Mi Abonyunk - Térségünk egyik büszkesége Újszilvás: Országos képes kiadványban szerepel
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.11.28. 18:15

Kiadványban mutatják be 2011 és 2012 legszebb magyar falvait. Azok a települési közösségek, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat, minden második évben megmutathatják magukat az európai megmérettetésen is. „Jövő nyomában” – ezt a címet viseli a készülő kiadvány, melyben az elmúlt években kiírt Magyarországi Falumegújítási Díj hazai pályázóinak dokumentumait és a nemzetközi pályázaton szereplő egyéb országok pályázóinak anyagait együtt jelentetik meg. 2012-ben Újszilvás lett az a szerencsés település, amely a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért – 2012.” elnevezésű elismerésben részesült, továbbá pedig nevezésre került az Európai Falumegújítási Díjra is.

 

A magyar települések közül a központi bírálóbizottság döntése alapján, Kunsziget is képviselte hazánkat az európai megmérettetésen.
A pályázatban külön díjazták a falufejlesztés és falumegújítás területén kiemelkedő falvakat, így Bakonyszombathely, Bicsérd, Komlóska, Kunszállás, Kunsziget, Palzonak, valamint Budajenő, Csikóstöttös, Gyöngyössolymos, Megyer, Petőfiszállás és Rábapatona szerepelt a legjobbak között. Az alábbi települések közül kiemelkednek azok a falvak, melyek a fenntartható fejlődés elérését öko-falu modell útján valósítják meg: zöld óvodával, bio kazánokkal és megújuló energiák felhasználásával teszik még élhetőbbé a környezetet. A falumegújítást folytató települések közművelődési centrumok létesítését, az infrastruktúrát érintő beruházások kivitelezését, valamint a már meglévő szolgáltatások korszerűsítését és bővítését állítják előtérbe.

 

A kiadványban megjelenő rövid leírások és fotók segítségével az ország bármely pontján megismerhetik közelebbről ezeket a minta településeket.

 

„Évek óta, kétéves ciklusokban zajlik a Falumegújítási Díj Pályázat Magyarországon, kapcsolódva az Európai Falumegújítási Díj Pályázat ugyancsak kétévente megrendezésre kerülő eseményeihez. Először nyílik alkalom arra, hogy a hazai pályázók dokumentumait és a nemzetközi pályázaton szereplő egyéb országok pályázóinak anyagait együtt jelentessük meg. A meghirdetett pályázati mottó Európa-szerte ugyanaz volt: "A jövő nyomában". A pályaművek összefoglalóinak végigböngészésével nemcsak azt érzékelhetjük, hogy hazai falvaink törekvései milyen sokszínűek, hanem azt is, hogy a falusi közösségek európai törekvései a hazaiakhoz hasonlítanak-e, miben rejlenek a különbségek.” – vélik a szervezők.

 

A Magyar Urbanisztikai Társasággal karöltve megvalósuló projekt során kiemelt szempont a pályaművek elbírálásakor, hogy a bemutatkozó települések fejlesztései feleljenek meg a Településfejlesztési füzetek különszámaként minden falunak eljuttatott “Irányelvek az európai falvak és vidéki térségek fenntartható fejlődéséért“ dokumentumban foglaltaknak.


A kiadvány várhatóan decemberben jelenik meg 5000 példányban. 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Ford Focus ST - Kíméletes sportosság

Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Strand étlap!

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

Újraindulnak a sulik, de a legkisebb tüneteket mutató gyerekeknek is otthon kell maradniuk

Figyelem! Munkalehetőség!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok