Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Cegléd"
Első<< Előző28293031323334Következő >>

veroniq - 2011.06.20. 13:59:16

Futótűzként terjedt el a városi suttogó csatornán, hogy a Ceglédi Földhivatal eddigi vezetőjét és a Állategészségügyi Igazgatóság több alkalmazottját egyik napról a másikra elbocsájtották. Az eset azért is borzolta a kedélyeket, mert Hajdu Hubánénak, a földhivatal vezetőjének néhány éve volt hátra nyugdíjig, amikor bejelentették neki, hogy következő naptól el van bocsájtva. Az illékeseknél tapasztalható nyilatkozatzárlat alapján valószínűsíthető, országosan nem csak ők kerültek utcára. Mint ismeretes, a kormány május 23-án elfogadott új törvényei értelmében a közalkalmazottak indoklás nélkül nem bocsáthatók el. A tavaly decemberben meghozott jogszabály változtatása azért vált szükségessé, mert az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette az indoklás nélküli elbocsátást. Az új jogszabály alapján a munkáltató a felmentést köteles megindokolni, és bizonyítani, hogy indoka valós és jogszerű.

Külvilág:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.25. 17:21:13

Ingyen kaptak virágpalántákat azok, akik jelentkeztek az önkormányzat felhívására. Mintegy hatezer tövet osztottak ki lakóközösségek, magánszemélyek valamint intézmények között.

 

A polgármester, Földi László köszöntötte a ládákkal érkezett lakókat ma délelőtt a Várvag Kft. telephelyén. Az önkormányzat évek óta ingyenesen juttatja virágpalántákhoz azokat, akik szeretnék még szebbé tenni lakókörnyezetüket vagy munkahelyüket. A felhívásra idén 86-an jelentkeztek, magánszemélyek, társasházi közösségek, oktatási intézmények. Köztük osztották ki a mintegy 5700 egynyári virágpalántát valamint 300 balkonnövényt.

Közélet:
Cegléd   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.09. 12:49:10

 Nagykőrös pénzt kér tőle, Cegléd támogatja

 

Ez egy találós kérdés… Mi is az? Saját múzeuma. Nagy az esély arra, hogy a nagykőrösi virtust követően visszaminősítik az ottani múzeumot és legértékesebb darabjait Ceglédre költöztetik. Íme, médiapartnerünk, a www.panorama-online.hu cikke minderről az elképesztő esetről:

 

Értékes műkincsek kerülhetnek Ceglédre

 

Elképzelhető, hogy a nagykőrösi Arany János Múzeum gyűjteményének értékesebb részét átszállítják a ceglédi Kossuth múzeumba. Az intézkedés attól függ, hogy a kőrösi önkormányzat hajlandó-e a jövőben a múzeum dolgozói bérét és azok járulékait kifizetni.

A Pest megyei közgyűlés április 29-én döntött a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága reorganizációs tervéről, melyben - a Baon.hu tudomása szerint - az is szerepel, hogy több településsel együtt a nagykőrösivel is megállapodnának a településen működő kiállítóhelyek dolgozói bérének és járulékainak átvállalásáról. Amennyiben a helyi önkormányzat ezt nem vállalja fel, úgy a jelenleg muzeális gyűjtemény és kiállítóhely státuszú intézményt közérdekű muzeális kiállítóhellyé minősítik vissza és a törvényben meghatározott egy főre csökkentik az alkalmazottak számát. A gyűjtemények értékes részeit pedig összevonják, így a kőrösi múzeum anyagát Ceglédre szállítják.

Külvilág:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.01. 20:02:15

Megtámadták az Országos Mentőszolgálat egyik esetkocsiját Cegléden vasárnap kora este - közölte a szervezet szóvivője.


Győrfi Pál elmondta: fél hatkor riasztották a mentőket egy ceglédi lakáshoz, rosszulléthez. A mentők 5 percen belül ki is értek, de munkatársaik nem tudtak kiszállni a kocsiból, mert a háznál egy körülbelül 15-20 fős társasággal találkoztak, akik odarohantak a kocsihoz, szidalmazták a benne ülőket, majd egy férfi ütni, verni kezdte a járművet.

A mentők ekkor az utca végéig visszatolattak és rendőri segítséget kértek. Győrfi Pál tájékoztatása szerint jelenleg is zajlik a helyszínen a rendőri intézkedés. Mint mondta, a fiatalembert - akihez riasztották őket - végül meg tudták vizsgálni, szerencsére nem volt rossz állapotban. Hogy pontosan mitől lett rosszul, azt a kórházban fogják kivizsgálni.

Citrom-díj:
Cegléd   
 13 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.26. 20:10:38

Idén is többtízezer forintos vásárlási utalványokat lehet nyerni az önkormányzat Városszépítési Programján. A verseny célja, hogy ösztönözzék a ceglédieket környezetük rendben tartására, szépítésére. A jelentkezési határidő május huszadika. A Kossuth Ferenc utcai paneltömbök előtt tavaly a lakók közösen alakítottak ki sziklakertes pihenőparkot. A Pesti úti óvoda pedig udvarát szépítette, kerékpárutat építettek a gyerekeknek és gumiburkolattal látták el a betonplaccot. A lakóközösség és az óvoda ezzel nyert, nem csak a szép látványt, hiszen elsők lettek a város által hirdetett versenyen. Együtt tehát sokkal többet tehetünk környezetünkért-pontosan ez vezérelte a ceglédi önkormányzatot, amikor három évvel ezelőtt meghirdette a környezetszépítési és környezetvédelmi programot.

Külvilág:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.20. 15:42:11

Sajnos Cegléden sincs kolbászból a kerítés, mint ahogyan ez kiderül a www.panorama-online.hu olvasói leveléből. Itt is sorozatos betöréseket elkövető bűnbandák tartják rettegésben a település lakóit. 

 

Íme a cikk minderről:

Keserű ébredés: kirabolt ingatlanra érkezünk. Érezzük amikor a kaput nyitjuk, hogy látogatónk volt. Ablak betörve, kerítés rongálva, nyitott ólak, és takarmányt tároló helység ajtaja tárva-nyitva. Már sokadjára! Számot nem írok, mert el sem hinnék... Egy év telt el az első betöréstől, és már egy kezemen sem tudom megszámolni hogy hány eset történt.

 

Külvilág:
Cegléd   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.14. 09:02:12

Alkohol- és drogfogyasztás következményeiről, saját tapasztalatairól számol be április 16-án (szombaton) 12:00 órakor a Török János Mezőgazdasági Szakközépiskolában Stohl András színész, aki összesen 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott részegen, bedrogozva okozott balesetéért.

Az ismert színész 2010. május 8-án hajnalban Fót felé, a megengedett sebességet túllépve, körülbelül 120 kilométeres sebességgel haladt gépkocsijával, amikor a vád szerint italtól befolyásolt állapota miatt nem tartotta az út vonalvezetését, és a záróvonalat átlépve áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szabályosan közlekedő Citroen gépkocsival ütközött, aminek következtében a vétlen gépkocsi az árokba csúszott.

Programok:
Cegléd   
Drog   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.25. 12:42:05

 Március 25-ével megszűnik a látogatási tilalom a ceglédi Toldy Ferenc kórházban. Influenza járvány miatt részleges látogatási tilalmat rendelt el a kórház vezetése január végén, amit február közepén több részlegre kiterjedően meg is szigorítottak. A járvány elmúltával azonban úgy döntött a kórház, hogy március 25-től újra látogathatók lesznek a korábban lezárt osztályok - közölte lapunkkal dr. Pusztai Dezső a kórház főigazgatója.

Egészségünk:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

Dórika - 2011.03.23. 11:07:29

Több országos média  is foglalkozik a képviselők kötlségtérítési botrányiaval.

A mai napon újabb képviselő került porondra, az abonyi származású Földi László, aki Cegléd város polgármestere, és országgyűlési képviselő is egyben.

 

Részleteket az alábbi oldalakon olvashatnak:

 

Független hír

BLIKK

Hír24

Külvilág:
Cegléd   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.17. 13:52:55

 

Nagy port kavart, hogy a ceglédi polgármester, az abonyi származású Földi László levágatta bajszát. Íme médiapartnerünk, a www.panorama-online.hu írása minderről:

 

A bajusz klasszikusan a büszkeség, önbizalom jelképe, amit a régi magyarok is előszeretettel hordtak. – tudható meg bajusztörténelem irodalmából. - A nagy bajusz pedig a hűség és a jellemesség kifejezője. Talán ez volt az oka, hogy polgármesterünk, Földi László bajuszával ezideig biztosan hódítani tudott a hölgy választók között. Néhány hete azonban váratlanul eltűnt a bajusz.

 

 

Először nem is értettük, mi változott meg a városi híradásokban talán legtöbbször szereplő arcon. Aztán kiderült, a bajusz hiányzik. - Húsz év után egyszerűen levágtam. A feleségem gyakran mondta, ha megnőtt: nem jó. Sokan mondják is, vajon mi furcsa rajtad? Hát hiányzik a bajuszod! Egy darabig most így marad. – mondta el lapunknak a polgármester.

Külvilág:
Cegléd   
 5 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok