település polgármestere, Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester mellett a DAKÖV vezérigazgatója Ritecz György  volt, valamint Gáspár Csaba a DAKÖV abonyi megbízott vezetője. A programon részt vett a település jegyzője, aljegyzője. A képviselő testületi tagok közül igen sajnálatos módon csak két fő képviselő volt jelen, Gulykáné Gál Erzsébet független, és Szökrön László MSZP-s képviselő. Külsős bizottsági tag egy sem jelent meg. Szakemberek viszont természetesen voltak, akik büszkén mutatták meg az új fejlesztés végeredményét. Korábban lapunk már járt a helyszínen és tudósítottunk az építkezésről. Most jelentős változást tapasztaltunk, melyet képek segítségével is megmutatunk Önöknek. Képgaléria ITT az eseményről

Közélet:
Abony   
ABOKOM   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.20. 09:40

Programok:
ABOKOM   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.18. 21:10

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester azzal szembesült bő nyolc évvel ezelőtt, amikor a polgármesteri szék jogos tulajdonosa lett, hogy az abonyi ivóvízben férgek vannak. Erre pont én hívtam fel cikkemmel a figyelmét. Ez a probléma azóta sem oldódott meg… Íme olvasónk mai levele, képpel. Szia Veronika!

„ Egy képet szeretnék neked küldeni, amit a napokban fedeztünk fel a vízben. Elég undorító, mivel a 2 hónapos lányomat fürdettük, miután észleltük, hogy mi is az valójában. Az Abokom munkatársai szerint ez nem féreg, de mi láttuk, hogy mozognak! Többi képet küldeni fogom neked. „

Természetesen erről Gáspár Csabát, az Abokom ügyvezetőjét is megkérdezem.

Citrom-díj:
ABOKOM   
 4 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok