Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Szerző: admin
Első<< Előző75767778798081Következő >>Utolsó

admin - 2010.12.29. 15:21:53

A POWER SE sportolói a közelmúltban sikeres övvizsgát tettek. Most a legkisebbek is vizsgáztak, szám szerint hárman kaptak övfokozatot.  Galéria: ITT

Sport:
Karate   

admin - 2010.12.23. 13:31:17

Galéria: ITT A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola karácsonyi műsorában szerepeltek:

Kultúra:
Zene   

Több olyan döntés is van, melyhez nem kell a képviselő testület beleegyezése, hiszen a döntési jogkört átruházták a polgármesterre, Romhányiné Dr. Balogh Editre. Személyesen döntött sok ügyben, melynek a beszámolóját utolsó ülésén kapta kézhez a testület. A beszámolót egyhangú igennel el is fogadták.

Például Balogh Edit döntött a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásokról. Összesen 361 ilyen kérelem érkezett be az idén, melyből 235-öt támogatott a polgármester, 126-ot elutasított. A szemétszállítási díjkedvezmények elbírálása is Romhányiné hatásköre, 45 személy lett erre jogosult és csak négy kérelmet utasított el...

Politika:

Sokan az utolsó pillanatokra hagyják a fenyővásárlást-ez a kereskedők tapasztalata. A nagy roham még nem érezhető, pedig már csak három nap van karácsonyig. Továbbra is a normand és az ezüst a legkedveltebb fenyőfajta. Habár ezek drágábbak, mint például a lucfenyő, de tartósak és könnyebb díszíteni őket-érvelnek a vásárlók. A fenyőkereskedők egyébként nem elégedettek a forgalommal, azt mondják: érezhető, hogy az emberek kevesebbet áldoznak az ünnepre.

Közélet:

Abony város önkormányzata elvileg partner lesz egy szélerőmű beruházásban. Az Alerion Hungária Energetikai Kft. ügyvezetője, Csók Levente kereste meg Abonyt azzal, hogy Abony külterületén, annak Észak- keleti részén szeretnének szélerőművet létesíteni. Ezt persze csak akkor tennék meg, ha megérné és ennek érdekében először még próbamérésekre lenne szükség.
Nem eszik tehát olyan forrón a kását, sőt egyesek szerint túl konkrét előszerződést szeretett volna kötni Abonnyal a fent nevezett cég, ami túlzott kötelezettségvállalást jelentett volna. Ezt azonban nem vállalták be a képviselők

Gazdaság:
Testület   

Mennek a ceglédi öreg házak, meg az ész. Már elbontottak rengeteget. A Toldi utcában most bontják az utca legszebb házát, vele szemben árulnak egyet, gondolom rövidesen az új tulaj annak is nekiesik, hogy társas házat építsen a helyére.
Ezek a 90-110 éves házak miért nem kapnak védelmet? Tudja ezt valaki?
No, és a védelem: A Pesti úton évekkel ezelőtt csak úgy kapott a tulaj felújítási engedélyt, hogy megtartja az eredeti homlokzatot. Többmilliós költséggel, nagy odafigyeléssel megóvta, felhúzott mögé egy új házat, tartva a stiláris egységet, majd miután befejezte, megvonták a műemléki védelmet a háztól :((
Ha van még valami vonzó ebben a szerencsétlen városban, akkor ezek a házak azok... no, meg a hölgyek :))   (pardon)

Külvilág:
Cegléd   

admin - 2010.12.22. 12:32:49

Jelenleg az önkormányzat kintlévősége a csatorna beruházás második ütemére összesen 65 millió forint. Azt, hogy ebből mégis mennyit és mikor fizet majd be a lakosság, nem lehet tudni. Az előző testületi ülésen erről is beszámoló hangzott el. A lényeg, hogy a nyolc éves futamidejű csatorna beruházás esetén sajnos 395 főnek nem utalta át a Lakáskassza a 100.000 Ft hozzájárulást, tekintettel arra, hogy a magánszemély nem fizette meg a teljes összeget.

Gazdaság:
Testület   

admin - 2010.12.21. 17:34:00

Az idén nagy érdeklődés mellet harmadik alkalommal került megrendezésre a „Somogyis Nagykarácsony”.  Galéria ITT

Kultúra:
Somogyi   
Zene   

admin - 2010.12.21. 16:43:57

Módosította Abony város önkormányzata a helyi iparűzési adóról szóló rendeletét. Ez azokat a vásározókat érinti, akiknek nincsen abonyi bejelentett telephelye vagy székhelye. „ A piaci vásározó tevékenységet folytató vállalkozónak nem kell ideiglenes iparűzési adót fizetnie azon önkormányzat illetékességi területén, ahol székhellyel, telephellyel nem rendelkezik. Nem Abony volt a jótékony, hanem egy törvényi változás miatt kerül sor ennek bevezetésére.

2011. január 1-től ideiglenes iparűzési adót az fizet, aki építőipari tevékenységet folytat, vagy természeti erőforrást tár fel vagy kutat.

Gazdaság:
Testület   
Piac   
Kánaán   

Új év, új árak. Mértéktartó emelést határozott meg Abony város önkormányzata a gyermekétkeztetés térítési díjainak tekintetében. Minden az előre tervezett jövő évi infláció mértékével nő csak, azaz 3,5%-kal. Így a bölcsődékben a teljes étkezés térítési díja bruttó 375 Ft/ nap, az óvodákban 427,5 Ft/nap, az általános iskolákban 510 Ft/nap, a középiskolában az ebéd ára pedig bruttó 453,75 forint lesz naponta. A közétkeztetést a közbeszerzési eljárás szerinti szerződésben foglaltak alapján az INNOVEN Kft. végzi.

Közélet:
Kánaán   
Első<< Előző75767778798081Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok