Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Jászkarajenő"
Első<< Előző12131415161718Következő >>

veroniq - 2011.03.24. 15:46:32

A település ahol már a templom csatornáit is ellopták

 

A lakossági fórumon Jászkarajenő széles rétege képviseltette magát, de elmondható, hogy pontosan azok nem jöttek el ide, akikkel a legtöbb gondja akad a kis alföldi település lakóinak. Főleg az idősebbek vettek részt a  programon, melyet Palya István polgármester hirdetett meg. Beszámolója után a lakosság sok kérdést tett fel, sőt volt aki egyenesen a polgármester lemondását követelte volna. Íme, néhány részlet annak érdekében, hogy ízelítőt adjunk a hangulatból.

Galéria megtekintéséhez klikk IDE.

Külvilág:
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.22. 12:24:54

Március 21.-én Jászkarajenőn falugyűlést tartottak, melyen Palya István polgármester mellett részt vettek a település képviselői is valamint a jegyző.

 

A polgármester őszintén beszélt a kis alföldi falu égető problémáiról. Elmondta, hogy nehéz éveket éltek át és vélhetően még nehezebbek jönnek. Kiemelte, hogy az oktatás finanszírozása a legdrámaibb, mely hatalmas terheket ró a településre. Megközelítőleg a kapott normatívát még egyszer annyival kell kipótolni. Az iskola fenntartása tehát fedezethiányos.

 

A másik nagy probléma az, hogy évről évre csökken a lakosságszám és ezzel együtt a gyermeklétszám is. Pedig kiváló pedagógusaik vannak, és az intézmény felszereltsége az országos átlag felett van. A költség ugyanannyi, nem számít, hogy 15 vagy 25 gyerek jár-e egy osztályba. „A cél a túlélés keresése, a problémákat megoldani kell, valahogy előre menni, új irányba.” - mondta  a témával kapcsolatban Palya István polgármester.

Külvilág:
 19 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.20. 09:19:53

 

 A jó idő beköszöntével hamarosan megkezdődik községünk központjának megújítása a Vidékfejlesztési Program részeként. Íme, ilyennek álmodták meg a kis alföldi falu központját. Nagyításhoz kattints a képre!


Külvilág:
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.22. 12:11:57

Legyünk önfenntartó település!

 

Mondta el lapunknak Palya István, Jászkarajenő polgármestere, amikor a 2011-es év tervekről faggattam. Megtudtam, hogy merész lépésre szánták el magukat, hiszen szeretnének egy százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő céget alapítani. Minderre már a helyi képviselő testület is áldását adta.

 

„ Legyünk önfenntartók! Ennek érdekében a gazdálkodási tevékenységet kell erősíteni. Az alapkiadásokat az intézmények fenntartása jelenti, de nyitnunk kell új irányba. Új bevételi forrásokat kell teremtenünk a stabilitás erősítése érdekében. Az már előre látható, hogy hiába is várunk sokkal több pénzt a központi költségvetésből, de egyszerűen nem tudnak többet adni. Nem maradhatunk tétlenek. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az ország gazdasági helyzetét. Terveink közt szerepel egy önkormányzati tulajdonú cég alapítása. Ez mezőgazdasági termeléssel és szolgáltatások nyújtásával is foglalkozna, a cél persze a munkahelyteremtés is.

Külvilág:
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.16. 16:11:07

160 éve nem volt ilyen nagy belvíz, mondta el lapunknak Jászkarajenő polgármestere, Palya István, aki azért nem nézi tétlenül a problémákat. A település vezetőjét az okokról is kifaggattam. Megtudtam, hogy ők is urai a helyzetnek, minden tőlük telhetőt megtesznek. 160 évvel ezelőtt, pontosan a belvizes katasztrófa miatt készült el az úgynevezett Kőrösi ér, mely a belvizet lenne hivatott levezetni. Nem lenne itt ilyen nagy gond, ha ez tiszta lenne. Viszont a kotrásra nem volt pénze senkinek. Palya István elmondta, hogy mindez a KÖTIVIZIG feladata lenne és már többször kértek segítséget tőlük, akik azt a választ adták, hogy nekik nincs erre pénzük.

Külvilág:
Belvíz   
 17 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.15. 12:38:33

Mint a falu polgármesterétől, Palya Istvántól megtudtam, sikeres volt az a pályázat, melynek köszönhetően két mezőőrt is tudnak alkalmazni Jászkarajenőn. Kemény feltételeknek kellett megfelelni, így először nem sikerült ilyen munkatársat alkalmazniuk. Állami támogatással dolgozhat két mezőőr, 300 ezer forintot nyertek fejenként arra, hogy öltözetet és eszközöket biztosítsanak nekik. Ezen kívül a bérük 50 %-át, maximum 50 ezer forintot is átvállal az állam, ami Palya István szerint nagy segítséget jelent.

 

„ Hadat üzenünk a fatolvajoknak, és a mezei lopásoknak! Olyan, hogy megélhetési bűnözés egyszerűen nem létezik. Próbáljon meg mindenki munkából megélni. Segíts magadon és az Isten is megsegít! Ne mástól várja már mindenki a segítséget! Én aláírom, hogy valóban van, aki rászorul a gondoskodásra, akinek az egészségi állapota megromlott vagy időskorú. De a munkanélküliek nagy többsége jóval többet tehetne, mint amit eddig tett! Faluhelyen, vidéken élünk. Ragadjon ásót, kapát, gereblyét végre és termeljen. Fogja magát, és termeljen, legalább saját magának. A kormány segíti a mezőgazdaságot, a piacra jutást.

Külvilág:
 13 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.05. 15:36:12

" Sajnálom azokat a diákokat akik naponta négy órás utazással jutnak el Karáról a Kinizsi Gimnáziumba. Ez a mai világban elképesztő! Én azt hiszem, hogy szervezetlen fejetlenség van. Sajnos Romhányiné Dr. Balogh Edit sem lobbizott a tömegközlekedésért. "

Citrom-díj:
 21 Hozzászólás    
NEM

veroniq - 2011.01.05. 15:07:23

Kara nemet mondott az abonyi centrumra

 

Jászkarajenő először egy olyan képviselő testületi határozatot hozott, Romhányiné Dr. Balogh Edit faxon megküldött levele után, melyben azt nyilatkozták, hogy ha a lakosság óhajtja, akkor természetesen lehetőségük lesz igénybe venni az abonyi Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet szolgáltatásait. De ezt csak úgy vállalták be, hogy nem kötelezték volna a karaiakat arra, hogy ne az eddigi Ceglédre járjanak rendelőintézetbe. Vagyis a területi ellátási kötelezettséget nem szerették volna Abonynak adni. Mint azt Palya István polgármester lapunknak elmondta, sajnos ezt a vagylagosságot a szakhatóság igennek vette. De erről szó nincs.

 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.04. 14:56:48

Karai JOBBIK: " Még a WC felé sem tehetnek nélkülünk egy lépést sem! "

Baranyai László, a JOBBIK jászkarajenői szervezetének vezéralakja lapunknak elmondta, hogy a jövőben mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ne legyenek törvénytelenségek a faluban. „ Annak ellenére, hogy nem kerültünk be a testületbe, mi ott leszünk minden egyes ülésen és figyeljük a történéseket! Ígérem, hogy még a WC felé sem fognak tudni egy lépést sem tenni nélkülünk a település vezetői. Mindenféle mutyit azonnal nyilvánosságra fogunk hozni! Ha valami jogszerűtlen dolgot tapasztalunk, akkor azonnal szólunk. Igaz, hogy nem lett tagunk a testületben, de elmondhatom, hogy a szervezetünk meglehetősen erős itt helyben, igaz még nem vagyunk annyira közismertek, mint szeretnénk.

Külvilág:
JOBBIK   
 21 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.03. 13:50:04

Jászkarajenői elkeseredett Olvasónk írja:

 

Templomunk lépcsőjén felállított adventi koszorún nem azért hiányzik a gyertya mert elégett hanem azért mert ellopták. Négy hatalmas,lábszár méretű gyertya csak pár napig látszott. Istentől loptak......nem tudom tudják-e.

 

Nagyításhoz katt a képekre!

Külvilág:
 5 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok