Mi Abonyunk - Térségünk egyik büszkesége Újszilvás: Országos képes kiadványban szerepel
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7054, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.11.28. 18:15

Kiadványban mutatják be 2011 és 2012 legszebb magyar falvait. Azok a települési közösségek, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat, minden második évben megmutathatják magukat az európai megmérettetésen is. „Jövő nyomában” – ezt a címet viseli a készülő kiadvány, melyben az elmúlt években kiírt Magyarországi Falumegújítási Díj hazai pályázóinak dokumentumait és a nemzetközi pályázaton szereplő egyéb országok pályázóinak anyagait együtt jelentetik meg. 2012-ben Újszilvás lett az a szerencsés település, amely a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért – 2012.” elnevezésű elismerésben részesült, továbbá pedig nevezésre került az Európai Falumegújítási Díjra is.

 

A magyar települések közül a központi bírálóbizottság döntése alapján, Kunsziget is képviselte hazánkat az európai megmérettetésen.
A pályázatban külön díjazták a falufejlesztés és falumegújítás területén kiemelkedő falvakat, így Bakonyszombathely, Bicsérd, Komlóska, Kunszállás, Kunsziget, Palzonak, valamint Budajenő, Csikóstöttös, Gyöngyössolymos, Megyer, Petőfiszállás és Rábapatona szerepelt a legjobbak között. Az alábbi települések közül kiemelkednek azok a falvak, melyek a fenntartható fejlődés elérését öko-falu modell útján valósítják meg: zöld óvodával, bio kazánokkal és megújuló energiák felhasználásával teszik még élhetőbbé a környezetet. A falumegújítást folytató települések közművelődési centrumok létesítését, az infrastruktúrát érintő beruházások kivitelezését, valamint a már meglévő szolgáltatások korszerűsítését és bővítését állítják előtérbe.

 

A kiadványban megjelenő rövid leírások és fotók segítségével az ország bármely pontján megismerhetik közelebbről ezeket a minta településeket.

 

„Évek óta, kétéves ciklusokban zajlik a Falumegújítási Díj Pályázat Magyarországon, kapcsolódva az Európai Falumegújítási Díj Pályázat ugyancsak kétévente megrendezésre kerülő eseményeihez. Először nyílik alkalom arra, hogy a hazai pályázók dokumentumait és a nemzetközi pályázaton szereplő egyéb országok pályázóinak anyagait együtt jelentessük meg. A meghirdetett pályázati mottó Európa-szerte ugyanaz volt: "A jövő nyomában". A pályaművek összefoglalóinak végigböngészésével nemcsak azt érzékelhetjük, hogy hazai falvaink törekvései milyen sokszínűek, hanem azt is, hogy a falusi közösségek európai törekvései a hazaiakhoz hasonlítanak-e, miben rejlenek a különbségek.” – vélik a szervezők.

 

A Magyar Urbanisztikai Társasággal karöltve megvalósuló projekt során kiemelt szempont a pályaművek elbírálásakor, hogy a bemutatkozó települések fejlesztései feleljenek meg a Településfejlesztési füzetek különszámaként minden falunak eljuttatott “Irányelvek az európai falvak és vidéki térségek fenntartható fejlődéséért“ dokumentumban foglaltaknak.


A kiadvány várhatóan decemberben jelenik meg 5000 példányban. 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Edzőtáboroztak a DALMA-sok

Hírek a négyes autópályáról

Csemegeuborkákat tesztelt a NÉBIH

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Megszűnik a nyugdíjasok idősávja, de marad a kötelező maszkhasználat

Tesztelték: Ez a mosogatószer tisztít legjobban

Abony- Cegléd szakasz: azt mondják, hogy hamarosan átadják

Csakis a PURINA!

Pest megye szépe választás

Továbbra is az INNOVEN főz az abonyi menzán

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok