Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző515516517518519520521Következő >>Utolsó

veroniq - 2010.11.20. 16:17:50

 

Gyorsforgalmi lesz a négyesből

Uniós pénzügyi források igénybevételével megkezdődtek a főút gyorsforgalmi úttá való kiépítésének előkészületei Abony és Fegyvernek között, részben új nyomvonalon — tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Megkezdődtek a 4. számú országos főút gyorsforgalmi úttá történő fejlesztésének előkészületei Abony és Fegyvernek között. Az érintett mintegy 36 kilométeres szakasz tervezése a beruházási program szerint az M8 autópályával alkotott csomópont után kezdődik, s teljesen új nyomvonalon halad egészen Törökszentmiklósig, ahol a várost északról megkerülő, korábban fél autópályaként kialakított útba csatlakozik, majd ismét új nyomvonalon vezet a szakasz határáig. Az út a tervek szerint keresztezi a Zagyvát és a Tiszát, ahol hidak fogják biztosítani az átvezetést.

Közélet:

veroniq - 2010.11.20. 10:39:37

Képek a jótékonysági estről ITT megtekinthetők! Fotó: LŐVE

 

Tegnap este a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulája megtelt azokkal, akik segíteni szeretnének bajbajutott társuknak. Volt, aki ingyenes fellépéssel, volt aki a belépőjegy megvásárlásával segített. Egy biztos, remek hangulatú esten színvonalas produkciókat láthatott a közönség. Mint arról már beszámoltunk, Sörös László súlyos betegségben, leukémiában szenved. Gyógyulásához drága gyógyszerekre és speciális vízre van szüksége. Donort is kell találni hamarosan csontvelő átültetésre. A roma származású fiatalember édesapja, András a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagja. De nem csupán ez a szervezet segített, hanem származástól függetlenül megmozdult Abony és az ország.

Közélet:

veroniq - 2010.11.19. 13:54:08

Megnézéshez katt IDE

Közélet:
Ipar   
Buli   
Zene   
Tánc   

veroniq - 2010.11.18. 23:36:33

Mint lapunk már beszámolt róla, a közelmúltban Abony egyik legszebb, patinás épületét felállványozták. Mára kiderült, hogy miért.

Csatronát cseréltek a frekventált területen elhelyezkedő ingatlan egy részén. Íme a képek erről.

Közélet:

veroniq - 2010.11.18. 22:39:34

 

Ez is kiderült az úgynevezett közmeghallgatáson, ahol a lakosság kérdezett, a polgármester és a képviselők pedig válaszoltak, amire tudtak. Az egyik felszólaló hozzászólásában felvetette, hogy áldatlan állapot az, hogy Abonyban nem szabályozzák, hogy mikor lehet a kertekben tüzelni. A választ Kovács László, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság FIDESZ-es elnöke adta meg a kérdésre, aki elmondta, hogy van erre helyi szabályozás. Kedden és pénteken lehet tüzelni Abonyban.

Közélet:

 

Mint arról a MiAbonyunk internetes hírportál már korábban beszámolt, néhány évvel ezelőtt Gúth András vállalkozó saját költségén megcsináltatta a Gergely utcát. A közmeghallgatáson jelentették be, hogy ismét jótékony célra adakozik, hiszen a megépült Egészségügyi Centrum épületének védelme érdekében kiépíti ide a térfigyelő kamerarendszert. Ezt a bejelentését a teremben ülők megtapsolták.

Közélet:

veroniq - 2010.11.18. 00:07:04

Leukémiás fiatalember javára szerveznek jótékonysági koncertet Abonyban. Sörös Lászlónál tavaly májusban diagnosztizáltak vérrákot, a kemoterápia pedig akkor csak átmenetileg volt eredményes. Idén betegsége kiújult, csontvelő átültetésre van szüksége, most már nemzetközi donorlistán szerepel. Tünetei enyhítésében azonban eddig hatásosnak bizonyult egy speciális víz, amelyre nincs TB támogatás. A folyadék beszerzéséhez szeretnének most barátok és családok segítséget kérni egy koncert keretében. A jótékonysági koncert pénteken 17 órakor kezdődik, helyszíne az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulája.

Dr. Imre Zsuzsanna háziorvos volt az első, aki felfedezte a betegséget. Tavaly májusban a Szent László Kórházban diagnosztizálták Sörös László betegségét: Akut limfoid leukémia. Decemberben elvégezték a protokoll szerinti utolsó kemoterápiát is, márciusban azonban egy ájulás után kiderült, visszatért a betegség. Március óta újra kemoterápiára kell járnia Lászlónak, ám a kezelőorvos, Dr. Lueff Sándor – aki ahogy László fogalmazott számára most a mindent jelenti – közölte a hírt, csontvelő átültetésre van szükség.

 

Forrás és további részletek: www.ctv.hu

Közélet:

veroniq - 2010.11.17. 23:28:21

A mai napon a Somogyi Imre Általános Iskolában emléktáblát avattak az Őszi Pedagógiai Napok keretében, Polyák János Címzetes Igazgató tiszteletére. Képek az eseményről ITT megtekinthetők!

Közélet:
Oktatás   
Somogyi   

A Márton naphoz kapcsolódó hagyományos lámpás felvonulásra a Gyulai Iskolában gyülekeztek az érdeklődők. A felvonulás útvonala: Luther utca – Vasút út – Kossuth tér. A felvonulók élén az Abonyi Lovas Klub tagjai: Krupincza Csaba, Nagy Béla és Mádi Gábor lovasok haladtak, őket követték a szerzetesek: Dobozi Bence és Dobozi László, majd a mazsorettek, a Fúvószenekar és több száz lámpás felvonuló. A Szent István Katolikus Templom előtt Bakos Melinda és Barta Károly a Bihari János Zeneiskola által pártfogolt Színkör tagjai köszöntötték a 2010-es Márton napi ünnepség résztvevőit, a lámpásokkal felvonuló óvodásokat, diákokat, a kedves szülőket, pedagógusokat és Abony város érdeklődő lakosságát.
Köszöntötte továbbá a felvonulást vezető Abonyi Fúvószenekari Egyesület tagjait és külön tisztelettel Nagy András esperes-plébános urat, aki kezdetektől fogva pártfogolja a Márton-napi megemlékezéseket.

A rövid köszöntő után Márton naphoz kapcsolódó népszakásokat, ha

Közélet:
Közélet   

veroniq - 2010.11.15. 20:58:31

SkyT a Bagolyban szervezett egy nagy bulit az elmúlt szombaton, íme a képek! Katt IDE!

Közélet:
Közélet   
   
Buli   
Zene   
Első<< Előző515516517518519520521Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok