Mi Abonyunk - A dugattyús kompresszor a műhelyünkben
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7484, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2018.02.27. 10:18

 

 Néhány évvel ezelőtt a kompresszorokat még rendkívül magas áron vásárolhattuk meg, ezért csak kevesen engedhették meg maguknak, hogy saját készülékkel rendelkezzenek. Azonban az utóbbi években egyre több műhelyben kapott helyet a dugattyús kompresszor, egyre több barkácsoló fedezte fel a bennük rejlő lehetőségeket.


Egy jól felszerelt műhelyben bármikor előfordulhat, hogy sűrített levegőre van szükségünk. Ilyenkor igazán jól jön, ha kéznél van a dugattyús kompresszor.

 

A megfelelő kompresszor kiválasztása felvet néhány kérdést, érdemes tájékozódnunk a típussal kapcsolatban, illetve megismernünk a legfontosabb tulajdonságait. Noha két azonos minőségi kategóriába sorolt dugattyús kompresszor csak ritkán mutat jelentős eltérést, mindenképpen érdemes alaposabban áttekinteni a kiszemelt készülék jellemzőit és technikai paramétereit.

 


A legfontosabb kérdés mégis az, hogy dugattyús kompresszorra vagy pedig csavarkompresszorra van szükségünk. A két típus más-más szerkezeti felépítéssel rendelkezik, de a felhasználási lehetőségeik nagyrészt hasonlóak. A különbségeket mégis meg kell ismernünk annak érdekében, hogy biztosan jól válasszunk.

 


A dugattyús kompresszorral kapcsolatban mindenképpen meg kell említeni, hogy akár olyan helyszínen is használható, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áramszolgáltatás. Emellett a vegytisztaságú levegő előállításában is nélkülözhetetlen segítséget jelentenek. Ha nem engedhetjük meg, hogy mikroszkopikus olajcseppek kerüljenek a sűrített levegőbe, akkor teflon bevonattal rendelkező készülékre van szükség. Érdemes tudni azonban, hogy ezek a készülékek nagy igénybevétel esetén melegedhetnek, tehát kevésbé terhelhetők, mint a hagyományos olajos társaik. Jó hír azonban, hogy otthoni felhasználás esetén csak a legritkább esetben beszélhetünk fokozott igénybevételről, így a súrlódásból adódó hőtermelődés nem okoz problémát.

 


Ha mégis nagyobb igénybevételre van szükség, azonban alapfeltétel a vegytiszta levegő előállítása, érdemes felkeresni a btkkft.hu szakértő munkatársait, akik készségesen állnak a rendelkezésünkre a dugattyús kompresszor kiválasztásával kapcsolatos kérdésekben.

 


 A kiválasztás egyébként sem könnyű feladat, ha nem rendelkezünk technikai jellegű ismeretekkel ezen a területen. A dugattyús kompresszor egyszerű szerkezeti felépítéssel rendelkezik, ahol egy klasszikus dugattyús megoldás végzi a sűrített levegő előállítását. Noha ez a szerkezeti működés egy fokkal bonyolultabbnak tekinthető, mint a lehető legegyszerűbb konstrukcióval készített csavarkompresszorok esetén, a dugattyús kompresszorok még így is kifejezetten egyszerű készülékek.

 

A kiválasztás során gyakorlatilag egyetlen egy hibát követhetünk el: olyan „gyártó" termékeit választjuk, amely esetében nem találhatunk sem garanciát biztosító képviseletet, sem márkaszervizt, sem cserealkatrészt. Ha otthoni barkács célokra szeretnénk dugattyús kompresszort vásárolni, sokkal jobban járunk egy visszafogott árral rendelkező készülékkel, amit a gyártó is az alapfelszereltségű készülékek közé sorol.

 

A legtöbb esetben tökéletesen elegendő számunkra egy alapfelszereltséggel rendelkező készülék, hiszen nem szeretnénk nagy igénybevételnek kitenni, így jelentősebb amortizációra sem kell számítani. Ha nem vagyunk biztosak benne, milyen készülék jelentené számunkra az ideális választást, kérjük ki a szakemberek véleményét!

Gazdaság:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok