Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Közélet"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

Zsolti - 2011.03.10. 17:47:00

Közlemény

 

Pest Megye Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről

 

Március 10.

Miután a HunGast Kft felfüggesztette a közétkeztetést a Pest Megyei Önkormányzat által fenntartott intézményekben, nagy számban érkeznek megkeresések, illetve kérdések az önkormányzat általános pénzügyi helyzetével kapcsolatban.

Természetesen minden ezzel kapcsolatos konkrét kérdésre válaszolni fogunk. A következő dokumentumokat azoknak az érdeklődőknek a figyelmébe ajánljuk, akik jól használható, de részletes információt keresnek:

 

1. Előterjesztés Pest Megye Önkormányzata 2011. évi költségvetése tárgyában

Az előterjesztést 2011. január 28-án fogadta el a Közgyűlés. Többek között a működés alulfinanszírozásáról és a 2010. évről áthúzódó tartozások állományáról is megtalálhatóak a legfontosabb adatok, illetve megállapítások.

 

2. Előterjesztés Pest Megye Önkormányzatának 2011. évi költségvetését megalapozó rendeletek és határozatok módosítása il

Közélet:
Közélet   
 3 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.03.10. 12:16:34

Nem született megállapodás Pest Megye Önkormányzata és a közétkeztetési szolgáltatásokat biztosító HunGast Kft. között. Az önkormányzati fenntartású intézményekben így továbbra is az elmúlt egy héten kialakult rendben, jellemzően helyben megrendelt, illetve helyi segítséggel biztosítják az érintettek ellátását.

 

 A 18 érintett közoktatási intézményben lényegében nem változott a helyzet a hét elejéhez képest. A meleg, illetve ahol ez nem lehetséges, a hideg élelem biztosítása megoldott. Az ellátás azonban nem teljes körű.

 

A szociális intézményeket is érintette a szolgáltatás felfüggesztése. A raktárkészlet erejéig, és a korábbitól elmaradó minőségben, de megoldott volt a közétkeztetés. Csütörtökön azonban már lesz olyan intézmény, ahol az iskolákhoz hasonló módon szervezi meg az önkormányzat az ellátottak közétkeztetését.

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.03.02. 15:07:07

Egyre többen csatlakoznak az ÁAK Zrt. közlekedésbiztonsági kampányához: cél a KRESZ módosítása

 

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. február elején indított közlekedésbiztonsági kampányához egyre több szakmai és civil szervezet csatlakozik. A szakemberek mind egyetértenek abban, hogy csökkenteni kell a leállósávon történő balesetek számát, amelyek a legtöbb esetben figyelmetlenségből és felelőtlenségből következnek be. Az ÁAK kezdeményezéséhez csatlakozott már többek között az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Magyar Autóklub, az Országos Mentőszolgálat, de a téma iránt magánszemélyek is aktívan érdeklődnek. Mindezek ellenére egy új, rendkívül veszélyes szokás kezd kialakulni a kamionsofőrök körében.

„Van Magyarországon 5 négyzetkilométernyi terület, ahol a túlélési esély mindössze 20 perc.” – Ezzel a társadalmi célú reklámmal vette kezdetét néhány héttel ezelőtt az ÁAK legújabb közlekedésbiztonsági kampánya. A társaság a riasztó számokkal a le

Közélet:
Közélet   
 2 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.27. 02:00:35

Farsangi képek a Pingvines óvodából ITT

Közélet:
Közélet   
 1 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.27. 01:48:21

Képek a Somogyi iskolai farsangról: KATT

 

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.24. 18:43:51

Hatalmas szárnyalást mutatott az olaj árfolyama az utóbbi napokban, a pénteki értékéhez képest a Brent 13%-kal került feljebb a líbiai kitermelés kiesésről érkező hírek hatására. A hirtelen felfutás a magyar lakosság pénztárcáján is érezteti majd hatását, hiszen az olajár emelkedésével párhuzamosan az üzemanyagok tőzsdei jegyzésára is egyre nagyobb magasságokba kapaszkodik. Mivel a forint árfolyama sem erősödött érdemben a héten, a hazai fizetőeszközben mért üzemanyagok átlagára jelentős, 5% körüli emelkedést mutat. Pusztán ezek alapján azt valószínűsítjük, hogy a MOL jövő héten a piaci folyamatokra reagálva újabb jelentős, 5 forintos, vagy afeletti áremelést hajthat végre.

Közélet:
Közélet   
 3 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.21. 12:35:10

Átlagosan 25-30 percet késnek a vonatok a Budapest–Szolnok–Debrecen és a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vasútvonalon, mivel Abony és Szolnok állomások között az egyik vágány fölött megsérült a felsővezeték - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.
Közélet:
Közélet   
 1 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.14. 08:46:56

 

A Sportbálon elvesztettem a Casio tipusú órám 
ha esetleg akad egy becsületes megtaláló szeretném vissza kapni!!! 
Email: origiiii@freemail.hu
Közélet:
Közélet   
 3 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.03. 13:30:07

A DJ Szövetség sajtóközleménye a West Balkánban történt tragédiáról és a szórakozóhelyek szabályozásáról

A Magyar Lemezlovas Egyesület és tagjai már aznap este megrendülve értesültek a West Balkán nevű szórakozóhelyen, a Noise Night Life rendezvényen történt tragikus eseményekről. Ezúton is szeretnénk kifejezni részvétünket az áldozatok családjainak, hozzátartozóinak, a teljes magyarországi DJ-társadalom nevében.

A három lány halála rendkívül súlyos és felfoghatatlan esemény. Sajnálatos módon azonban nem tekinthető váratlannak, bármikor, számos helyszínen bekövetkezhetett volna hasonló tragédia.

Közélet:
Közélet   
 1 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.02. 13:57:34

A Lila Méteráru bolt előtt (piac melletti üzletsor) kulcscsomót találtak.

Ha valakinek hiányzik, átveheti az említett Méteráru boltban!

Közélet:
Közélet   
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok