Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7200, belépett felhasználók: 0.

Címke: "JOBBIK"
Első<< Előző22232425262728Következő >>

veroniq - 2011.09.06. 18:42

p style="text-align: justify; ">  Nemrég még azzal kritizálták Cegléden a rovástábla állítóit, hogy - amúgy saját - pénzüket miért nem az "éhező gyermekekre" költik? A szomszédos Abonyban most épp ez történik.

 

 Rovástáblára szánt pénzből élelmiszer

Az egységes székely-magyar rovásos helynévtábla mozgalom révén is megmozdulni látszik a Kárpát-medence magyarsága. A helyi közösségek összefognak, egymástól tanulnak és egyre több településről érkezik visszajelzés a felismerésről, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem lelki táplálékkal, szimbólumokkal és ünnepi alkalmakkal. Márciusban a Pest megyei Cegléd városában kezdődtek meg a rovásos helynévtábla állításának előkészületei, mikor a helyi lap, a Ceglédi Panoráma újságírója, László Klára kifogásolta (itt olvasható), hogy a táblaállítást kezdeményező Jobbik alapszervezet miért "ilyenekre" költi a - megdolgozott és leadózott - pénzét, mikor a megyében gyermekek éheznek a Pest Megyei Önkormányzat csődközeli helyzete miatt. Érdekes, hogy nem az önkormányzati tisztviselők prémiumát szemelte ki... A Cegléddel szomszédos Abony lakói közül többen foglalkoznak a táblaállítás szervezésével, közöttük a Jobbik helyi tagszervezete.

Közélet:
Abony   
JOBBIK   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.02. 14:25

Az alábbi e-mailt ma kaptam, közzé is teszem változtatás nélkül.
 
Büntető feljelentést tett a Jobbik a Pest megyei nevelőszülői-hálózat és a gyermekotthonok teljes ellehetetlenülése miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen.
 
Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője a feljelentéssel kapcsolatban elmondta, a gyermekek után járó illetmény kifizetése, valamint a gyermekotthonok normális működtetése kötelező, törvényben előírt feladat, tehát az önkormányzatoknak, de magának az államnak is kötelező gondoskodni arról, hogy a megfelelő ellátást biztosítsa és hatékonyan beavatkozzon, ha a rendszerben működési zavar lép fel, például, ha a feladatra szánt normatíva nem elég a gyermekek nevelésére, étkeztetésére. Kifejtette, a zavar mára mindennapossá vált, de sem a megyei vezetés, sem a szakminisztérium, sem a kormány nem tett semmit, csupán a katasztrofális tüneteket próbálja enyhíteni.
Közélet:
JOBBIK   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.31. 13:56

 Ha a Fidesz nem cselekszik, a Jobbik megteszi helyette


A Pest megyei Közgyűlés jobbikos képviselői mai sajtótájékoztatójukon bejelentették, rendkívüli ülés összehívását kezdeményezik a Pest megyében uralkodó kaotikus állapotok, valamint a nevelői díjak ki nem fizetése miatt. Csanádi Gábor Ferenc, a Jobbik megyei frakcióvezetője elmondta, a múlt pénteken, a közgyűlés által elfogadott felterjesztési jog gyakorlásának elodázhatatlan jelentősége van, mivel az önkormányzat akkora adósságot görget maga előtt, ami nagyon sürgős beavatkozást igényel. Mint ismeretes, a Jobbik frakciója olyan javaslatot terjesztett elő, amely javasolja a kormánynak, hogy konszolidálja a megyéket oly módon, hogy támogatási szintjük mértékét a 2002-es év mértékére állítsa vissza.
Politika:
Abony   
JOBBIK   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.11. 12:10

Mint lapunk arról már beszámolt Önöknek, nagy a baj a megyei intézményeknél. A lakásotthonos gyerekeknek lassan már élelemre sem jut. Ennek kapcsán születtek már országos hírek és a JOBBIK gyűjtőakcióba kezd Abonyban. Íme a helyi részletek minderről:

 

Adjon az Isten!

A gyűjtést a jövő hét hétfőtől 15-től fogjuk megkezdeni. A város központban a Bátori u. 2. szám alatt a Zeneiskolával szemben várjuk az adományokat. A gyűjtőhely 2011. 08. 15-től: reggel 9,00-20,00-ig tart nyitva. Minden tartós élelmiszert várunk, de ha van zöldség, gyümölcs, kenyér, tej, tejtermék stb... azt is várjuk, mert azokat azonnal át tudjuk adni az intézményeknek. Készpénz felajánlást is lehet tenni, mert nem tudni mióta, de a gáz is ki van kötve és a számla kiegyenlítésben is segítségükre lehetünk a lakásotthonoknak. Az adományokat Abony 3 intézménye (12+12+13 fő), között fogjuk szét osztani személyesen. Az adományok gyűjtéséhez várunk segítséget! Mindazokat szeretettel várjuk, akik szívesen részt vennének a munkában.

Közélet:
Abony   
JOBBIK   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.10. 18:23

A JOBBIK közleménye következik, melyet kérésüknek megfelelően teszek közzé:

 

 Adjon az Isten!

 
Az utóbbi napokban többen is értesülhettetek róla, hogy Pest megyében gyakorlatilag összeomlott a nevelőszülői ellátás, illetve a gyermekek után járó illetmény sem érkezik meg, vagy csak részben érkezik meg az ellátmány. A mai napon konkrétan 6 hét csúszás van az ellátásban, ami azt eredményezte, hogy a gyermekotthonokban és a nevelőszülőknél is gyakorlatilag elfogyott a pénz, már az alapvető élelmiszerekre is. Hihetetlen, de Pest megyében élő 1 406 (!!!) ellátott gyermek étkeztetése gyakorlatilag megoldatlan. Holnap a témáról országos sajtótájékoztatót tartunk, amiben segítségünkre lesz Hegedűsné Kovács Enikő is, ám a lényeg most a nemzeti mozgalmunk, a feladatunk pedig nem más, minthogy kis találékonysággal és szívós munkával segítsünk ezeken a családokon/gyermekeken. 
Közélet:
JOBBIK   
 10 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.10. 18:14

Nagy a pénzszűke Pest megyében, ennek folyománya az is, hogy az Abonyban található három lakásotthonban – ahol állami gondozott fiatalok élnek- nagy anyagi gondokkal küzdenek. Lapunk nem hivatalos forrásból értesült arról, hogy többször előfordult már, hogy a dolgozók a saját pénzükön vettek élelmet a gyerekeknek. Úgy tudjuk, hogy már a gázt is kikötötték a felgyülemlett adóssághalmaz miatt. A közétkeztetést végző cégnek sem fizettek, ezért a lakásotthonokban inkább maguk főznek egytálételt. Lapunknak ezt a fenti információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az intézmények vezetője, Pásztor Zsuzsanna.

Citrom-díj:
Abony   
JOBBIK   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.21. 10:51:36

A helyi jobbikosok őrzik- védik- takarítják az abonyi Nagyerdőt. Ezzel kapcsolatban ismét egy illegális szemétlerakás történt, íme levelkük és képeik:

 

Sajnálatomra kimentem az erdőbe szétnézni még a pusztító vihar előtt és megdöbbenve láttam, hogy újabb szemét kupacok vannak! Nem elég, hogy a természet ilyen hatalmas pusztítást csinál sajnos az emberek maguk is pusztítják, szennyezik a környezetünket. Tisztelet a kivételnek!! Felháborító, hogy semmi nem Szent egyeseknek! A helyett, hogy a mocskát az erdőben rakja le többet érne, ha Ő maga is vigyázna a rendre! Valamilyen szinten hibáztatom az Önkormányzatot is, hogy irgalmatlan magas áron szállítja a szemetet és nincs egy kijelölt lerakó hely ahová bárki büntetlenül lerakhatná az építési törmeléket és nem mindenütt az útszéleken meg erdőkben raknák le.

Citrom-díj:
JOBBIK   
Szemét   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.12. 17:05:04

A Jobbik Pest Megyei képviselőcsoportja nevében az elmúlt héten írásban javasoltuk a Pest Megyei Közgyűlésnek, hogy éljen felterjesztési jogával és kérje a kormányzattól a megye legsúlyosabb pénzügyi gondjait okozó SZJA- és illetékbevételek elvonásának azonnali orvoslását, a megyei önkormányzatoknál maradó rész 2002-es szintre történő visszaállítását. A Közgyűlés Fidesz-frakciója és az elnökség rendszeresen arra hivatkozik, hogy a szocialista kormányok hozták ilyen helyzetbe a megyét, ugyanakkor a Jobbik mindig megfogalmazta kétségeit, hisz egy éve a Fidesz-KDNP kormánykoalíció vezeti az országot és semmilyen lépés nem történt e hibák korrigálására.

Politika:
JOBBIK   
 0 Hozzászólás    

admin - 2011.06.08 20:42:00

Programok:
JOBBIK   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.28. 15:45:40

Május 27-én nagyon sokan voltak kíváncsiak Dr. Morvai Krisztina Európa Parlamenti képviselő és Varga Géza Országgyűlési képviselő előadására. A szépen felújított Malom Kulturális Központban tartottak az országosan ismert politikusok lakossági fórumot és a trianoni megemlékezésen is részt vettek. Varga Géza első sorban a mezőgazdaságról és vidékfejlesztésről beszélt. Elmondta, hogy az MSZP vidékpolitikája rosszabb lett volna. Viszont abszurdnak tartja, hogy egyesek több ezer hektár földet bérelnek az államtól, nem egy esetben százforintos hektáronkénti bérleti díj fejében. A JOBBIK szeretné elérni, hogy az alaptörvény szerint magyar földet ne lehessen külföldieknek eladni. „ Létrejött egy cukorprivatizációt vizsgáló bizottság. De nem értjük, miért korlátozódik ez csak egy iparágra. Ugyanígy vizsgálni kéne a többi feldolgozóipari ágat és mi erre tettünk javaslatot. Így például a bort, gabonát, étolajat is. Például a PICK szalámit is kiprivatizálták FIDESZ közeli privatizátorok. Így csoda kéne, hogy elfogadják, hogy a teljes élelmiszeripart vizsgálják ki. „- mondta Varga Géza a Jobbik szakpolitikusa. Ezek után Morvai Krisztina következett.

Politika:
JOBBIK   
 3 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok