Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7967, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Közélet"
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó

Zsolti - 2011.01.26. 15:15:26

Az elmúlt egy hét számokban:

 

Nagyításért kattints a képre!!

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.21. 14:28:10

Bizonyára sok abonyi is igénybe vette a ceglédi fogorvosi ügyeletet, ha sürgős baja akadt. Már ezt nem lehet megtenni, ugyanis megszűnt. Nem volt fenntartható és finanszírozható Cegléd számára. Hogy hová kell ezek után mennünk, ha fáj a fogunk? A cikkből sajnos én is megtudtam. Budapestre.

 

Íme a www.panorama-online.hu cikke minderről:

December 31-gyel megszűnt Cegléden a fogászati ügyelet, amely tíz évig működött az önkormányzati feladatátvállalás révén a Ced-Dent Kft. által nyújtott szolgáltatásként. Utánajártunk mi volt a megszűntetés oka és hol érhető el a fogászati ügyelet most a ceglédieknek. Bacskai Jánost, a cég ügyvezetőjét kérdeztük a részletekről.

 

- Ennek az intézkedésnek régre nyúló előzményei vannak. Először is csak a megyei jogú városoknak kötelező ez az önkormányzati  feladat. Cegléd esetében ez önként vállalt volt, amelyet az OEP finanszírozásával és a városkassza kiegészítésével vállalt fel a Ced-Dent Fogászat elvégezni.

Egészségünk:
Közélet   
 5 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.17. 15:28:52

20 éves az iskolaotthon


Várjuk azoknak a jelentkezését, akik 1991 óta a Gyulai G. M. Ált. Isk. iskolaotthonába jártak.

 

Kérjük: volt tanulóink és szüleik keressenek az alsós évekről fényképeket, írjanak élményeikről, melyeket mihamarabb juttassanak el a 20.evfordulo@gmail.com e-mail címre, vagy a Szolnoki úti iskolába.


Jelezzék, ha a Jubileumi rendezvényen - május 7-én - részt kívánnak venni!

 

Jelentkezési határidő: 2011. március 1.

         

Iskolaotthonos tanító nénik

                                                                                       

Közélet:
Közélet   
 1 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.11. 09:17:47

Keresünk egy 2 éves beagle kutyust aki,  tegnap este az Árpád útról tűnt el.

Brúnó névre hallgat, trikolor. Gazdája sír utána. Aki tud, segítsen 20/253 33 55

Közélet:
Közélet   
 3 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.10. 13:40:07

A családfelállítás módszere a rejtett konfliktusokat hozza a felszínre, de nem merült ki csak ebben, hanem megoldásokat is kínál azokra. Megmutatja a kivezető utat egy-egy sorstévesztésből, és erre az útra az érintett személyt rávezeti. Ez a családfelállítás lényege.

.A gyűlölet egy megsavanyodott szeretet. /kérdés: miben csalódott?/

A trauma szétszakadást okoz a lélekben. Ez akkor is így van, ha nem ő vele történik meg, hanem az Anyával.

Ha a nő ki lép egy kapcsolatból, azt jelenti, hogy ő valami jobbat keres.

Ha a nő elmegy, tudja, hogy kontrolál téged. Ha keresné egy másik nőt, vége szakadna ez a játék.

A férfi nem szeret veszekedni, ő cselekszik. Hallgatásba burkolódzik /ez is a cselekvésnek egy formája/. Azt hiszi így macsó. Ha feladja ezt a macsóságot, és meg tudja mutatni a magában lévő EMBERT akkor, megnyílhat egy új út a kapcsolatban.

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.04. 07:48:19

Január 4-én délelőtt 76-78%-os napfogyatkozás lesz látható hazánkból, feltéve ha az időjárás is engedi.
 

Ez az év is jól kezdődik! Csillagászati szempontból mindenképp, mivel január 4-én - derült idő esetén - délelőtt jelentős mértékű részleges napfogyatkozás figyelhető meg hazánkból - olvashatjuk a Magyar Csillagászati Egyesület oldalán.


Január 4-én a délelőtti órákban - a megfigyelés helyétől függően (lásd táblázat, alább) - 76-78%-os részleges napfogyatkozás lesz látható. Hazánkból legutóbb 2008. augusztus 1-jén láthattunk részleges napfogyatkozást, így fokozott várakozás előzi meg ezt az eseményt.

Hasonlóan jelentős mértékű részleges napfogyatkozás 2003. május 31-én hajnalban volt látható Magyarországról. Budapestről nézve a január 4-i fogyatkozás 8:04:35-kor kezdődik, a fogyatkozás közepén, 9:27:26-kor a fogyatkozás nagysága 0,78, azaz a napkorong több mint háromnegyede takarásban lesz, ami a napfény észrevehető csökkenés

Közélet:
Közélet   
 1 Hozzászólás    

Zsolti - 2010.12.22. 21:18:30

Hét évet kapott, majd kisétált a bíróságról: körözést adtak ki ellene...

Csempészet és sikkasztás miatt hét év börtönre ítélte a bíróság Földesi-Szabó Lászlót, a titkosszolgálati kapcsolatokkal is rendelkező Egymásért Alapítvány vezetőjét. A bíróság szerint a Herba cégcsoport és az alapítvány 1,1 milliárd forint vámot és adót nem fizetett be az általunk importált áruk után. Földesi-Szabó az ítélet ismertetése után elhagyta a bíróság épületét, az őrséget későn riasztották. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Első fokon hét év börtönre ítélte csempészet és sikkasztás miatt a Fővárosi Bíróság szerdán Földesi-Szabó László nyugalmazott rendőrtisztet, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány vezetőjét. Öt év börtönre ítélte a bíróság P. Sándort, a Herba Hungary Zrt. vezetőjét, illetve három év börtönt szabott ki H. Attilára, egy vámügynökség korábbi vezetőjére. Négy vádlottat a bíróság felmentett a vádak alól, egyikük esetében később hirdet ítéletet, mert a nő nemrégiben szült, így nem tudott jelen lenni a szerdai tárgyaláson.

 

Ön szerint hogyan működik a magyar igazságszolgáltatás?
 
 1. Remekül 
 2. Fogjuk rá, hogy jól 
 3. Nagyon rosszul! 
 4. Van egyáltalán magyar igazságszolgáltatás? 
 
Eredmény
Közélet:
Közélet   
 3 Hozzászólás    

Zsolti - 2010.12.22. 20:47:20

Kedves Olvasónk nem volt elégedett a MÁV állomáson uralkodó állapotokkal, így levelet írt az illetékeseknek, akik tájékoztatták arról, hogy miért nem festették ki eddig az állomás épületét és miért olyan az illemhely állapota, amilyen. Olvasónk hozzájárulásával íme most következzék a MÁV hivatalos levele:

A levél elolvasásához kattints ide: Katt

Közélet:
Közélet   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.13. 10:23:57

A MiAbonyunk fotósa sikerrel indult az Együttlét című fotópályázaton. A zsűri díjai mellett egy közönségdíj is gazdára talál, amit a döntőbe jutott képek közül választ ki az oldalra látogató.  Ha tetszik, itt szavazhatsz az "Ima" című képre, értékeld a csilagokkal! Köszönjük!

http://www.egyuttlet.eu/contest/vote/75

Közélet:
Közélet   
 14 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.13. 09:47:52

LUCA NAPJA - December 13

Krisztus után 304-ben szenvedett Siracusaban vértanúságot a szentéletű, jótékonykodó Szent Lucia, akinek emléke előtt tisztelgett a római katolikus egyház már az 5. századtól kezdve. Luca napja a Gergely-féle naptárreformig, 1582-ig a tél legrövidebb napja volt, az évszak közepének tartották, munkaszünetes törvénynapként határozták meg. Nevének etimológiája a latin lux = fény szóval áll összefüggésben.


Ehhez a naphoz számos hiedelem, szokás kapcsolódik. A praktikák, mágikus eljárások, szövegek a tyúkok szaporaságát, tojáshozamának növekedését igyekeztek elősegíteni. Éjfélkor ennek érdekében megpiszkálták a tyúkokat, nagyobb tojáshozamra kívánván őket serkenteni, máshol maguk a gazdaasszonyok mutattak példát „ülésből" a kotlósoknak.

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok