Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Jászkarajenő"
Első<< Előző12131415161718Következő >>

veroniq - 2011.10.15. 09:41

Jászkarajenőn megújult a település főtere. Október 14-én ünnepélyes keretek között avatták fel Kara új közösségi terét. Palya István polgármester köszöntőjében elmondta, hogy már ötven éve nem történt Jászkarajenőn olyan beruházás, mely a településképet markánsan megváltoztatta volna. Galéria: ITT (fotó: LŐVE)

Külvilág:
Főtér   
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.10.14. 20:49

Nekem legalábbis ez a kifejezés jutott eszembe a mai jászkarajenői táblaavatóról. A JOBBIK karai szervezetének kezdeményezésére ugyanis a Tiszajenő felőli bevezető részen egy szép, míves tábla készült a közelmúltban, melyen üdvözlik az ide érkezőket. Rovásírással is kiírták a település nevét.

Politika:
JOBBIK   
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.10.12. 22:00

Galéria: ITT (fotó: LŐVE és POLYI)

Shcirilla György vendége volt Abonynak és a környező településeknek. A megszállott, fanatikus, extrém húzásairól is ismert híres sportember öt napon keresztül fut Szegedről Budapestre. Útba ejtette többek között Jászkarajenőt, Kőröstetétlent és Abonyt is. Ezeken a helyszíneken mi is jártunk. 

Sport:
Abony   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.10.12. 18:29

Nagykőrösön heves ellenállásba ütközött, hogy kitehesse a helység rovásírásos tábláját a JOBBIK és ezt a Fideszes többség le is szavazta, a NEM, 10:1 arányban győzött. Mivel a jogszabály a nyáron megváltozott, hiába nem önkormányzati tulajdonú út mellé tették volna azt ki, mégis kell a képviselő testület többségének igen szavazata hozzá.

Közélet:
Abony   
JOBBIK   
 19 Hozzászólás    

veroniq - 2011.10.10. 21:28

XVII. Jászkarajenői Lovasnapok október 14-15-16.- Főtér átadó ünnepség: Október 14 péntek 

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.10.10. 12:50

Palya István, Jászkarajenő polgármestere lapunkat arról tájékoztatta, hogy Schirilla György október 12-én a település vendége lesz. Egészen pontosan 14 óra 50 perckor érkezik majd meg, az extrém egészségprogramjairól is közismert személyiség. Egy országos program keretében teszi látogatását az alföldi faluban, majd innen ellátogat Kőröstetétlenre is, de utána Abony felé veszi az útirányt...

 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.22. 13:32

Hamarosan kész a Főtér

 

Jászkarajenőn egy nyertes pályázatnak köszönhetően épül a Főtér. Lapunkat a helyi lakosok arról tájékoztatták, hogy „ Levonult a területről a Parképítő Kft., mert nincs pénz, nem fizették ki őket és nem vállalják tovább a munkát. „ A hír kacsa, egyáltalán nem igaz. Palya István polgármester lapunkat arról tájékoztatta, hogy a munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak, egyetlen cég sem vonult le a területről azért, mert pénzügyi gondok lennének.

Külvilág:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.01. 17:15

 Kisebb- nagyobb lépésekkel, de fejlődik Jászkarajenő, a kis alföldi település, mely komoly közbiztonságot érintő problémákkal is küzd. A rendőrség ígérete szerint pár hónap múlva már önálló rendőrőrs működhet a településen. Jelenleg teljes üzemmel folyik a főtér rekonstrukciója, pár hét múlva átadják azt, a lakosság nagy örömére. Egy újabb jó hír a karaiaknak: újabb nyertes pályázaton összesen 14.998.086 forintot kaptak a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére.

Külvilág:
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.11. 19:27

A jászkarajenői Dóczi Kálmán alábbi cikke a Magyar Nemzetben jelent meg, most megosztom Önökkel. Beküldő: III. István nevű felhasználónk

 Búza, kukorica, árpa, napraforgó, repce termesztése és az uniós földalapú támogatások lehívása válik lassan a mezőgazdaság fő tevékenységévé. E folyamat katasztrofális következményeiből néhányat felsorolok.

Ez tipikusan a gyarmatokra jellemző termelési szerkezet. Egy falu határát a jelenlegi technológia szintjén akár néhány ember képes megművelni, ami a vidék teljes lepusztulásához vezethet. Az itt felhasznált, drága gépeket mind importálják, ezek megtérülése nem valószínű. Beszerzésük csak állami hozzájárulással lehetséges, vagyis mi a külföldi gépgyárakat támogatjuk. Ráadásul e növények betakarításánál sok olajat és gázt használnak fel. Könnyen belátható, amit sokan mondogatnak is, hogy Magyarország egyik kitörési pontja az állattenyésztés, a kertészet, a vetőmagtermesztés, a biotermelés és az ehhez kapcsolódó beszállító- és feldolgozóipar fejlesztése lehetne, ami megoldaná a sok százezer képzetlen munkanélküli foglalkoztatását is. Mégsem történik semmi, sőt a hanyatlás felgyorsulva folytatódik, már-már a háborús pusztítás mértékét is felülmúlva. Ennek oka a rendszerváltozás óta kialakult politikai szisztémában keresendő. Nagy baj, ha a hatalomgyakorlás nem veszi figyelembe az ország érdekeit, a döntések a legerősebb érdekérvényesítésre képes csoportok javára történnek. Ez pedig a nagyüzemi lobbi és az unió elvárása.

Gazdaság:
Abony   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.05. 20:23

Jászkarajenőn is nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen zajlik a főtér rekonstrukciója. Igaz, a tér most még kopár, ám az már világosan látszik, hogy nem marad az, hiszen hatalmas gyepfelületet alakítanak ki. Igaz, a növénytelepítés a kánikula miatt még várat magára. Palya István, a település polgármestere lapunknak elmondta, hogy összesen 250 gömbakácot és 1000 tő rózsát ültetnek. Kiderült, hogy Jászkarajenőn beletervezték a térbe a meglévő fákat, csak a bozótot irtották ki és azokat a fákat kellett kivágniuk, melyek már elkorhadtak. Az átadás ünnepélyes keretek között a tervek szerint október elején lesz. A pályázat szerint idén szeptemberre kell elkészülnie a beruházásnak. Ezzel biztos, hogy maradandót alkotnak az utókor számára.

Külvilág:
 19 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?
   
 Molnár Gábor József VFE 
 Mészáros László János Független 
 Vincze Antal Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok