Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Címke: "ABOKOM"
Első<< Előző6789101112

veroniq - 2011.02.04. 16:01:19

 

A tegnapi rendkívüli képviselő testületi ülésen a téma a belvízhelyzet volt. Az ügy nem egészen került nyugvópontra annak ellenére sem, hogy számos szakembert meghívtak a tanácskozásra, akik elmondták, hogy a polgármester által felvázolt megoldások a jók. Voltak azonban kétkedők, többek között Dr. Egedy Zsolt is, aki gazdatársai álláspontját képviselte. Gáspár Csaba, az ABOKOM ügyvezető igazgatója meglepő fényképeket mutatott arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a belvízcsatorna hálózat háza táján. Ezért egyértelműen a lakosság okolható. Íme néhány kép ízelítőnek mindebből. Részletes beszámoló a tegnapi ülésről később.

 

LŐVE

 

Képek még:

Citrom-díj:
ABOKOM   
Belvíz   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.02. 17:51:46

Az előző testületi ülésen az ABOKOM is beszámolt a tavalyi év hulladékgazdálkodási adatairól. Ebből érdekes számok derültek ki. 2010-ben összesen a három gépkocsijuk 4.323.200 kg szemetet szállított be. A 11 szelektív gyűjtőszigetről 1.800 konténert ürítettek. 2010. novemberéig szelektíven gyűjtött hulladékból 18.805 kg PET palack, 26.980 kg üveg és 14.482 kg papír került értékesítésre.

 

LŐVE

Közélet:
ABOKOM   
Szemét   
 6 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.29. 13:25:33

A tegnap legjobb vicce

 

Nos, a tegnapi testületi ülésen Abony város képviselő testülete arról hozott döntést, hogy nem gyártanak a továbbiakban hajót. Ez viccesnek tűnhet, de egyáltalán nem az. Az önkormányzati tulajdonú cég alapító okiratát kellett több helyen módosítani. Ennek megfelelően több  elavultnak nevezhető tevékenységi kört is kivettek. Így a hajógyártást is. Lapinformációink szerint az ABOKOM soha nem gyártott hajót. Igaz, még lehet, hogy szükség lenne rá, ha tavasszal megindul az áradás és a belvíz ismét tombolni kezd….

 

LŐVE

Nyehehe:
ABOKOM   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.28. 17:34:58

Már körbevette a víz a létfontosságú létesítményt

Rendkívüli gondokkal küszködik manapság a kétpói hulladéklerakó. A térségben felgyülemlett belvíz már-már a létesítmény működését veszélyezteti. Romhányiné Dr. Balogh Edit erről a tényről nem tájékoztatta Abony város képviselő testületét annak ellenére sem, hogy ő is tagja a REMONDIS Kétpó Kft. felügyelőbizottságának. A hír szerdai, a képviselő testületi ülést csütörtökön tartották. Napokon belül akár üzemi kényszerleállás is bekövetkezhet a kétpói hulladéklerakóban.

 

Amennyiben a belvíz eléri az elektronikusan működtetett mérlegelő rendszert, illetve az üzemi útrendszert, úgy nem tudni, hová kerül 24 település közel 224 ezer lakosának szemete. Jelenleg a létesítményt üzemeltető Remondis Kétpó Kft. és a Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei igyekeznek a felmerült problémát megoldani.

 

Minderről a www.szoljon.huszámolt be, beküldő: Markó Ferenc

Közélet:
ABOKOM   
Szemét   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.17. 14:24:26

Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezető igazgatója a MiAbonyunk internetes hírportált arról tájékoztatta, hogy Abonyban megfeszített tempóban dolgoznak a belvizes területeken. Most a gond az Abonyi Lajos út végén jelentkezett, ahol az ingatlanok megmentése érdekében arra kényszerültek, hogy szántóföldeket is elárasszanak.

Közélet:
Belvíz   
ABOKOM   
 0 Hozzászólás    

admin - 2010.12.14. 11:34:27

Mondta el lapunknak Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezető igazgatója, aki sajnálja, hogy ez a foglalkoztatási lehetőség megszűnik jövő év elejétől. „ Nem tudom, hogy ki fogja végezni azokat a munkákat, amiket eddig rájuk bízhattunk. Meg voltam velük elégedve mindenben, rengeteget segítettek nekünk, nagyon sok helyen hasznukat vehettük. Vannak köztük, akik kifejezetten jó munkaerőnek bizonyultak Igaz volt akitől sajnos meg kellett válnunk. Az év nagy részében négy közhasznú dolgozónk volt, télen többen voltak. Ők segítettek például a nádvágásban és a hó eltakarításban is. „- mondta Gáspár Csaba.

Gáspár Csaba lapunknak elmondta még, az önkormányzati vállalkozás tervei között szerepel az, hogy megszervezzék Abonyban a zöld hulladék külön gyűjtését. Viszont ezt egy engedélyeztetési folyamatnak kell megelőznie, valóban jó lenne külön és egyszerűebben gyűjteni a komposztálható zöld hulladékot.

Olvasóink mondták el lapunknak, hogy nem szívesen vesznek szelektív zöld hulladék gyűjtésére való zsákot, mert látták, hogy az ABOKOM dolgozói azt egész egyszerűen beöntik a többi hulladékféleség közé. Úgyhogy, amennyiben ez igaz, akkor valóban nagyon fontos lenne, hogy az ABOKOM tudja külön gyűjteni ezt a szemétfajtát.

LŐVE

Közélet:
ABOKOM   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.13. 18:22:10

Több olvasónk is megkeresett már azzal a kérdéssel, hogy igaz-e hogy az ABOKOM dolgozóinak szemetét ingyen viszi el az ABOKOM, és hogy nekik nem kell fizetniük. Gáspár Csabát, a legilletékesebbet, az önkormányzati tulajdonú cég ügyvezető igazgatóját kérdeztem arról, hogy mi igaz ebből.

 

Megtudtam, hogy a szemétszállítási díjat minden dolgozónak fizetnie kell. Az ivóvíznél kapnak kedvezményt a dolgozók, nekik havi 10 m3 fogyasztásig nem kell fizetniük, e felett viszont az általános díjszabás szerinti nekik is a térítési díj.

Közélet:
ABOKOM   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.30. 13:59:20

ABOKOM díjtételek

 

Az előző testületi ülésen döntés született arról is, hogy 2011-ben mennyiért dolgoznak az ABOKOM Nonprofit Kft gépei és a segédmunkások óradíját is megállapították. Elmondható, hogy mértéktartó volt az emelés. Sőt emelésről nem is beszélhetünk, mert maradt minden a tavalyi áron. Mégis, mi mennyi?

Közélet:
ABOKOM   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.29. 13:56:53

Abony város önkormányzata előző rendes ülésén döntött arról, hogy milyen mértékben emelkednek a víz- és csatornadíjak. Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy csak az inflációt követő mértékben emelkednek a szolgáltatások árai. Így 245 Ft + ÁFA lesz a lakossági vízdíj köbméterenként, a közületiért 291 Ft + ÁFA-t kell fizetni jövő évtől. A csatornadíj a lakosságnak 281 Ft + ÁFA/ m3, a közületeknek 383 Ft + ÁFA lesz.

 

2010-ben 235 Ft + ÁFA volt a lakossági, 280 Ft + ÁFA a közületi vízdíj. A csatorna szolgáltatásért idén 251 Ft + ÁFA-t fizetett a lakosság, a közületek pedig 349 Ft + ÁFA-t.

 

LŐVE

Közélet:
ABOKOM   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok