Mi Abonyunk - A dugattyús kompresszor a műhelyünkben
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2018.02.27. 10:18

 

 Néhány évvel ezelőtt a kompresszorokat még rendkívül magas áron vásárolhattuk meg, ezért csak kevesen engedhették meg maguknak, hogy saját készülékkel rendelkezzenek. Azonban az utóbbi években egyre több műhelyben kapott helyet a dugattyús kompresszor, egyre több barkácsoló fedezte fel a bennük rejlő lehetőségeket.


Egy jól felszerelt műhelyben bármikor előfordulhat, hogy sűrített levegőre van szükségünk. Ilyenkor igazán jól jön, ha kéznél van a dugattyús kompresszor.

 

A megfelelő kompresszor kiválasztása felvet néhány kérdést, érdemes tájékozódnunk a típussal kapcsolatban, illetve megismernünk a legfontosabb tulajdonságait. Noha két azonos minőségi kategóriába sorolt dugattyús kompresszor csak ritkán mutat jelentős eltérést, mindenképpen érdemes alaposabban áttekinteni a kiszemelt készülék jellemzőit és technikai paramétereit.

 


A legfontosabb kérdés mégis az, hogy dugattyús kompresszorra vagy pedig csavarkompresszorra van szükségünk. A két típus más-más szerkezeti felépítéssel rendelkezik, de a felhasználási lehetőségeik nagyrészt hasonlóak. A különbségeket mégis meg kell ismernünk annak érdekében, hogy biztosan jól válasszunk.

 


A dugattyús kompresszorral kapcsolatban mindenképpen meg kell említeni, hogy akár olyan helyszínen is használható, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áramszolgáltatás. Emellett a vegytisztaságú levegő előállításában is nélkülözhetetlen segítséget jelentenek. Ha nem engedhetjük meg, hogy mikroszkopikus olajcseppek kerüljenek a sűrített levegőbe, akkor teflon bevonattal rendelkező készülékre van szükség. Érdemes tudni azonban, hogy ezek a készülékek nagy igénybevétel esetén melegedhetnek, tehát kevésbé terhelhetők, mint a hagyományos olajos társaik. Jó hír azonban, hogy otthoni felhasználás esetén csak a legritkább esetben beszélhetünk fokozott igénybevételről, így a súrlódásból adódó hőtermelődés nem okoz problémát.

 


Ha mégis nagyobb igénybevételre van szükség, azonban alapfeltétel a vegytiszta levegő előállítása, érdemes felkeresni a btkkft.hu szakértő munkatársait, akik készségesen állnak a rendelkezésünkre a dugattyús kompresszor kiválasztásával kapcsolatos kérdésekben.

 


 A kiválasztás egyébként sem könnyű feladat, ha nem rendelkezünk technikai jellegű ismeretekkel ezen a területen. A dugattyús kompresszor egyszerű szerkezeti felépítéssel rendelkezik, ahol egy klasszikus dugattyús megoldás végzi a sűrített levegő előállítását. Noha ez a szerkezeti működés egy fokkal bonyolultabbnak tekinthető, mint a lehető legegyszerűbb konstrukcióval készített csavarkompresszorok esetén, a dugattyús kompresszorok még így is kifejezetten egyszerű készülékek.

 

A kiválasztás során gyakorlatilag egyetlen egy hibát követhetünk el: olyan „gyártó" termékeit választjuk, amely esetében nem találhatunk sem garanciát biztosító képviseletet, sem márkaszervizt, sem cserealkatrészt. Ha otthoni barkács célokra szeretnénk dugattyús kompresszort vásárolni, sokkal jobban járunk egy visszafogott árral rendelkező készülékkel, amit a gyártó is az alapfelszereltségű készülékek közé sorol.

 

A legtöbb esetben tökéletesen elegendő számunkra egy alapfelszereltséggel rendelkező készülék, hiszen nem szeretnénk nagy igénybevételnek kitenni, így jelentősebb amortizációra sem kell számítani. Ha nem vagyunk biztosak benne, milyen készülék jelentené számunkra az ideális választást, kérjük ki a szakemberek véleményét!

Gazdaság:
Abony   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok