Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7052, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző28293031323334Következő >>Utolsó

admin - 2011.03.16. 12:50:44

A Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulájában emlékeztek meg 1848 Március 15-ről. Az ünnepség keretein belül első ízben adták át az "Abony Város Sportolója", "Abony Város Sportjáért", és a "Jó tanuló, jó sportoló" díjakat. A megemlékezők a Bihari János Zeneiskola falán lévő Kossuth relifnél koszorúkat helyeztek el.

Az eseményről készült galéria megtekinthető ITT (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:

A Bihari János Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény adott helyet Horváth József festőművész, tanár emlékrére rendezett kiállításnak. Közel 100 darab festményét Szikszay Sándor gyűjtötte össze és a zeneiskola hangversenytermében állították ki. A tárlatot  Heiling György festőművész tanár nyitotta meg. A megnyitóról galéria ITT található. (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:
Kánaán   

veroniq - 2011.03.06. 11:52:27

Készül az új darab!

 

Ismét munkálkodik a Bihari János Zeneiskola Színköre. A társulat ezúttal egy főként gyermekeknek szánt előadással lepi meg közönségét.

A bemutatásra szánt darab nem más, mint a Pinokkió, melynek rendezője Jébert József (Öcsi) , akinek több évtizedes színházi tapasztalatából ízelítőt kaphattunk a Csárdáskirálynő szemkápráztató díszletének formájában, az ő munkáját Schulzné Szűcs Éva fogja segíteni. Bár a szereposztás még nem teljes, de már van néhány fix szereplő: Bakos Melinda eleveníti meg a szeleburdi Pinokkiót, Kókai László kelti életre a jószívű Gepetto mestert és Jandácsik Pál az alattomos Róka bundájába bújik. Az olvasópróbák már javában zajlanak a Zeneiskolában, így ízelítőként feltöltöttünk ezek egyikéről néhány képet.

A színkör e darabbal a gyerekeknek szeretne kedveskedni gyermeknap alkalmából. A bemutató tervezett időpontja május vége. Az előadásra már most sok szeretettel meghívunk mindenkit, kicsiket és nagyok

Kultúra:

 

Kedves múltkutató Olvasónk, Markó Ferenc páratlan képekkel örvendeztette meg a MiAbonyunk olvasóit, gyűjtőtársa, Veres Sándor jóvoltából. Nos, következzék egy piciny múltidézés segítségükkel. A képek 1979-ben készültek, ekkor már sok éve működött az Abonyi Lajos Falumúzeum.

 

Az Abonyi Lajos Múzeum létesítését már 1948-ban elhatározták és azt 1959-ben alapították meg. Az akkori községi tanács Előkészítő- és Szervező Bizottságot választott a feladat végrehajtására. Az egész szervező- és gyűjtőmunkát, az akkori Végrehajtó Bizottság titkára Györe Pál vállalta és intézte.

Az összegyűjtött anyag tárolását többféle helyen kellett megoldani, amíg 1967. novemberében végleges helyén megnyílt a helytörténeti kiállítás. A XVIII. század közepén épült kétszintes granárium (magtár), a község Abony iparosainak jóvoltából teljesen újjáéledt. 

Forrás és részletek: http://abonyimuzeum.shp.hu/hpc/web.php?a=abonyimuzeum

A gyűjtemény bemutatja az abonyi tanyavilág parasztságának életét, munkaeszközeit, megtekinthetjük a kismesterségek, a kötélgyártó, a szíjgyártó és a takács műhelyének felszereléseit is.

Állandó kiállítások: Az abonyi tanyák üzenete - a tanya körüli jószágtartás, a szőlőművelés, a szemnyerés és a magtisztítás eszközei; Barangolás régi emlékek között - a hagyományos szoba-konyha-kamra berendezése, tésztakészítés, kenyérsütés, tejfeldolgozás és disznóvágás; Filó Mihály kovácsmester műhelye.

Kultúra:
Múzeum   

Zsolti - 2011.02.23. 12:36:16

A mindennapi rosszhírek és a kedvezőtlen időjárás mellé íme egy kis kedvjavító és nyárváró cikk a jókedv jegyében. Témája a magyar tenger, a Balaton bemutatása szinte minden oldalról, képekkel fűszerezve.

 

„Ha a boldogságot egy tájjal akarnám kifejezni, a Balatont választanám” (Déry Tibor)


Nagyításért minden esetben kattints a fotókra.

Kultúra:
Kultúra   

Annak most itt egy rendkívüli lehetőség, még 2 napig! Fogalmazhatok úgy is,  hogy Cirkusz a Cirkuszban!

Cegléden kezdte meg idényének első sátorépítését, a WERTHEIM Cirkusz!

Azt mondják, nagyon jó a műsorjuk, mi inkább nem is cirkuszi előadás, hanem inkább egy 90 perces Showműsor!

 

Jó szórakozást kívánok, amennyiben még elmennek, és eltudnak menni a műsorukra! Azzal is támogatva a már már fogalmazhatok úgy nyugodtan,  a mai rohanó világban, a "haldokló" cirkuszi munkakört, hagyományt, foglalkozást!

Kultúra:

matek - 2011.02.19. 14:09:48

Nagyításhoz kattints a plakátra!

 

A Nagyabonyi Színkör Kulturális Egyesület azzal a kéréssel fordult a városvezetés felé, hogy a Bécsi diákok színielőadásra térítésmentesen biztosítsák számukra a Sportcsarnokot.

A kérés jogos volt és a képviselő testület is annak ítélte meg, hiszen Abonyban a kultúrára, a színi előadásokra nagy igény van. Nem beszélve arról, hogy igen magas színvonalon műveli mindezt a településen immár két amatőr színtársulat is.

Szóval, a Bécsi diákokat március 15-én láthatja majd a nagyérdemű közönség, nyilván mindenki örömére.

 

LŐVE

Kultúra:

Zsolti - 2011.02.17. 13:25:19

Ön szerint van értelme Abonyban a virágosítási programnak?
 
 IGEN, nagyon is! 
 IGEN, lenne, de nem úgy, ahogyan tavaly 
 IS-IS 
 NINCS, felesleges 
 
Eredmény

Kultúra:
Kultúra   

admin - 2011.02.08. 18:01:50

Kicsit nézelődtem a DVD-im között és találtam pár 2007.-es és 2009.-es Sportbál bulifotót. Használjátok egészséggel!  Galéria: ITT (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:
Zene   
Buli   
Tánc   

veroniq - 2011.02.05. 08:46:36

Egyhangú igennel fogadta el Abony város képviselő testülete az Abonyi Lajos Művelődési Ház és Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely szakmai és pénzügyi beszámolóját. Ehhez a napirendi ponthoz nem szólt hozzá senki, de mint elmondták, nem azért, mert nem fontos nekik ez a feladat, hanem azért, mert mindennel meg vannak elégedve. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a néhány fős kis csapat rengeteg rendezvényt szervez városszerte és ellátják a kultúrához kapcsolódó feladatokat is. Ráadásul mindezt meglehetősen költségtakarékos módszerrel teszik, mert összesen heten vannak a szakemberek és két takarító segíti a munkájukat.

Kultúra:
Első<< Előző28293031323334Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok