Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Közélet"
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó

veroniq - 2010.12.12. 19:58:10

Rendkívül sokat vártam Önöktől, de nagyon csalódott vagyok….

 

Mondta el a JOBBIK által szervezett lakossági fórumon egyik törzsolvasónk, aki nem párttag, de felszólalt. Hozzászólását egyenesen Balczó Zoltán alelnöknek célozta. „ A korábbi abonyi JOBBIK gyűlések dugi telt aulákban zajlottak, most meg negyvenen vagyunk. Nagyon sajnálom, és azt szeretném kérdezni, hogy ez országosan jellemző, vagy csak abonyi jelenség-e. Vajon ez az abonyi elnökváltásnak „ köszönhető „ ? Vajon mi a közöny oka? „

Politika:
Közélet   
JOBBIK   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.07. 21:26:08

Képek az ünnepi miséről ITT megtekinthetők! Fotó: LŐVE

Ha jól emlékszem, két esztendővel ezelőtt ünnepelte Abony köztiszteletnek örvendő esperes plébánosa 75. születésnapját, és ekkor Abony város díszpolgára is lett. A képek akkor készültek, a misén, melyet ez alkalomból celebráltak. Nos, most így Karácsony közeledtével a Mi András atyánknak igencsak sok teendője akad. Kívánunk neki erőt, egészséget és kitartást ez idő alatt is ezzel a képösszeállítással. Abony katolikus plébániájának udvarán hamarosan elkészül a közösségi ház, melyet már ki is próbálhatnak a helybéliek Szilveszterkor, a Karitász batyus bálján.

 

LŐVE

 

Közélet:
Közélet   
 1 Hozzászólás    

Hunter - 2010.12.07. 21:09:02

Megvette már Ön a karácsonyi ajándékokat?
   
  IGEN
  Egy részüket igen
  MÉG NEM
  Nem és nem is fogok venni, mert nincs pénzem
  Nem és nem is veszek, mert nem szoktam
   
Eredmény
Közélet:
Közélet   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.05. 12:03:42

Huszonkét pályázat- Bődületes önerővel

 

Az előző testületi ülésen elfogadta a városvezetés a pályázatokról szóló beszámolót. Ebből kiderül, hogy összesen 22 darab pályázat koordinálásában vesz részt az abonyi polgármesteri hivatal, melyek megvalósulás szempontjából különböző szakaszokban vannak.

 

Akadálymentesítették pályázatból az egészségmegőrző központot a strand területén, közel százmilliót költöttek a Főtér programra, melynek önereje 9.816.626 forint. Rengeteg út került leaszfaltozásra, melyhez tetemes önerőt is kellett biztosítani. Így például a Szapáry utca nem volt olcsó mulatság Abonynak, mert 9.627.237 forintot költöttek rá saját költségvetésből, igaz ugyanennyit nyertek is rá. A Somogyi iskola akadálymentesítése érdekében ugyancsak zsebbe kellett nyúlni, hiszen az önerő 16,142 millió forint volt, a támogatás 29,843 millió. Az egészségügyi centrumhoz 48,535 milliót tett a város, az elnyert összeg 436,822 millió.

De most jön a lényeg: 

Gazdaság:
Közélet   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.25. 12:45:04

A kormány, összhangban a törvényben foglaltakkal, januártól megemeli a nyugellátásokat. A  tervezett infláció 3,5 százalékos, a nyugdíjemelés mértéke pedig 3,8, illetve 4,4 százalékos lesz - jelentette be csütörtökön Nagy Anna kormányszóvivő. Az emelés az öregségi és a özvegyi nyugdíjra, az árvaellátásra és a baleseti járadékra is vonatkozik, az érintett kör Nagy Anna elmondása szerint 2,65 millió fő.

A 3,8 százalékos növekedés az idén nyugdíjba menteket érinti, a 4,4 százalékos emelésére pedig az idei év előtt nyugdíjba mentek számíthatnak. Átlagnyugdíj (havi 84 ezer forint) esetén a régebben nyugdíjba menteknél havonta 3700 forinttal több lesz a nyugdíj, ami évente 44 ezer forintos pluszt jelent, az idei nyugdíjba vonulóknál 3200 forintos lesz a növekedés havonta, ez évi 38 400 forintot tesz ki.

Soltész Miklós államtitkár elmondta: a kormány döntött a gyes 3 évre emeléséről, illetve arról, hogy csak részmunkaidős munka mellett lehet igénybe venni a gyest. Jö

Közélet:
Közélet   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.24. 23:46:34

Abonyban is megjelentek az egyik benzinkúton- na nem az első fecskék- hanem a hólapátok. Hosszúnak lehet, hogy nem lehet majd nevezni a telet, de hidegnek igen. Hamarosan ránk reccsent. Készüljenek fel alaposan, tárazzanak be mindenféle eszközt, amivel a hó eltakarítható. A ABOKOM Kft-nek meg hozzon a Mikulás jó sok pénzt annak érdekében, hogy ne forduljon elő idén is az, ami az előző télen. Akkor ugyanis volt olyan fontos közlekedési út, amit csak napok múlva tudtak megszabadítani a hóakadályoktól. Igaz, a munka megrendelése önkormányzati feladat…. LŐVE

 

Nagyításhoz katt a képre!

Közélet:
Közélet   
 8 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 20:59:33

A Márton naphoz kapcsolódó hagyományos lámpás felvonulásra a Gyulai Iskolában gyülekeztek az érdeklődők. A felvonulás útvonala: Luther utca – Vasút út – Kossuth tér. A felvonulók élén az Abonyi Lovas Klub tagjai: Krupincza Csaba, Nagy Béla és Mádi Gábor lovasok haladtak, őket követték a szerzetesek: Dobozi Bence és Dobozi László, majd a mazsorettek, a Fúvószenekar és több száz lámpás felvonuló. A Szent István Katolikus Templom előtt Bakos Melinda és Barta Károly a Bihari János Zeneiskola által pártfogolt Színkör tagjai köszöntötték a 2010-es Márton napi ünnepség résztvevőit, a lámpásokkal felvonuló óvodásokat, diákokat, a kedves szülőket, pedagógusokat és Abony város érdeklődő lakosságát.
Köszöntötte továbbá a felvonulást vezető Abonyi Fúvószenekari Egyesület tagjait és külön tisztelettel Nagy András esperes-plébános urat, aki kezdetektől fogva pártfogolja a Márton-napi megemlékezéseket.

A rövid köszöntő után Márton naphoz kapcsolódó népszakásokat, ha

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 20:58:31

SkyT a Bagolyban szervezett egy nagy bulit az elmúlt szombaton, íme a képek! Katt IDE!

Közélet:
Közélet   
   
Buli   
Zene   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 20:57:14

Hihetetlen, de a főnök egy kilenchetes labrador- vizsla keverék kutyus!

Néhány napja új lakói vannak az abonyi magánállatkertnek, mint ahogyan az országos média is beszámolt arról. Két kistigris érkezett Romániából, őket büszkén mutatja be a tulajdonos, Tóth Tibor Önöknek és a látogatásomkor éppen ott forgató Magyar Televízió stábjának. „ Három hete vannak nálunk a tigrisek, egyikük fiú és Szibír a neve, a másiknak Teodóra, azaz Dorka. Hamarosan még egy tigris érkezik hozzánk, Szlovákiából. „- mondta el lapunknak Tóth Tibor.

Az új jövevényeknek egy mintegy 500 m2-es új kifutót is építettek, ahol a nagyközönség is láthatja őket. Kicsiknek és esendőknek tűnnek első látásra, de aztán kiderül, hogy a látszat csal! A foguk már most is éles és egyáltalán nem cicahangot hallatnak. Már most 10 kilósak, de ha megnőnek, súlyuk a 300 kg-t is elérheti. Nyáron még ennél is szebb, élénkebb színű lesz a bundájuk, mert ez a téli viseletük.

Egyelőre nem olyan jámb

Közélet:
Közélet   
   
Programok   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 20:51:59

 

Az alábbi sajtóközleményt kaptam:

Kevezmények rendőröknek, tűzoltóknak

A Magyar fürdőszövetség térítésmentes fürdőbelépőket biztosít azoknak, akik eddig részt vettek a vörös iszap katasztrófa elleni védekezésben. A kedvezményeket elsősorban azoknak a tűzoltóknak, rendőröknek, mentősöknek és önkénteseknek ajánlotta fel a közel száz fürdőt és uszodát magában foglaló Magyar Fürdőszövetség, akik nemcsak munkaidejüket, de még szabadidejüket is mentéssel töltötték az elmúlt hetekben. – nyilatkozta Vancsura Miklós a fürdőszövetség elnöke. Október közepéig a térségben zajló védekezésben összesen 900 hatósági személy vett részt, és munkájukat 700-800 önkéntes segítette.

Dr. med. Göde György, a Büki Gyógyfürdő vezető főorvosa, a reumatológia és fizioterápiás szakorvos a Fürdőszövetség Orvosi szakbizottságának elnöke elmondta, hogy a helyreállításban résztvevő tűzoltók, mentősök, rendőrök és önkéntes segítők most nem elsősorban gyógyászati

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok