Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző513514515516517518519Következő >>Utolsó

veroniq - 2010.12.02. 09:21:06

FELHÍVÁS: A MiCsillagunk!

 

Kedves Olvasóink!

 

Bizonyára sokuknak feltűnt, hogy Abony városában a karácsonyi „ díszkivilágítás „ enyhén szólva is szegényesnek mondható. Mivel többször elhangzott már a városvezetésnek azon véleménye, hogy a lakosságnak is tennie kell, ha szeretne javítani bizonyos helyzeteken – amivel természetesen egyet is értünk-, úgy gondoltuk, hogy most teszünk. Szeretnénk gyűjtést rendezni annak érdekében, hogy villanyoszlopra szerelhető, maradandó világító díszt, esetleg díszeket adományozhassunk Abony városának, melyben közösen gyönyörködhetünk majd az ünnep alkalmával.

Részletek:

Közélet:

veroniq - 2010.12.02. 08:40:26

December elsején nem csupán a tél reccsentett rá az abonyiakra, hanem egy nem várt áramszünet is. Pontosabban a város egész területén hosszú ideig nem volt áram.

A probléma akkor kezdődött, amikor a lakosok java része hazaért. Délután fél öt tájban már sok helyen nem volt áram, majd visszajött kétszer viszonylag rövidebb idő után. Viszont este fél hét tájt a háztartások jelentős részében megállt az élet- egyesek szerint egész Abony területén- és csupán háromnegyed kilenckor állt helyre a rend. Még ezt követően is voltak rövidebb ideig tartó kimaradások.

Az E.ON hibabejelentő munkatársai azt mondták olvasóinknak, hogy a nagy mennyiségű ónos eső súlyát nem bírták már el a vezetékek, ezért azok több helyen leszakadtak.

Közélet:

Nagyfehér - 2010.12.02. 06:57:28

Ezrek áram nélkül, késnek a vonatok

 

Több helyen okozott áramkimaradást a rendkívüli időjárás. Késnek a vonatok.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 12 ezer, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 4.733 háztartás maradt áram nélkül - közölte éjjel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Az áramkimaradást a jegesedés miatt leszakadt vezetékek okozták.

Az áramszolgáltatás helyreállításáért a katasztrófavédelem és a területen működő szolgáltató, az E.ON Titász Áramszolgáltató közösen dolgozik. Petróczi Tímea elmondta, hogy a szolgáltató a hiba elhárításához szükséges valamennyi információt megkapta.

Közélet:
Blogok   

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Véradók!

Évek óta, így december elején, az Advent időszakában ünnepeljük a Véradókat. Amikor arra készültem, hogy beszédet, köszöntőt írok, mindig a korábbi években elmondott gondolatok jutottak az eszembe. Ez azért van, mert a Véradókat, a véradás fontosságát már oly sokszor elmondtuk, én magam is – de erről beszélni, a Véradókat köszönteni, soha nem elég.

Aki vért ad, életet ad. Aki vért ad, kiemelkedik embertársai közül. A véradás tegnap is, ma is és holnap is,  egy olyan szép, humánus, önzetlen és nemes cselekedet, ami a legnagyobb erkölcsi megbecsülést érdemli meg.

A véradás azon túl, hogy önzetlen adomány a véradó részéről,  bizonyítottan előnyére is válik a véradónak. Sokan  elmondják, hogy  véradás után javul a közérzetük. A véradást követően "hígabbá" válik, gyorsabban áramlik a vér, ezáltal csökken az infarktus és a trombózis kialakulásának veszélye.

Közélet:
   
Véradás   

veroniq - 2010.12.01. 18:41:57

Képek az abonyi polgári iskoláról ITT megtekinthetők!

Játékos kedvű Olvasónk honlapunk történetében már sokszor megörvendeztetett bennünket terveivel, mely Abony jeles épületeit hozta rendbe, alakította át, újította fel, sajnos csak a tervezőasztalon. Most köszönettel ismét közzétesszük ezeket a kincseket, szépen sorjában, minden napra egyet. Íme, az abonyi Polgári iskola, a mai Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola, teljes fényében. Úgy, ahogyan mindannyian nagyon szívesen látnánk! LŐVE

 

Közélet:

veroniq - 2010.12.01. 18:12:13

Képek az ünnepségről ITT megtekinthetők! Fotó: LŐVE

Fantasztikus Emberek, akik életeket mentenek...

A mai napon a Városházán a véradók tiszteletére ünnepséget tartottak. A rossz idő miatt sajnos többen nem jöttek el azok közül a fantasztikus emberek közül, akik évente akár többször is hozzájárulnak ahhoz, hogy beteg embertársaik meggyógyulhassanak. Az idei véradó nap különleges volt Abony történelmében, hiszen a rendezvényen részt vett Temesközy Tamás is, akit októberben súlyos betegsége miatt megműtöttek. Tamás gyógyulásához szükség volt arra, hogy a Vöröskereszt és Pető Istvánné közreműködésével az abonyiak vért adjanak Tamásnak. A hívó szóra több,mint húszan segítettek azonnal és két óra múlva már rendelkezésre is állt az életet mentő vér. Tamás megköszönte mindazoknak, akik segítettek.

Közélet:
Véradás   

veroniq - 2010.12.01. 17:07:02

Nagyításhoz minden esetben kattints a képekre!

Fektében is impozáns látványt nyújt az a fenyőfa, mely felállításra vár a Polgármesteri Hivatal előtti téren. Nyilván ma nem volt olyan az időjárás, hogy fel tudták volna állítani a fát, de bizonyára hamarosan településünk szépséges éke lesz majd. Ez az idei fa gyönyörű, tele tobozzal, finom fenyőillat lengedez környezetében. Teljen benne öröme kicsiknek és nagyoknak!

 

Többi kép:

Közélet:

veroniq - 2010.12.01. 12:19:47

A kistelepülések nem kötnek szerződést Abonnyal. Így nem kap ÁNTSZ engedélyt sem a Kostyán Andor Rendelőintézet? A polgármester szerint ő nem hibás semmiben, de véleménye szerint a jegyző és az aljegyző mindent megtettek annak érdekében, hogy ne valósuljon meg a projekt.

Közélet:
   

Élve született az a csecsemőt, akinek a holttestére egy hulladékgyűjtő konténerben találtak vasárnap reggel a Szolnoki úton, a társasházak között. Úgy tudjuk a kicsi már halott volt, amikor rábukkantak. Az azonban nem ismert, hogy mi okozta a halálát. A rendőrség idegenkezűséget feltételez.

A tetemet egy guberáló találta meg. A férfit sokkolta a szemét között heverő kisgyermek látványa. Ő értesítette a rendőrséget. Azóta a boncolás, amelyet igazságügyi orvos szakértő végzett el, kiderítette: a gyermek életképesen jött a világra, de születési rendellenességgel, végtaghiányosan. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Várják azok jelentkezését, aki a bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek.

Tel: 1-443-5119; 107; 112

Forrás: www.ctv.hu

Közélet:
Cegléd   

veroniq - 2010.11.30. 13:59:20

ABOKOM díjtételek

 

Az előző testületi ülésen döntés született arról is, hogy 2011-ben mennyiért dolgoznak az ABOKOM Nonprofit Kft gépei és a segédmunkások óradíját is megállapították. Elmondható, hogy mértéktartó volt az emelés. Sőt emelésről nem is beszélhetünk, mert maradt minden a tavalyi áron. Mégis, mi mennyi?

Közélet:
ABOKOM   
Első<< Előző513514515516517518519Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok