Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7967, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Közélet"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.12.01. 10:28

Újabb módszerrel nehezítené a kormány a nem kívánt terhesség megszakítását; egyetlen forint támogatást sem adna az abortuszra. Két KDNP-s képviselő javaslata az eddig erre fordított, korábban 400 millióra csökkentett összeget is elvenné, és azt az örökbefogadás ösztönzésére csoportosítaná át.

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 02:21

A Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ augusztus 11-én „Középpontban a család” címmel rendezett konferenciát. Az esemény célja az volt, hogy az intézmény nemrég megújult központjának szolgáltatásait megismertesse a térség szakembereivel. A beruházás – mely az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg - lehetővé teszi, hogy az intézmény korábban különböző helyszíneken elérhető szolgáltatásai ezentúl egy helyen működhessenek, elősegítve a komplex segítségnyújtást a családok részére.

Az eseményre a térség gyermekvédelmi és szociális szakemberein túl meghívást kaptak a ceglédi kistérség városvezetői is. A konferencia szervezői külön megtiszteltetésnek érezték, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának képviselői, Bogdán Péter nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős referens, és Csonka József egyházi kapcsolatokért felelős referens is elfogadták a meghívást az alkalomra.

Forrás és részletek: panorama-online.hu

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 02:04

 

 2011. évi népszámlálást október 1. és 31. között tartják hazánkban, a pótösszeírás 2011. november 01. és 08. között történik. A vonatkozó jogszabályok alapján az összeírás előkészítéséről és végrehajtásáról a települési önkormányzatok jegyzője gondoskodik, a Központi Statisztikai Hivatal szakmai irányítása mellett. A jegyző feladata különösen a számlálóbiztosi hálózat létrehozása az adatfelvétel végrehajtására.
Közélet:
Közélet   
 3 Hozzászólás    

matek - 2011.07.07. 16:50:20

 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatot információk szerint a hobbiknál az egyik házba idegenek költöztek be és már hosszabb ideje önkényesen kisajátították maguknak azt. Az ügyről részletek később...

 

Közbiztonság:
Közélet   
 8 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.22. 19:12:47

 Mégis 90 napig járna a munkanélküli segély egy friss javaslat szerint


    Budapest, 2011. június 22., szerda (MTI) - Mégis 90 nap lenne a mostani 270 helyett az álláskeresési járadék maximális folyósítási ideje Czira Szabolcs (Fidesz) szerdán benyújtott módosító javaslata szerint.

    Az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága délutáni ülésén a kormánypárti képviselők igenlő szavazataival támogatta Czira Szabolcs javaslatát - mondta el Gúr Nándor (MSZP), a bizottság elnöke az MTI-nek.
    Pintér Sándor belügyminiszternek a közfoglalkoztatásról, és az ahhoz kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslata eredetileg 180 napban maximálta volna az álláskeresési járadék folyósítási idejét, míg a kormány tavaszi tervei szerint 90 nap lett volna a leghosszabb folyósítási idő. 
Politika:
Közélet   
 1 Hozzászólás    

matek - 2011.05.01. 17:07:18

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni, hova lehet fordulni a következő problémával(kal):
a szomszédunkban laknak nevelt gyerekek (link).
Az előző "csapattal" nem volt gond (ritkán de megoldódott) de a mostaniak elég problémásak.

Szóval a rendőrséget hiába hívom, vagy nem jönnek, vagy ha igen akkor készül egy feljelentés ami megy állítólag a jegyzőhöz de igazából SEMMI nem történik, minden marad a régiben. Az itteni nevelők nem tudnak semmit tenni, a "vezér" elérhetetlen. Önbíráskodni nem szeretnék, de ha már betelik a pohár akkor lehet lekeverek egy két pofont, mert a türelem fogy, pedig nagyon nyugodt vagyok.
Elegem van a szemetelésből (csikk, taknyos zsebkendő, csokipapír stb. nem csak a házunk előtt, hanem az utcában ahol bejárnak), abból, hogy a 4,5 éves kislányomnak ha kint játszik az udvaron azt kell látnia, hogy a 12-15 éves kis tüzelő ribancok itt élik a hasonló korú "párjukkal" a kapunkban gusztustalanul majdnem a nemi életüket. Abból, hogy rendszeresen átugrálnak a kerítésünkön az átrugott labdáért mert Abonyban ezek szerint nincs játszótér.

Az pedig, hogy most írok azért történt mert ezeknek a fiataloknak kb 15 perce az volt a szórakozása, hogy egy szerencsétlen békát csikkel, majd miután ez gondolom elég unalmas volt közvetlen öngyujtóval kezdtek el melegíteni. Na ekkor nyitottam ablakot és szóltam nekik egy kicsit emeltebb hangon, hogy takarodjanak befelé mert kimegyek és én nyomom el a képükön a csikket he nem fejezik be. Szóval szétrobbanok most az idegtől..

Közélet:
Közélet   
 11 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.04.05. 12:00:48

A 40 évvel ezelőtt megalakult Mechanikai Művek Abonyi gyáregységének életéből, a több évtizedes abonyi tevékenységéből a nyár elején egy kiállítást szeretnénk összeállítani.

Kérjük a volt gyáregységi dolgozókat, családtagjaikat, hogy akinek bármilyen, a gyáregységhez kötődő tárgya van – fénykép, dokumentum, ott gyártott termék, gyáregységi berendezés, eszköz, bármilyen tárgyi emlék -, és azt a kiállítás idejére kölcsön adná, 2011. március 20-ig jelezze a 06-20-966-3849 telefonszámon, vagy a laci.bene@invitel.hu E-mail címen. A kiállítás sikeréhez minden segítséget szívesen fogadunk és várunk. Szeretnénk, ha minél sokszínűbben bemutathatnánk a Mechanikában folyt életet.Várjuk a volt mechanikások, és minden, az ügyben segítséget nyújtani tudó ember jelentkezését.

MM Baráti Kör nevében : Bene László

Közélet:
Közélet   
Mechanika   
 1 Hozzászólás    

matek - 2011.04.04. 18:20:21

 

 

 

Az alábbi petíciót április 5-én délelőtt 11 órakor adják át Cegléden. Néma tüntetés a Kossuth téren Cegléden a Dózsa György szobornál. Mindenkit várnak ide! Az aláírás gyűjtő ívet az aktivisták már viszik és a hét végén is vinni fogják házakhoz. Már több százan aláírták a petíciót. A MiAbonyunk szerkesztőségében is lehetőség van rá. Tegyünk közösen a bűn ellen!

 

 

Abony lakossága megelégelte az értékeit, javait fosztogató tolvaj bandák randalírozását!

 

Bíztunk és bízunk a törvény következetes szigorában, azonban a Ceglédi Városi Ügyészség legutóbbi, városunk közbiztonságát érintő döntésével megingatta hitünket.

 

Az elmúlt héten az Abonyi Rendőrőrs beosztottjainak kitartó, lelkiismeretes munkájának eredményeképpen bűnügyi őrizetbe került egy, az abonyiakat több éve rettegésben tartó, az agresszív eszközeiről és módszereiről elhíresült bűnöző csoport.

 

A rendőrök hihetetlen mennyiségű bűnjelet tudtak lefoglalni, a sorozatbetörésekre specializálódott banda tagjainak lakásaiban.

 

A bűnjelek egy részének a rendőrük megállapították a tulajdonosait, mely alapján bizonyítható, hogy a csoport tagjai követtek el sérelmükre bűncselekményeket.

Közélet:
Közélet   
 40 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.03.11. 12:03:02

"Játékpisztolyos rabló a Penny-ben" címmel publikálta a panorama-online a múlt heti bűncselekményekről szóló cikkét. Íme a "ránk" vonatkozó rész:

 

A hétvégén történt még egy rablás Abonyban, amikor is az ottani Penny Market üzletbe egy ezidáig ismeretlen személy ment be csuklyában, kezében fegyvernek látszó tárggyal és az egyik ott dolgozó női alkalmazottat a pénztárhoz tuszkolta. Egy másik alkalmazott ezen cselekményt észlelve az elkövetőre kiáltott, illetve segítségért, melynek hatására az elkövető a helyszínről értékek megszerzése nélkül elmenekült. A helyszínen hátrahagyott fegyvernek látszó tárgyról megállapítást nyert, hogy az egy játékpisztoly. Az ügy súlyára tekintettel az eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

 

A teljes cikk itt található: KATT

 

(Forrás:www.panorama-online.hu)

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.03.11. 11:55:35

Egy labrador-vizsla keverék kutya parancsol a szibériai tigriseknek az abonyi állatkertben - írja a Bors.

 

A kutyát tudatosan rakták az állatkert gondozói a tigrisekhez. Előzőleg játszótársnak hozták a parkba az egyik kisoroszlán mellé. Közben jöttek rá véletlenül, hogy a kutya be tudja terelni a tigriseket esős időben a fedett helyre, pedig ezek az állatok ilyenkor a gondozóiknak sem fogadnak szót. A kutya és a tigrisek egyidősek, de az eb már ivarérett, ezért fogadják el falkavezérnek. A tigriseknél kisebb termetű kutya ha kell, nevelési célzattal bele is harap a nagymacskákba. /Képünk csak illusztráció!/

 

(Forrás: www.nepszava.hu)

Közélet:
Közélet   
 5 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok