Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Újszilvás"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.05.15. 11:51

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.15. 08:39

Újszilvás hatalmas, modern napelem parkkal csökkenti energiaköltségeit, de a jelek szerint ez csak az első állomás volt a megújuló energiák hasznosításában a településen. Folyamatban van az úgynevezett TERRE projekt, pontosabban célegyenesben. 

Közélet:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.08. 11:00

Csodálatos élményben lehetett mindazon szerencséseknek része, akik részt vettek az Újszilváson megrendezett úgynevezett Körzeti Szavalóversenyen. A Tápiószele- Újszilvás Református Általános Iskolában sok alsó tagozatos kisgyermek gyűlt össze, hogy szavalatával számot adjon felkészültségéről. Összesen öt településről érkeztek ide: Abonyból, a házigazda Újszilvásról, Tápiógyörgyéről, Tápiószeléről és Ceglédről. A kis előadók mindannyian nagyon felkészültek voltak, csodálatos szavalatokat hallhattunk. A gyerekek általában a hozzájuk legjobban illő verseket választották, a legkülönbözőbb stílusúakat. Volt köztük vidám, humoros, komoly, megkapóan szép. Az öt települést ezen a délutánon, május 7-én a versek kötötték össze. Képgaléria ITT megnézhető


Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.26. 00:34

Vietnamba exportálja pálinkáit a Bolyhos Pálinkafőzde, az első, ezer literes szállítmányt április első hetében indította útjára az újszilvási családi vállalkozás – tájékoztatta Bolyhos Zoltán üzletvezető az MTI-t. Tájékoztatása szerint további bővülést is terveznek az exportpiacokon, a távol-keleti országok irányába. A mostani szállítmányt a vietnami tulajdonosokkal rendelkező nagykereskedő, a Vitexim Kft. közreműködésével juttatták el.

Korábban két kisebb megrendelést indítottak Ausztráliába. Az Egyesült Államokban elfogadásra vár jelenleg a címketervük, ahová a terveik szerint 0,375 literes kiszerelésben szállítják majd a következő hetekben a Bolyhos Pálinkát – tette hozzá.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.15. 11:00

TERRE projekttalálkozó – Szolnok-  (2014. március 20-21.)  -  Szolnok Megyei Jogú Város adott otthont az EU megújuló  energiaforrások hasznosításához, területfejlesztéshez és munkahelyteremtéshez kapcsolódó TERRE projekt harmadik  munkaértekezletének.  A találkozón Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezet- és Természetvédelemért, valamint a Vízügyekért felelős államtitkára megnyitójában üdvözölte  a TERRE projektet és köszöntötte a résztvevő 9 ország 12 projektpartnerének képviselőit.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.25. 08:10

Rövid időn belül a negyedik sikeres Európai Uniós pályázatot nyerte el Újszilvás Önkormányzata. Az Európai Unió 2013-ban a Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében írta ki a pályázatot, amelyet TERRE projektnek nevezett el (TERritory, eneRgy & Employment - Terület, Energia és Munkaerő Alkalmazás). A program a rendelkezésre álló helyi alternatív energiaforrások (pl. biomassza, nap- és szélenergia, mini-vízerőművek) felhasználásának ösztönzését, az alternatív energia alkalmazásának népszerűsítését tűzte ki célul.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.17. 12:43

Március 14-én kora délután ünnepélyes keretek között adták át Újszilvás község sportpályának új, minden igényt kielégítő, modern, kétszintes öltözőépületét. A közel háromezer lelket számláló település életében rendkívüli eseménynek számító rendezvényen dr. Petrányi Csaba polgármester meghívására a falu apraja-nagyján kívül – mások mellett – megjelent Földi László országgyűlési képviselő és -jelölt, Cegléd város polgármestere; dr. Terbe-Szabó Csilla, a Cegléd Járási Hivatal vezetője; Dunai Antal korábbi olimpiai válogatott labdarúgó; Benkő Tamás, a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei igazgatója; Halmi Tibor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltség-vezetője és Varjú Tamás, az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottságának elnöke is.

Sport:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.22. 18:17

Rövid időn belül a negyedik sikeres Európai Uniós pályázatot nyerte el Újszilvás Önkormányzata. Az Európai Unió 2013-ban a Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében írta ki a pályázatot, amelyet TERRE projektnek nevezett el (TERritory, eneRgy & Employment - Terület, Energia és Munkaerő Alkalmazás). A program a rendelkezésre álló helyi alternatív energiaforrások (pl. biomassza, nap- és szélenergia, mini-vízerőművek) felhasználásának ösztönzését, az alternatív energia alkalmazásának népszerűsítését tűzte ki célul. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.03. 13:18

Jó volt az idei gyümölcstermés, remek pálinkákat főztek Újszilváson. Folytatódik a Bolyhos pálinkák hazai térhódítása. Az idei gasztrofesztiválok, élelmiszeripari kiállítások sikerei mellett a főzde termékei jól szerepeltek a hazai pálinkaversenyeken is. Legutóbb Kecelen mind a 12 benevezett pálinkájuk érmet szerzett, ráadásul tízet idén főzött gyümölcspárlat érdemelt ki.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.28. 18:15

Kiadványban mutatják be 2011 és 2012 legszebb magyar falvait. Azok a települési közösségek, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat, minden második évben megmutathatják magukat az európai megmérettetésen is. „Jövő nyomában” – ezt a címet viseli a készülő kiadvány, melyben az elmúlt években kiírt Magyarországi Falumegújítási Díj hazai pályázóinak dokumentumait és a nemzetközi pályázaton szereplő egyéb országok pályázóinak anyagait együtt jelentetik meg. 2012-ben Újszilvás lett az a szerencsés település, amely a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért – 2012.” elnevezésű elismerésben részesült, továbbá pedig nevezésre került az Európai Falumegújítási Díjra is.

Közélet:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok