Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző28293031323334Következő >>Utolsó

admin - 2011.03.16. 12:50:44

A Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulájában emlékeztek meg 1848 Március 15-ről. Az ünnepség keretein belül első ízben adták át az "Abony Város Sportolója", "Abony Város Sportjáért", és a "Jó tanuló, jó sportoló" díjakat. A megemlékezők a Bihari János Zeneiskola falán lévő Kossuth relifnél koszorúkat helyeztek el.

Az eseményről készült galéria megtekinthető ITT (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:

A Bihari János Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény adott helyet Horváth József festőművész, tanár emlékrére rendezett kiállításnak. Közel 100 darab festményét Szikszay Sándor gyűjtötte össze és a zeneiskola hangversenytermében állították ki. A tárlatot  Heiling György festőművész tanár nyitotta meg. A megnyitóról galéria ITT található. (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:
Kánaán   

veroniq - 2011.03.06. 11:52:27

Készül az új darab!

 

Ismét munkálkodik a Bihari János Zeneiskola Színköre. A társulat ezúttal egy főként gyermekeknek szánt előadással lepi meg közönségét.

A bemutatásra szánt darab nem más, mint a Pinokkió, melynek rendezője Jébert József (Öcsi) , akinek több évtizedes színházi tapasztalatából ízelítőt kaphattunk a Csárdáskirálynő szemkápráztató díszletének formájában, az ő munkáját Schulzné Szűcs Éva fogja segíteni. Bár a szereposztás még nem teljes, de már van néhány fix szereplő: Bakos Melinda eleveníti meg a szeleburdi Pinokkiót, Kókai László kelti életre a jószívű Gepetto mestert és Jandácsik Pál az alattomos Róka bundájába bújik. Az olvasópróbák már javában zajlanak a Zeneiskolában, így ízelítőként feltöltöttünk ezek egyikéről néhány képet.

A színkör e darabbal a gyerekeknek szeretne kedveskedni gyermeknap alkalmából. A bemutató tervezett időpontja május vége. Az előadásra már most sok szeretettel meghívunk mindenkit, kicsiket és nagyok

Kultúra:

 

Kedves múltkutató Olvasónk, Markó Ferenc páratlan képekkel örvendeztette meg a MiAbonyunk olvasóit, gyűjtőtársa, Veres Sándor jóvoltából. Nos, következzék egy piciny múltidézés segítségükkel. A képek 1979-ben készültek, ekkor már sok éve működött az Abonyi Lajos Falumúzeum.

 

Az Abonyi Lajos Múzeum létesítését már 1948-ban elhatározták és azt 1959-ben alapították meg. Az akkori községi tanács Előkészítő- és Szervező Bizottságot választott a feladat végrehajtására. Az egész szervező- és gyűjtőmunkát, az akkori Végrehajtó Bizottság titkára Györe Pál vállalta és intézte.

Az összegyűjtött anyag tárolását többféle helyen kellett megoldani, amíg 1967. novemberében végleges helyén megnyílt a helytörténeti kiállítás. A XVIII. század közepén épült kétszintes granárium (magtár), a község Abony iparosainak jóvoltából teljesen újjáéledt. 

Forrás és részletek: http://abonyimuzeum.shp.hu/hpc/web.php?a=abonyimuzeum

A gyűjtemény bemutatja az abonyi tanyavilág parasztságának életét, munkaeszközeit, megtekinthetjük a kismesterségek, a kötélgyártó, a szíjgyártó és a takács műhelyének felszereléseit is.

Állandó kiállítások: Az abonyi tanyák üzenete - a tanya körüli jószágtartás, a szőlőművelés, a szemnyerés és a magtisztítás eszközei; Barangolás régi emlékek között - a hagyományos szoba-konyha-kamra berendezése, tésztakészítés, kenyérsütés, tejfeldolgozás és disznóvágás; Filó Mihály kovácsmester műhelye.

Kultúra:
Múzeum   

Zsolti - 2011.02.23. 12:36:16

A mindennapi rosszhírek és a kedvezőtlen időjárás mellé íme egy kis kedvjavító és nyárváró cikk a jókedv jegyében. Témája a magyar tenger, a Balaton bemutatása szinte minden oldalról, képekkel fűszerezve.

 

„Ha a boldogságot egy tájjal akarnám kifejezni, a Balatont választanám” (Déry Tibor)


Nagyításért minden esetben kattints a fotókra.

Kultúra:
Kultúra   

Annak most itt egy rendkívüli lehetőség, még 2 napig! Fogalmazhatok úgy is,  hogy Cirkusz a Cirkuszban!

Cegléden kezdte meg idényének első sátorépítését, a WERTHEIM Cirkusz!

Azt mondják, nagyon jó a műsorjuk, mi inkább nem is cirkuszi előadás, hanem inkább egy 90 perces Showműsor!

 

Jó szórakozást kívánok, amennyiben még elmennek, és eltudnak menni a műsorukra! Azzal is támogatva a már már fogalmazhatok úgy nyugodtan,  a mai rohanó világban, a "haldokló" cirkuszi munkakört, hagyományt, foglalkozást!

Kultúra:

matek - 2011.02.19. 14:09:48

Nagyításhoz kattints a plakátra!

 

A Nagyabonyi Színkör Kulturális Egyesület azzal a kéréssel fordult a városvezetés felé, hogy a Bécsi diákok színielőadásra térítésmentesen biztosítsák számukra a Sportcsarnokot.

A kérés jogos volt és a képviselő testület is annak ítélte meg, hiszen Abonyban a kultúrára, a színi előadásokra nagy igény van. Nem beszélve arról, hogy igen magas színvonalon műveli mindezt a településen immár két amatőr színtársulat is.

Szóval, a Bécsi diákokat március 15-én láthatja majd a nagyérdemű közönség, nyilván mindenki örömére.

 

LŐVE

Kultúra:

Zsolti - 2011.02.17. 13:25:19

Ön szerint van értelme Abonyban a virágosítási programnak?
 
 IGEN, nagyon is! 
 IGEN, lenne, de nem úgy, ahogyan tavaly 
 IS-IS 
 NINCS, felesleges 
 
Eredmény

Kultúra:
Kultúra   

admin - 2011.02.08. 18:01:50

Kicsit nézelődtem a DVD-im között és találtam pár 2007.-es és 2009.-es Sportbál bulifotót. Használjátok egészséggel!  Galéria: ITT (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:
Zene   
Buli   
Tánc   

veroniq - 2011.02.05. 08:46:36

Egyhangú igennel fogadta el Abony város képviselő testülete az Abonyi Lajos Művelődési Ház és Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely szakmai és pénzügyi beszámolóját. Ehhez a napirendi ponthoz nem szólt hozzá senki, de mint elmondták, nem azért, mert nem fontos nekik ez a feladat, hanem azért, mert mindennel meg vannak elégedve. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a néhány fős kis csapat rengeteg rendezvényt szervez városszerte és ellátják a kultúrához kapcsolódó feladatokat is. Ráadásul mindezt meglehetősen költségtakarékos módszerrel teszik, mert összesen heten vannak a szakemberek és két takarító segíti a munkájukat.

Kultúra:
Első<< Előző28293031323334Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok