Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Szerző: admin
Első<< Előző76777879808182Következő >>

admin - 2010.12.21. 13:27:58

U11 Korosztályos Teremlabdarúgó Bajnokság
1. forduló – Abony, Városi Sportcsarnok, 2010. december 19.

Ez a kis bajnokság azért jött létre, hogy a téli időszakban is színvonalas megmérettetési lehetőséget biztosítson a fiatal, sportolni vágyó labdarúgó palántáinknak, ezzel is segítve fejlődésüket. Ahogy egy mindnyájunk által nagyra tartott edzőnk mondta, „egy jó mérkőzés többet ér sok-sok edzésnél”, ezért a szervezők remélik, hogy itt csupa-csupa jó mérkőzésnek örülhetnek majd a résztvevő csapatok és a kilátogató érdeklődők.

A galéria megtekinthető: ITT

Sport:
Foci   

Abony képviselő testülete a jelen lévő kilenc képviselőjével egyhangúlag leszavazta azt, hogy részt vegyen-e a település a jövő évi Nemzeti Vágta részét képező Vágta a Korzón nevű eseményen. Ez a rendezvény hatalmas biznisz lehet a szervezőknek, hiszen azért, hogy egy település indulhasson és megjelenhessen, nem kis pénzt kell befizetnie. 2011-ben újdonság lett volna Abony számára is, hogy külön kezelték volna a Nemzeti Vágtát és a Vágta a Korzónt. Ez utóbbit Budapesten, az Andrássy úton rendezik meg. Külön megjelenési, bemutatkozási lehetőséget kínáltak a településnek, mellyel nem éltek.

Politika:
Testület   

admin - 2010.12.21. 13:12:31

Negyven éves korig lehetne otthon szülni
Véget ért a szakmai egyeztetés, áprilistól kormányrendelet szabályozza az otthon szülést, amely így hivatalosan részévé válik az egészségügyi rendszernek. Tavasztól megnyílhatnak a születésházak is, a várandós nők terhességük 36. hétéig dönthetik el, hol akarnak szülni. A szülésnél képesített bába, vagy szülész-nőgyógyász jelenléte kötelező lesz, a kórházon kívüli szülést csak 18 és 40 éves kor közötti anyák választhatják. Ha az anya korábban császárral szült, akkor nem választhatja az otthon szülést, ahogy abban az esetben sem, ha erős dohányos, drogfüggő vagy nincs hideg-meleg víz a lakásában.

Egészségünk:

admin - 2010.12.21. 09:47:51

Abony önkormányzata megszavazta előző ülésén a tantermek és az intézmények egyéb helyiségeinek bérleti díjait. Talán a Kinizsi gimiben a legolcsóbb a tanterem, mert ott már 600 Ft/óra összegért bérelhető. A Gyulai auláját attól függően adják ki, hogy hány fős rendezvényt szerveznek. 100 főig nagyobb rendezvényekre 40.000 forintért lehet kivenni és kauciót is le kell tenni, melynek mértéke 20.000 forint ebben az esetben. 350-400 főig 90.000 forintba kerül a bérlet és a kaució is magas, 70.000 Ft.

Politika:
Testület   

Advent utolsó vasárnapján, a kellemesen csípős hideg nap délutánján ünnepségre kapott 60 nehéz sorban élő család meghívót a Karitász abonyi csoportjától. Az ünnepséget a Szent István Katolikus Templomban tartottuk, mely zsúfolásig megtelt. Eljöttek a meghívott családok, a fellépő gyerekek szülei, és néhány érdeklődő. Dr. Tóth Katalin a Karitász csoport vezetőjének köszöntője után első műsorszámként a Bihari János Zeneiskola „Angyalok kórusa” énekelt, akiket P. Tóth Erika tanított be. Majd őket követte Mucsi Noémi, aki egy tanulságos mesét mondott el. (Wass Albert: Mese az erdőről) Az ünnepség fénypontját a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti iskolaegységének tanulói által betanult Betlehemes játék előadása jelentette. Felkészítő tanáruk Nyíri Attiláné, Rózsa néni volt. A gyerekek szereplését egy kis édességgel, mézeskaláccsal köszöntük meg.

Katt IDE a galéria megnyitásához!

Közélet:

A Bihari János Zeneiskola fuvolaművész tanára, Tatár Csilla, már negyedik alkalommal adott hangversenyt a Római Katolikus templomban. Idén partnerei voltak, Polyákné Györe Éva zongoratanár és Olgyay Gábor gitártanár.

Műsorán barokk és klasszikus művek szerepeltek, valamint elhangzott Olgyay Gábor egy kompozíciója is.

A hangverseny ezúttal is egyedi és különleges hangvételű volt, ádvent utolsó szombatján, amelyre igen szép számmal voltak kíváncsiak újra az abonyi zeneszerető emberek.

 

Galéria a hangversenyről megtekinthető ITT

Kultúra:
Zene   

Abony város első számú rapcsapata a Beef Story (Della&Hector) leforgatta első videoklipjét ami a Real Trill Music lemezkiadó égisze alatt jelent meg! A klipet a Zero Pixel forgató csoportja készítette akik többek között Zalatnai Sarolta és Ádok Zolinak is forgattak már. Rendező,Vágó: Karácsonyi Bence,Mr.Busta Zene: MinimalBeat. A csapat ruháit a 69NYC clothes biztosította!


Katt IDE és nézd meg a klippet!

Kultúra:
Zene   

Nyilvánosságra hozták azt a listát, mely tartalmazza azon sportolók és edzők nevét, akik a Megyeházán az Év sportolója kitüntető címet vehették át. Lapunk úgy tudja, hogy annak ellenére, hogy Abony sportos város és rengeteg sok szép sikert érnek el évről évre sportolóink, az elmúlt években nem kapott abonyi ilyen díjat. Sajnos. Mindezek ellenére sok szeretettel gratulálunk a kitüntetetteknek.

Pest Megye Közgyűlése a megye sportéletének kiválóságait minden évben a Sportkarácsonyi ünnepségén részesíti elismerésben. Sportolók és edzők december 17-én, a Megyeházán vehették át a legjobbaknak és legeredményesebbeknek járó díjakat világhírű sportolóktól, valamint a Közgyűlés képviselőitől. Az ünnepség alkalmával 15 kategóriában közel fél száz díjat ítéltek oda.

Sport:

Tegnap két halálos kimenetelű baleste is történt az országban. Megindult a vendégmunkások rohama, így zsúfoltak az utak. Sok fáradt gépkocsivezetővel is találkozhatunk, akik esetleg el is aludhatnak a volán mellett. Tegnap sajnos szemtanúja voltam ennek, mert az előttem haladó román felségjelzésű gépkocsi imbolyogva letért az útról és hatalmas szerencsével úszta meg azt, hogy ne kerüljön az árokba. Ha Önök is elfáradnak, akkor álljanak meg mindenképpen egy kis pihenőre. A nagyobb bevásárló központok környékén is nagy lesz a zsúfoltság és most országosan havazik, csúszósak az utak és köd is nehezíti a közlekedést.

Egészségünk:
Utak   
Baleset   

admin - 2010.12.18. 13:20:20

A Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola Alapfokú Művelődési és Oktatási Intézményben ebben az évben is megrendezésre került a hagyományos karácsonyi hangverseny.  Galéria: ITT

Kultúra:
Gyulai   
Zene   
Első<< Előző76777879808182Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok