Mi Abonyunk - Favásár: Az utolsó pillanatban?.
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

admin - 2010.12.22. 15:24:58

Sokan az utolsó pillanatokra hagyják a fenyővásárlást-ez a kereskedők tapasztalata. A nagy roham még nem érezhető, pedig már csak három nap van karácsonyig. Továbbra is a normand és az ezüst a legkedveltebb fenyőfajta. Habár ezek drágábbak, mint például a lucfenyő, de tartósak és könnyebb díszíteni őket-érvelnek a vásárlók. A fenyőkereskedők egyébként nem elégedettek a forgalommal, azt mondják: érezhető, hogy az emberek kevesebbet áldoznak az ünnepre.
 
Az idősebbek inkább a kisebb és olcsóbb fához ragaszkodnak. A kisgyermekes családok azonban még mindig a mennyezetig érő fenyőt keresik-mondja az egyik kereskedő. Idén is népszerű a hagyományos lucfenyő, hiszen ezek a legolcsóbbak, viszont alig élik túl az ünnepet, levelük hamar elhullik. Egy másfél méter körüli lucfenyőt már kétezer forintért lehet kapni. Formásabbak, könnyebben díszíthetőek és jóval tartósabbak, szinte egyáltalán nem hullajtják levelüket a normand fenyők. Ezek egyébként a legnépszerűbbek, még akkor is, ha drágábbak.  
FARKAS LÁSZLÓ:Próbálunk az árakkal úgy dolgozni, hogy beleférjenek a kispénzű emberek is, vannak kevésbé jó minőségűek, azok akciós áron vannak, már két ezer forinttól lehet találni gyengébb minőségbe, a jobb minőségűek 6-7 ezer forintig vannak, amik megközelítőleg ember nagyságúak.
Egy igazán szép, két méter körüli normand fenyőért 10 ezer forintot is elkérhetnek. Mégis sok család áldoz rá, hiszen a gyerekek a hatalmas karácsonyfának örülnek. Idén is kínálják a kereskedők a különleges, tartós és a szobában narancsillatú konkolor fenyőt. Ez a legdrágább: van ahol 5 ezer forintot is kell érte fizetni méteréért.

Forrás és további részletek: www.ctv.hu
 

Közélet:
 11 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nem kell messzire menni

matek -

2010.12.23. 07:18:52

Abony egyik igen ismert, és kedvelt nem élelmiszer boltjában akartunk ezüstfenyőt venni. Évek óta ott vettük, most is odamentünk először. - 7500Ft, mondja a fiatalember. Majd seggre estem. Mérettől függetlenül, ha nagynak találjuk vág el belőle, de attól nem lesz olcsóbb. Hát dugja fel annyiért. Másnap hallom, hogy ugyanott másnak 4000 ft-ért adták az ezüstfenyőt. Na én nem lettem szegényebb egy fenyőfával, mert megvettem máshol, szintén 4000 Ft-ért, de hogy ők szegényebbek lettek egy vevővel, az is biztos. S, ez legkevésbé a fenyőfabizniszükre értendő.
Trucki

Steve968 -

2010.12.22. 17:59:27

Mi nem eladó ? Csaó-csaó: Steve968
Ejnye-bejnye

Steve968 -

2010.12.22. 17:55:03

Ez van. Okszi. Csaó-csaó: Steve968
Steve968

Markó Ferenc -

2010.12.22. 17:49:32

Sajnos nekem sem lehet mindenem! Attól tartok, hogy a német néprajzi múzeumoknak se nagyon van.
1 hete jártam arra, dee...

Truckman -

2010.12.22. 17:42:40

...minden ELADÓ.
Kedves Feri

Steve968 -

2010.12.22. 17:34:38

Erről nincs képed, hogy hogyan nézhettek azok ki ? Csaó-csaó: Steve968
Igen ott

Steve968 -

2010.12.22. 17:33:24

A lehetőségek ekkor igen csak behatároltak, nincs minden vendéglátóegység nyitva. Például a Mészáros-vendéglő sincs nyitva 25-én és 26-án. Csaó-csaó: Steve968
A konvoy?

Truckman -

2010.12.22. 17:26:28

Szajol mellett mondod azt a TIR parkolót?
Műfenyő

Markó Ferenc -

2010.12.22. 17:21:20

Az első műfenyők Németországban készültek. Zöldre festett libatollak voltak rátéve,ez szimbolizálta a fenyőágat.
Én sem rohangálok fáért

Steve968 -

2010.12.22. 17:02:15

cca. 10 éve vettem egy jó fajta műanyagot, így azt díszítgetem. Amikor még nem ismerték, elsőre majd mindenki igazinak gondolta, legalább is első látásra. Fenyő illet ugyan nincs, de az én szaglásom egyébként sem jó, így aztán ennek nincs jelentőssége. Azt egyébként is elő lehet idézni. Sajnálom a fákat, van amit már 27-én kint lehet látni a kukák mellett. Már messze nem azt jelenti a karácsony, amit kelle. Nem ? Nekem nagy családom van, így csak a gyerek kapnak ajándékokat. 25-én együtt töltjük az estét - éjszakát. Már le van foglalva a Konvoj Szajolban. Pontosabban az egyik terem. Most már évek óta ott töltjük a Szent Estét követő nap estéjét. Beszélgetés, evés, stb. Csaó-csaó: Steve968
FACECONTROLL

Truckman -

2010.12.22. 16:40:30

Pesten, saját szememmel láttam, hogy hogyan is adják az utcai árúsok a fenyőt! Odamentünk, full bőrben, bömössel: -Mennyi a fa? -8000 Forintocska. Később visszamentünk, munkásruhában, egy szakadt Ritmóval... -Mennyi ez a fa? (és mutattunk rá ugyanarra) -Nektek 5000Forint. SZÓVAL HAGYJUK A KERESKEDŐKET! HATALMASAT SZAKÍTANAK A FÁKON ÍGY IS! Rajtam mondjuk ugyan nem, mert már 5 éve olyan műfenyőm van, mi vetekszik akármelyik fenyőfajtával. Egy 5000db-os puzzle, meg sem közelíti. :D Elnézegetem, ahogy a munkahelyem, mondhatni majdnem a kapujában van 1 fenyőárús, és annak a forgalmát. Van olyan ki minimum 2 méteres Normandot vesz csak, meg van olyan is, ki örül pár akármilyen letört ágdarabnak is! A karácsony? Nos igen. Mondjuk én ezidáig sem hittem a mesében, mivégett ezt "ünnepeljük", de ezután sem fogom nagyszámba venni. Ez az ünnep se más már, csak 1 "kényszer". Meg az, hogy megmutassuk a szomszédnak, hogy "bibí! Nekem ilyenre, ezekre is futja!" Ez már korántsem a szeretetről szól. Külömbenis... Én, akiket szeretek, ugyanúgy megkapnak mindent, az év 364 másik napjában, mint a karácsonyi fa alatt. Azét kívánok mindenkinek KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET! PS: Tegnap 1 család, anyuka+apuka+a kis gyerekemberük ment fenyőt venni. Ácsorgok, leskelődök. Megszólal az apuka: -NA KISLÁNYOM MELYIKET VEGYÜK MEG? -Aaaazt ottt! -AZT NEM KISLÁNYOM! NEM FÉR BE A HÁZBA! -Dehiszen mindíg ilyen nagyooot vettünk apuci! -NEM KISLÁNYOM! MINDÍG KÉT MÉTEREST VETTÜNK, CSAK TE NŐLSZ, AZÉRT LÁTOD KISSEBBNEK! Nos... Vannak ilyen, szeretetel tele családok is még! A kérdés az, hogy meddig? :s

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?
   
 Barati László Független 
 Dr. Lencse Gréta FIDESZ- KDNP 
 Korbély Csaba Ferencné VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok