Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 5524, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Gazdaság
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

 

Rovatunk támogatója a KLB Könyvelőiroda- A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2016. június 30-ról 2016. július 15-re módosította a tagdíjbevallás határidejét. Azok az őstermelők, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot, és emiatt nem kell bevallást tenniük, szintén július 15-ig fizethetik meg a 2000 forint tagdíjat. A többi tag esetében a tagdíjbefizetés határideje változatlanul 2016. július 31.

Gazdaság:
KLB   

 

A KÖZÉP-TISZA-VIDÉKI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG ELLENŐRZÉSE -


Befejezte az Állami Számvevőszék a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2011–2014 közötti időszakra kiterjedő pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzését. Az ellenőrzés megállapította, hogy a KÖTIVIZIG a belső kontrollrendszert kisebb hiányosságok ellenére megfelelően kialakította és működtette, vagyongazdálkodása szabályszerű volt. A pénzügyi gazdálkodás területén tártak fel hiányosságokat a számvevők.

Gazdaság:
ÁSZ   

 

Országos hírben szerepel Nagykőrös, mely szerint Befektetőbarát Település lett a Város. Íme, az országos hír minderről: Lezárult a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Befektetőbarát Település Programja, a zárórendezvényen 34 település vette át a képzés sikeres teljesítését elismerő oklevelet csütörtökön Budapesten. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára kiemelte: 2015 a külgazdasági rekordok éve is volt, Magyarország egyre vonzóbb befektetési helyszín a befektetőknek, és 2016 is jó esztendőnek mutatkozik az eddigi befektetési adatok alapján.

Gazdaság:

 

Örömhírként harangozzák be azt, ami szerintem borzalmas. Régiónk nem képes felvenni a versenyt az EU-s források elérésének tekintetében más, fejletelebb területekkel. Így külön forrást kapunk. Idén összesen kettőmilliárd forint áll rendelkezésre, melyen osztozniuk kell a települési önkormányzatoknak és a vállalkozásoknak is. Egy nagyobb önkormányzati fejlesztés belekerülhet fél, egymilliárd forintba is, az idei kétmilliárd sajnos kevés lesz, mint macisajtban a brummogás. A további években több pénz lesz ugyan, de nem az igazi.... 

LŐVE

A vállalkozásokra és a leszakadó térségekre koncentrálnak.

Hat részletben kaphatja meg Pest megye a nyolcvanmilliárd forint fejlesztési pénzt az államtól, idén kétmilliárd forintot különíthetnek el erre a célra a költségvetésben. A gazdaságélénkítő és turisztikai programokat várhatóan nevesítik, az önkormányzati fejlesztésekre szabadon pályázhatnak a települések.

Ebben az évben kétmilliárd, jövőre 14 milliárd, aztán 2021-ig évente 16 milliárd forint fejlesztési pénzt kap Pest megye a központi költségvetésből – tudtuk meg Wentzel Ferenctől, a Pest Megye Közgyűlés alelnökétől. 

Gazdaság:

 

A megépülő gyorsforgalmi út Pest megye egész keleti és középső részére hatással lesz.

Jelentős fejlődést várnak az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának megépülésétől - mondták el közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon a térség országgyűlési képviselői Monoron.

Az M4-es gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére kedden jelent meg közbeszerzési felhívás, eredményes eljárás esetén az év végén megkezdődhetnek a 44,3 kilométer hosszú út kivitelezési munkálatai. A kivitelezést két szakaszban végzik: Üllő-Albertirsa között 30 kilométer hosszúságban, illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 kilométeren. 

Gazdaság:
Utak   

 

Megjelent a közbeszerzési eljárás az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakasza tervezésére és kivitelezésére kedden, eredményes eljárás esetén az év végén megkezdődhetnek a 44,3 kilométer hosszú út kivitelezési munkálatai - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

A kivitelezés hazai központi költségvetési források felhasználásával valósul meg.
A kivitelezést két szakaszban végzik: Üllő-Albertirsa között közel 30 kilométer hosszúságban, illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 kilométeren.

Gazdaság:
Utak   

 

A választókerület közútfejlesztéseiről - a 4. számú főút négysávosításáról, a 441. számú főút Cegléd-Nagykőrös közötti szakaszáról és a ceglédi Budai út helyzetéről - beszélt Földi László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Takáts László polgármesterrel, dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselővel és Magyari László a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei igazgatóságának igazgatójával közösen megtartott sajtótájékoztatón.

Gazdaság:
Abony   

 

VEKOP-1.2.1-16
Támogatás összege
Minimum 5.000.000 Ft – maximum 24.000.000 Ft.
Támogatás mértéke
Az összes elszámolható költség 30%-a a következő kiegészítésekkel:
- pályázni a következő településeken megvalósuló fejlesztésekkel lehet: Abony, Alsónémedi,
Áporka, Aszód, Bag, Bernecebaráti, Cegléd, Csemő, Dabas, Domony, Dömsöd, Dunaharaszti,
Ecser, Érd, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gödöllő, Gyál,
Gyömrő, Halásztelek, Hévízgyörk, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Jászkarajenő, Kartal,
Kemence, Kiskunlacháza, Kisnémedi, Kocsér, Kóspallag, Kőröstetétlen, Letkés, Lórév, Maglód,
Makád, Márianosztra, Mikebuda, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagytarcsa,
Nyársapát, Ócsa, Örkény, Pécel, Perőcsény, Péteri, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve,
Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetszentmiklós, Szob, Szokolya, Táborfalva, Tápióbicske,
Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tatárszentgyörgy, Tésa,
Törtel, Tura, Újhartyán, Újszilvás, Üllő, Vác, Váckisújfalu, Valkó, Vámosmikola, Vecsés,
Verőce, Verseg, Zebegény;

Gazdaság:
Abony   

 

A 2014-ben beinduló lakáspiaci fellendülés az ország különböző részein eltérően érvényesült, egyfajta kettéosztottság lépett fel. Ebben az évben az ingatlanok áltagos négyzetméterenkénti ára 1,7%-kal nőtt 2013-hoz képest, azonban ez a változás néhány megyére és a fővárosra korlátozódott. Ezeken a területeken a növekedés akár a 10%-ot is meghaladta, más vidékeken azonban ennél nagyobb mértékű csökkenés jelentkezett. Ezáltal a legdrágább – Győr-Moson-Sopron, Pest – és a legolcsóbb – Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod, Nógrád – megyék között nagymértékű volt a különbség. 2015-ben a népszerű területeken a drágulás tovább fokozódott, az átlagárak elérték, esetenként meg is haladták a válság előtti szintet, az ingatlanpiaci szempontból pangó vidékeken viszont további csökkenés következett be, ezzel tovább mélyült a területek közötti eltérés.

Gazdaság:
Abony   

 

 

Felújítási és kertrendezési munkákat végeztek a banki önkéntesek

Budapest, 2016. május 2. – A Budapest Bank ceglédi bankfiókjának munkatársai felújították a csemői Paci Doki Alapítvány játszóterét, kertjébe pedig virágokat ültettek. A pénzintézet tavasszal országszerte mintegy 20 helyszínen rendez Törődés Napja akciókat.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást.

Gazdaság:
Abony   
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön mit szól ahhoz, hogy a LIDL telekre a Somogyi iskola mellé betelepült a Vidámpark?
   
 Szerintem okés, örülök! 
 Nem is tudom, lehet, hogy nem kellett volna 
 Engem nem érdekel, hogy ott van-e vagy nem 
 Ez már tényleg nagyon felháborító! Úristen! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok