Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7046, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Cegléd"
Első<< Előző28293031323334Következő >>

veroniq - 2011.03.09. 10:03:40

A korábbi élőláncos abonyi városi képviselő, aki Ceglédre átigazolva most az ottani testület tagja, nem tétlen mostani pozíciójában sem. Jelenleg LMP-sként politizál és duzzog azért, mert ott a helyi médiumok számára kiírt keretet megszüntették. Íme Áron nyilatkozata és a www.panorama-online.hu –nak, valamint a cikk a civil szervezetek támogatásáról.

 

Földi Áron LMP-s képviselő árnyalja a képet: - Felháborítónak tartom ebben a nehéz helyzetben, hogy a helyi médiumok számára kiírt keretet, miután már mindenki leadta pályázatát, egyszerűen megszüntették, majd a Mozaik újságot működtető Vassily Kft-t 100 ezer Ft-os bújtatott támogatáshoz juttatták egészségügyi cikkek megjelentetése ürügyén. Míg nem találunk forrást valódi mérhető eredménnyel járó pályázatokhoz, addig ne támogassunk piaci cégeket! A jövőben a politikai pártokhoz kötődő egyesületek, gazdasági társaságok és az önkormányzati képviselők pályázaton való indulását ki kell zárni. Az olyan pályázatokat pedig, amelyek haszontalanok vagy eredményük nem mérhető hátrébb kell rangsorolni. – mondta el az ellenzéki képviselő.

Külvilág:
Cegléd   
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.04. 12:05:34

Tedd, össze a kezed, hogy nem Pest Megye Önkormányzatának fenntartásában lévő intézményben tanul a gyermeked. Az oda járók ugyanis nem kaptak ebédet... Gondolom, annak ellenére, hogy ezt a gyerekek szülei befizették. Nos, összesen 18 intézmény 2872 tanulóját vagy dolgozóját érinti mindez. Bizonyára abonyiak ia vannak köztük. Hatalmas a lyuk a megyei kasszán. Íme a részletek:

 

Ebéd nélkül maradt több száz középiskolás a városban. Úgy tudjuk a közétkeztetést végző cég szerződést bontott a megyei önkormányzattal, amely hónapok óta nem fizet a vállalkozásnak. A Bem szakközépiskola és a kollégium már ma megoldotta a diákok ebédeltetését. A polgármester, Földi László is levelet juttatott el a sajtónak. Ebben az áll: a városban működő középiskolák, továbbá a Kollégium és a Losontzi Iskola megyei fenntartásúak. A megye helyzetéről csak Dr. Szűcs Lajos megyei közgyűlési elnök vagy az általa megbízott személy nyilatkozhat. Földi László a város polgármestere és országgyűlési képviselőjeként megbeszélést kezdeményez a kialakult helyzettel kapcsolatban, de saját hatáskörében, március 4.-étől megoldották étkeztetését az érintett intézményekben.

Külvilág:
Cegléd   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.25. 12:20:12

 

Talán abonyiakat is érint majd az a nagyszabású beruházás, melynek keretében Cegléden új aszfaltkeverő üzemet létesít a Magyar Út- és Aszfaltépítő Kft. A beruházást segíti a helyi önkormányzat, de e mellett pályáznak is. Közel félmilliárdba kerül a fejlesztés.

Íme médiapartnerünk cikke minderről: www.panorama-online.hu

Ötven új munkahelyet teremthet az a cég, amely még ez év első felében szeretné megkezdeni az aszfaltgyártást újonnan telepítendő üzemében, a ceglédi Ipari Park területén.

Gazdaság:
Cegléd   
 3 Hozzászólás    

Dórika - 2011.02.15. 13:27:23

Elfogott és tegnap(2011. február 9.) előzetes letartóztatásba helyezett két fiatalkorú elkövetőt a ceglédi rendőrség. Ők egy bűncselekmény sorozat részeseiként állnak bíróság elé. A fiatalok testi erőszakot alkalmazva raboltak ki gyerekeket. Büntetésük akár 8 év szabadságvesztés is lehet.

 

Két féle magatartás jellemzi az elmúlt időszakban megszaporodott rablásokat – mondta a Ceglédi Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója. Egyrészt iskolák környékén fenyegetéssel, a létszámfölényt kihasználva fosztják ki fiatalok a kisebb gyerekeket, de több esetben testi erőszakot alkalmazva raboltak.

Közbiztonság:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.29. 09:02:26

A West Balkán tragédia hullámai Ceglédet is elérték. A helyi szórakozóhelyek törvényes működését és a biztonsági előírások betartását itt is átvizsgálják. Pétervári Gábor, a Slágerclub tulajdonosa máris lemondta X-Faktoros sztárvendégeit, nem vállalja a szórakozóhely befogadóképességét meghaladó rendezvény megszervezését. Ugyanakkor kifogásolja, hogy míg ő próbál minden törvényi előírásnak megfelelni, addig a többi szórakozóhely tulajdonos a hivatal elnéző hozzájárulásával törvényi kiskapukat talál és a befogadóképesség többszörösével terhelt rendezvényeket tart.

 
A 280 fő befogadására alkalmas teremben már előre látható volt, hogy egyszerre gazdaságosan és törvényesen sztárokat meghívni nem lehet, mert a belépőjegyek a költségeket és az egyéb törvényben előírt kiadásokat nem fedezik. A koncertet ugyan meghirdették, de az egy hete történt tragédia hatására megtartását inkább nem vállalták. A Béke téri club tulajdonosa - mint elmondta - csak utólag szerzett tudomást a plakátokon található - a szervezők által meghirdetett - 400 fős limitről.
Közélet:
Diszkó   
Cegléd   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.27. 11:41:50

Szerző: Panoráma online

Íme az ékes bizonyítéka annak, hogy nem csak Abonyban vannak gondok a közbiztonsággal, hanem a szomszédos Cegléden is. Íme egy tanulságos olvasói levél.

A Panoráma Fórum rovatait olvasva azt tűnt fel, hogy Cegléd városában a közbiztonság nem a legmegfelelőbb, s ezért a Ceglédi Rendőrséget teszik felelőssé. Senkinek eszébe sem jut, hogy Cegléd közbiztonsága semmivel sem rosszabb, mint bárhol az ország más városaiban. Tudomásul kell venni, hogy amilyen az országos általános erkölcsi, gazdasági morális helyzete, olyan a közbiztonsága is. Az igaz, hogy a szocialista rendszerben a közbiztonság jobb volt, de az azért volt így, mert a diktatúrákban a bűnözést jobban kordában lehetett tartani. /pl:Ref./

 

De beszéljünk Cegléd közbiztonságáról :

A rendszerváltozás előtt a városban mindig volt egy úgynevezett URH-s gépkocsizó járőr, melyet csak rendkívüli esetben lehetett előírt feladatától elvonni, igénybe venni, az útiránytól eltéríteni, vagy elvezényelni. Ez a szolgálat a nap 24 órájában folyamatosan kellett, hogy működjön. Így nem fordulhatott volna elő olyan eset, hogy akkor amikor rendőr kellene, mondják hogy nincs járőr. Ennek a folyamatos gépkocsizó járőri tevékenységnek nemcsak a megelőzés volt a jelentősége, hanem az is előnye volt, hogy perceken belül megtudott jelenni ott, ahol bűncselekményt követtek el. Megfontolandó lenne ennek visszaállítása.

Közbiztonság:
Cegléd   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.19. 15:46:16

CEGLÉD

Egy olvasónk jelezte néhány hete, hogy málladozó vakolatdarabok készülnek a járókelők közé hullani a polgármesteri hivatal homlokzatáról. Gondoltam, személyesen veszem szemügyre a helyszínt és éppen fotókat próbáltam készíteni, amikor - a díszvilágítás eltávolításával foglalatoskodó cég munkatársai - megszólítottak és bemutattak egy közel 10 kg-os átnedvesedett vakolatdarabot, amely néhány perce zuhant a nyakukba a forgalmas főbejárat előtti járdaszakaszon.

Külvilág:
Cegléd   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.09. 12:09:27

Naponta 5-10 ember érdeklődik a ceglédi anyakönyvi hivatalban az egyszerűsített honosítási eljárás után – tudtuk meg az okmányiroda vezetőjétől. Az eljárás lényege, hogy magyar állampolgárságot kaphat minden olyan külföldi illető, aki magyar származású, és beszél is magyarul.

Az egyszerűsített honosítási eljárásra az jogosult, akinek a felmenője vagy ő maga magyar állampolgár volt, illetve ha valószínűsíti magyarországi származását. A kérelem beadásakor igazolni kell, hogy a kérelmező beszél magyarul, és arról is nyilatkozni kell, hogy a magyar jog szerint büntetlen előéletű és nincs ellene folyamatban büntetőeljárás. Ugyanis fontos kitétel az is, hogy honosítás nem sértheti Magyarország köz- illetve és nemzetbiztonságát.

Külvilág:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.04. 21:02:59

Médiapartnerünk a www.panorama-online.hu honlapján az MTI tudósítása a Kormányablakról! Lájkoljuk???? Íme:

 

Cegléden is elérhető a Földhivatalban január elsejétől a közigazgatás új ügyfélbarát szolgáltatása, melynek célja, hogy ügyeink minél nagyobb részét egy helyen tudjuk elintézni.

A kormányablakokkal szélesednek az ügyintézési lehetőségek, ezek lesznek az egyablakos ügyintézés "csírái", ahol 2013. végére minden, az állammal kapcsolatos ügyet egy helyen lehet intézni - mondta Szabó Erika, a szekszárdi Garay téri iroda, egyben a kormányablakok országos ünnepélyes megnyitóján. Az államtitkár a területi közigazgatás mérföldkövének nevezte az ügyfélszolgálati irodák létrehozását, amelyek célja az ügyfélbarát közigazgatás kialakítása.

Közélet:
Cegléd   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.26. 00:20:53

Több mint négyszáz ember mindennapjaihoz nyújt segítséget a tanyagondnoki szolgálat, amely a város északi illetve keleti határában lévő külterületeken dolgozik. Az utak sok helyen járhatatlanná váltak, a térdig érő sárban csak sok száz méteres gyalogolással lehet megközelíteni több tanyát. Olyan idősek is vannak, akiket a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa naponta többször keres fel, hogy tegyen a tűzre, és élelmet, gyógyszert vigyenek neki.

A hó és a felázott talaj tovább rontja az egyébként is mostoha sorsú emberek helyzetét. Ilyenkor a legegyszerűbb teendő elé is megoldhatatlan akadályok tornyosulnak. Az idős emberek élelmiszerért, tüzelőért vagy gyógyszerért sem tudnak elmenni, ahogy orvoshoz sem. Ilyenkor is a tanyagondnoki szolgálatra szorulnak. Azt, akit egészségügyi panasza a városba szólítja, ők hozzák be terepjárón. A kisgyermekes családoknál pedig a védőnői szolgálattal való kapcsolattartást teszik lehetővé. A Máltai Szeretetszolgálat a város keleti és északi határán látja el ezt az ellátást, amely most télen értékelődik fel igazán.

Külvilág:
Cegléd   
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok