Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 5902, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Gazdaság
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

 

Az Infineon Technologies Cegléd Kft. – a német Infineon Technologies AG leányvállalata – Magyarország legnagyobb félvezetőgyártó társasága. Az Infineon innovatív megoldásokat kínál a modern társadalom fő kihívásaira az energiahatékonyság, a mobilitás és a biztonság területén. Teljesítmény-félvezető megoldásai hatékonyabbá teszik az energia előállítását, elosztását, továbbítását.

 

Gazdaság:
Cegléd   

 

Több abonyi is szerepel a NAV közelmúltban nyilvánosságra hozott listájában. Néhány néven csodákozunk, mások nem okoznak meglepetést. E nyilvántartás azon adat(ok) kivételével minősül közhitelesnek, amely adato(ka)t jogszabály más nyilvántartás részeként közhitelesnek minősít. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 86. § (1a) bekezdése alapján a hatósági nyilvántartás közhitelessége alapján az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell annak jóhiszeműségét, aki a hatósági nyilvántartásban szereplő adatokban bízva szerez jogot. Az ellenkező bizonyításáig a hatósági nyilvántartásba bejegyzett adatról vélelmezni kell, hogy az fennáll, a hatósági nyilvántartásból törölt adatról vélelmezni kell, hogy nem áll fenn.

Gazdaság:
Abony   

 

Megkezdődött a folyószámla-kivonatok és a pótlékértesítők kiküldése  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkezdte a folyószámla-kivonatok és a  késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Október végéig mintegy másfél millióan kapnak  értesítést a hivataltól.  Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal  tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. A NAV az egyenleg megállapításánál az  adószámla 2015. december 31-ei állapotát veszi alapul.

Gazdaság:
NAV   

Az alábbiakban a www.ingatlannet.hu elemző írását olvashatják, melyet protálunk számára készítettek.

Idén sem áll meg a lakáspiac, Abonyban is érezhető a tendencia?


2015 a lakásárak fellendülésének éve volt, ez a növekedés pedig idén sem mutat visszaesést, bár az üteme lényegesen visszafogottabb lett, az év első felében országszerte 4-6%-kal drágultak az átlagos Ft/m2 árak. A lakáspiacot befolyásoló feltételek – gazdaság alakulása, kamatok szintje, hitelezés, állami ösztönzők - jelenleg igen kedvezőek, így az ingatlanpiac felívelése még évekig kitartó tendencia lehet. Azt viszont nehéz előre jelezni, meddig tarthat a drágulás, illetve ez hogyan nyilvánulhat meg az egyes ingatlantípusok esetén.

Folytatódik a lakásárak drágulása

Gazdaság:
Ingatlan   

 

Mai országos hírben szerepel a problémám. A MiAbonyunk SAFE Kft-n 100 ezer forintot követelt a TIGÁZ behajtási átalány jogcímen, mert pár számlámat késve fizettem be. Mai MTI hír:

Csaknem 1500-an panaszolták be a Tigázt, mert az előzetes értesítés nélkül alkalmazott behajtási költségátalányt a késedelmes ügyfeleken, az energiahivatal ezért hatósági eljárást indított.

Hatósági eljárást indított a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Tigázzal szemben a társaság késedelmes fizetés esetén alkalmazott gyakorlata miatt; a hivatalhoz csaknem 1500 panasz érkezett, hogy előzetes értesítés nélkül behajtási költségátalányt alkalmaz a szolgáltató.

A MEKH szerdai közleményében ismertette, a március 24-étől hatályos törvény lehetőséget ad a szolgáltatóknak behajtási költségátalány alkalmazására, de azt nem teszi kötelezővé.

Gazdaság:

 

Rovatunk támogatója a KLB Könyvelőiroda- A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2016. június 30-ról 2016. július 15-re módosította a tagdíjbevallás határidejét. Azok az őstermelők, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot, és emiatt nem kell bevallást tenniük, szintén július 15-ig fizethetik meg a 2000 forint tagdíjat. A többi tag esetében a tagdíjbefizetés határideje változatlanul 2016. július 31.

Gazdaság:
KLB   

 

A KÖZÉP-TISZA-VIDÉKI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG ELLENŐRZÉSE -


Befejezte az Állami Számvevőszék a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2011–2014 közötti időszakra kiterjedő pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzését. Az ellenőrzés megállapította, hogy a KÖTIVIZIG a belső kontrollrendszert kisebb hiányosságok ellenére megfelelően kialakította és működtette, vagyongazdálkodása szabályszerű volt. A pénzügyi gazdálkodás területén tártak fel hiányosságokat a számvevők.

Gazdaság:
ÁSZ   

 

Országos hírben szerepel Nagykőrös, mely szerint Befektetőbarát Település lett a Város. Íme, az országos hír minderről: Lezárult a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Befektetőbarát Település Programja, a zárórendezvényen 34 település vette át a képzés sikeres teljesítését elismerő oklevelet csütörtökön Budapesten. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára kiemelte: 2015 a külgazdasági rekordok éve is volt, Magyarország egyre vonzóbb befektetési helyszín a befektetőknek, és 2016 is jó esztendőnek mutatkozik az eddigi befektetési adatok alapján.

Gazdaság:

 

Örömhírként harangozzák be azt, ami szerintem borzalmas. Régiónk nem képes felvenni a versenyt az EU-s források elérésének tekintetében más, fejletelebb területekkel. Így külön forrást kapunk. Idén összesen kettőmilliárd forint áll rendelkezésre, melyen osztozniuk kell a települési önkormányzatoknak és a vállalkozásoknak is. Egy nagyobb önkormányzati fejlesztés belekerülhet fél, egymilliárd forintba is, az idei kétmilliárd sajnos kevés lesz, mint macisajtban a brummogás. A további években több pénz lesz ugyan, de nem az igazi.... 

LŐVE

A vállalkozásokra és a leszakadó térségekre koncentrálnak.

Hat részletben kaphatja meg Pest megye a nyolcvanmilliárd forint fejlesztési pénzt az államtól, idén kétmilliárd forintot különíthetnek el erre a célra a költségvetésben. A gazdaságélénkítő és turisztikai programokat várhatóan nevesítik, az önkormányzati fejlesztésekre szabadon pályázhatnak a települések.

Ebben az évben kétmilliárd, jövőre 14 milliárd, aztán 2021-ig évente 16 milliárd forint fejlesztési pénzt kap Pest megye a központi költségvetésből – tudtuk meg Wentzel Ferenctől, a Pest Megye Közgyűlés alelnökétől. 

Gazdaság:

 

A megépülő gyorsforgalmi út Pest megye egész keleti és középső részére hatással lesz.

Jelentős fejlődést várnak az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának megépülésétől - mondták el közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon a térség országgyűlési képviselői Monoron.

Az M4-es gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére kedden jelent meg közbeszerzési felhívás, eredményes eljárás esetén az év végén megkezdődhetnek a 44,3 kilométer hosszú út kivitelezési munkálatai. A kivitelezést két szakaszban végzik: Üllő-Albertirsa között 30 kilométer hosszúságban, illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 kilométeren. 

Gazdaság:
Utak   
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön mit szól ahhoz, hogy a LIDL telekre a Somogyi iskola mellé betelepült a Vidámpark?
   
 Szerintem okés, örülök! 
 Nem is tudom, lehet, hogy nem kellett volna 
 Engem nem érdekel, hogy ott van-e vagy nem 
 Ez már tényleg nagyon felháborító! Úristen! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok