Mi Abonyunk - Abszurd abortusztervek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.12.01. 10:28

Újabb módszerrel nehezítené a kormány a nem kívánt terhesség megszakítását; egyetlen forint támogatást sem adna az abortuszra. Két KDNP-s képviselő javaslata az eddig erre fordított, korábban 400 millióra csökkentett összeget is elvenné, és azt az örökbefogadás ösztönzésére csoportosítaná át. A mintegy 29 ezer forintos műtéti beavatkozáshoz egyébként ma csak a szociálisan rászorulók kapnak támogatást, vagyis újabb szegényellenes lépést tervez a kabinet. Szakemberek már most a veszélyre figyelmeztetnek: megnőhet az életveszélyes illegális abortuszok száma, és még több gyerek kerülhet intézetbe.

 

Gazdasági alapú diszkrimináció - így vélekedett Spronz Júlia, a Patent Egyesület elnöke a KDNP legújabb javaslatáról. Pálffy István és Sáringer-Kenyeres Tamás, a KDNP országgyűlési képviselői elvonnák a nemzeti erőforrás-minisztérium jövő évi költségvetésében terhesség-megszakításra előirányzott 400 millió forintot. Szerintük ezt a pénzt inkább az örökbefogadások ösztönzésére, az örökbefogadói gyes összegének emelésére, továbbá a gyermekek védelmét, támogatását szolgáló programok, pályázatok támogatására kellene fordítani.

 

A már tavaly jelentősen megkurtított pénzből egyébként jelenleg azokat a terhesség-megszakításokat finanszírozzák, amelyekre nem a várandós nőnél vagy a magzatnál fennálló súlyos egészségügyi ok miatt van szükség. Nem mindenki kap az összegből, a 29 ezer forintos műtéti beavatkozáshoz a szociálisan rászorulók kaphatnak 50, illetve 70 százalékos támogatást. Spronz Júlia szerint a KDNP-s javaslat a szegénységben élő nőket sújtaná, a tervezet egyértelmű következménye az, hogy elveszik a nehéz körülmények között élőktől az abortusz jogát.

 

Megjegyezte, az abortusz szigorításával kizárólag a legális terhességmegszakítást lehet csökkenteni, a tényleges beavatkozások számát nem. Egy bécsi nőgyógyász már jelezte, az utóbbi időben észrevehetően emelkedett náluk a terhességmegszakításra jelentkező magyar nők száma. Az orvos szerint ennek az az oka, hogy itthon sok nő attól fél, előítélettel kezelik, ha el akarja vetetni magzatát - tette hozzá.
Hasonló véleményen van Czeizel Endre. Az orvos-genetikus szerint el lehet adni a KDNP-s javaslatot úgy is, hogy ezzel életeket mentenek, pedig éppen ennek ellenkezőjéről van szó. Abortuszellenes vagyok - mondta magáról Czeizel Endre, de aki erőszakosan akarja betiltani a műtétet, az csak árt. ..

 

A cikk itt folytatódik tovább: katt

Közélet:
Közélet   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

NAV: Célszerű minél előbb nyilatkozni az SZJA kedvezményekről

Elkészült Magyarország kóbor állat rendelete

Jótékony fodrászat: 347.000 forint lett az eredménye

Már nem a négyes a legdurvább halálút

A járvány miatt már a lakásfelújítás is online zajlik

A választás másik nagy nyertese

Megnyitott a Stelázsi! Környezetkímélő és abonyi!

Jótékony fodrászat: Nekik gyűjtenek

Tárt kapus program

Tanfolyamok folyamatosan

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok