Mi Abonyunk - Forradalmian új eszköz Abonyban is a gazdák szolgálatában
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7047, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2018.04.18. 13:06

 

A jövőt hozza el Abonyba az Abonyi Lajos Művelődési Ház aulájába egy abonyi székhelyű vállalkozás, mely kizárólagos forgalmazási jogot nyert a HSE USA amerikai vállalat mezőgazdasági precíziós eszközeire. Az AGRO- WAY Kft. tulajdonosa, Bene Lajos lapunknak elmondta, hogy a jeles alkalomra április 20-án pénteken kerül sor, délelőtt 10 órakor, amikor egy ünnepélyes megnyitó keretében mutatják be a meghívottaknak azokat a drónokat, melyek alkalmasak arra, hogy kiváló terméshozamot garantálva a termelők számára, a területeket feltérképezve és bemérve juttassák a növények számára nélkülözhetetlen szereket a területekre.

 

Az ünnepélyes megnyitón a cég képviselői mellett részt vesz Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, aki köszönti a megjelenteket. A rendezvényen az Amerikai Nagykövetség munkatársa, Bősze Éva úrhölgy is jelen lesz, továbbá Dr. Hegedűs Lajos az Agrárkontakt Gabonainfo tulajdonosa és stimuláló-, bioanyagok témában Ladányi Sándor. A megnyitót követő napon, április 21-én 10-18 óráig minden kedves érdeklődő és szakmai képviselő számára kiállítás keretében tekinthetik meg a legmodernebb csúcstechnológiát jelentő permetező és a precíziós gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen adatokat szolgáltató drónokat. Természetesen szaktanácsadással is állnak a mezőgazdasági vállalkozók rendelkezésére.

 

 

A HSE USA amerikai nagyvállalat Kelet Európai Központja Magyarországon található. A cég többek között helikoptereket, szakipari drónokat is forgalmaz. Ezen eszközöket a gazdálkodók bérelt és saját területük szerint továbbá szakipari cégek is használhatják. Magánszemélyeknek viszont nem forgalmazzák az eszközöket, azonban mezőgazdasági termelők számára a termék elérhető, a földalapú támogatásban részesülő gazdák erre is fordíthatják az így igényelt és kapott összeget.

 

 

 

Bene Lajos ügyvezető, AGRO- WAY Kft: „ Mi természetesen nem csak drónokat forgalmazunk, hanem mindazon eszközöket, melyek felfelé viszik a hazai mezőgazdaságot. A pár hektáron gazdálkodóktól kezdve a többezer hektáron termelő gazdákig mindenkinek tudunk segíteni abban, hogy a lehető legköltséghatékonyabban, a lehető legnagyobb termésátlaggal, a legjobb minőségű termést érhessék el. Ez a drónos technológia teljesen egyedülálló még Európában, sehol máshol nem alkalmazzák. A használatához teljes körű szaktanácsadást és betanítást biztosítunk remek szakemberi gárdával, és természetesen a stimulálószereket, bioanyagokat is biztosítunk. Büszkék vagyunk arra, hogy felszerelt laboratóriummal is rendelkezünk Abonyban. Az AGRO- WAY Kft foglalkozik fajtasorok és technológia bemutatásával, a kisgazdáknak talajmintavétellel segítünk többek közt. Egy országos hálózat részeként dolgozunk, az ITEM lefedi az országot, a referenciaközpontok Debrecenben, Szigetvár, Székesfehérváron, Győrben, Gyula, Keszthely, Pápa és most már büszkén jelenthetem be, hogy Abonyban vannak. Az a filozófiánk, hogy a mezőgazdasági termelőket hozzásegítsük ahhoz a tudáshoz, mellyel minőségi termékeket tudnak előállítani. Olyasféle forradalmian új dolog ez a drón, mint amikor a lovakat felváltották a traktorok. Ezek a gépek képesek arra, hogy berepülve a területeket, az összes jellemzőket összegyűjtsék. Így például a műtrágya-, víz igényt és a kártevőket is elemzik. A software alkalmas arra, hogy biostimulátorokat határozzon meg és szórjon ki, ezzel jelentősen megnövelve a növények tűrőképességét is. A hatályos törvények alapján a hatóságokkal és a növényorvosi kamarával együttesen az engedélyezés folyamatban. Ne feledjék, minden érdeklődőt sok szeretettel várunk április 21-én a kiállításunkra Abonyba az Abonyi Lajos Művelődési Ház aulájába 10-től 18 óráig.„- mondta el Bene Lajos 

Gazdaság:
Abony   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Ingyen hitelt vehetnek igénybe a gazdák

A NAV válaszol a koronavírus helyzetben az adózók kérdéseire

Elindultak az emeletes vonatok a Cegléd- Budapest vonalon

Abony ingatlanpiaca feljebb lépett az árak létráján

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

Moratórium. A hitelesek negyede tovább törleszt

Agrárkamara: a magyar élelmiszeripar képes a lakosság folyamatos ellátására

Nincs ok a készletfelhalmozásra.

Bemutatkozik az abonyi üzleti park! Önt is várják bérlőnek!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok