Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7572, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Gazdaság
Első<< Előző891011121314Következő >>Utolsó

>

 

 

Közzétette Nemzeti Adó-és Vámhivatal a január 9-től érvényes cigaretta-, szivarka- és vágottdohányárakat. Mostantól hetente kétszer változhat a dohánytermékek ára.
A jövedéki adótörvény és a dohánytörvény rendelkezései alapján a NAV honlapján teszik közzé 2017. január 1-jét követően a kiskereskedelmi eladási árat.
Az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat.

Gazdaság:
ABOKOM   

 

Egységesen 9 százalékra csökken a társasági adó kulcsa január elsején Magyarországon, ami évente 150-170 milliárd forinttal csökkenti a költségvetés bevételeit. A változtatás javítja az ország adórendszerének versenyképességét, ám eltérő mértékben érinti az egyes vállalatokat. Az, hogy kiknél maradnak a milliárdok, kiderül Mosberger Pálma, a jegybank szakértőjének cikkéből.

Gazdaság:
Abony   

 

 
A közelmúltban számoltunk be róla, hogy egy igen kedves, fiatal közismert abonyi pár nagy dolgot talált ki, és hiánypótló szolgáltatásként boltot nyitott. Sajnos korunk népbetegségei a különféle emésztőrendszeri panaszok, vagy a cukorbetegség. Ezen a helyen nekik is kaphatóak élelmiszerek. Vége az interneten való drága rendeléseknek, hiszen helyben is kapható több százféle termék. Dóri és Laci büszkén mutatja kincseit, a boltban fellelhető portékákat. Közben vevők is érkeznek szép számmal. Szemmel látható, hogy igenis szükség van arra, amit csinálnak. Dóri az eladó, látszik rajta, hogy nagyon szereti azt amit csinál. Szívvel és lélekkel. A termékek jelentős többsége, mintegy 80- 90 %-a magyar. Még erre is ügyelnek, környékbeli termelőktől is szívesen vásárolnak.

Gazdaság:
Abony   

 

Január 1-jén 27-ről 5 százalékra csökken a baromfihús és az étkezési tojás általános forgalmi adója. Az áfa csökkentésével a Baromfi Terméktanács elnöke szerint 55 milliárd forint marad a fogyasztóknál. Csorbai Attila, a Baromfi termék Tanács (BTT) elnök-igazgatója elmondta, a kedvezményes áfakulcs alkalmazását régóta szorgalmazta a szakmai szervezet.

Gazdaság:
Gazdaság   

 

Megkezdődött a Pest megyei lakóépületeknek szóló energiahatékonyságot és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram társadalmi egyeztetése.

Ahogy a vidéki tükörpályázatnál már láttuk, ebben is az áll, hogy hitelkérelmet természetes személy, társasház és lakásszövetkezet nyújthat be a közép-magyarországi régióban megvalósuló projektekre. Az ingatlanok energiahatékonyság javításra és megújuló energiafelhasználásra vehető igénybe az uniós kölcsön. Amire figyelni kell, hogy biztosíték nyújtása kötelező.

Gazdaság:

 

Megjelent a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben. A rendelet értelmében a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóknál az alapbér kötelező legkisebb összege havibér esetén 127 500 forint, hetibérnél 29 310 forint, napibérnél 5870 forint, órabér alkalmazásakor pedig 733 forint 2017. január 1-jétől. 

Gazdaság:

 

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, még idén be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

A tanulói, hallgatói jogviszony megszűnése után még október 31-ig érvényes azoknak a diákigazolványuk, akik idén nyár elején fejezték be tanulmányaikat. Ha a volt diák nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el – és más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra –, akkor december 16-tól (a diákigazolvány lejártát követő 46. naptól) egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ez havonta 7 050 forint, naponta pedig 235 forint.
 

Gazdaság:
NAV   

 

Egyre többen választják a karácsony előtti bevásárláshoz a személyi kölcsönöket, nem mindegy viszont, hogy melyik banknál veszünk fel hitelt. A kamatok között akár kétszeres különbség is lehet, így a megfelelő termékkel százezreket spórolhatunk. Körképben mutatjuk meg, hol találod most a legolcsóbb személyi kölcsönt.


A cikk IDE kattintva folytatódik

Gazdaság:
Abony   

 

A Vasas Szakszervezeti Szövetség újabb eredménytelen bértárgyalását követően három munkaterületen, hatvan dolgozó tartott kétórás sztrájkot csütörtök hajnalban a kecskeméti Mercedes-gyárban. A termelés a munkabeszüntetést követően helyreállt.
Sztrájk a Mercedes-gyárban - Hogy reagált a vezetőség?

Gazdaság:
Mechanika   

 

Az amerikaiak ünnepe már Magyarországra is begyűrűzött: a várakozások szerint az online értékesítés egyre nagyobb térnyerésével idén akár duplájára is emelkedhet az online áruházak forgalma most pénteken, miközben folytatódhat a teljes kiskereskedelmi szektor bővülése is. De jobb óvatosnak lenni, és körültekintően vásárolni ezen a napon is!

Gazdaság:
Gazdaság   
Első<< Előző891011121314Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok