Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7064, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző27282930313233Következő >>Utolsó

Zeneiskola - 2011.04.31. 10:20:27

Kultúra:
2011.04.20.-án 2. alkalommal rendezték meg Gödön a Pest megyei rézfúvós versenyt. A versenyen az abonyi zenesulit sokan képviselték,és az alábbi eredmények születtek:
 
1.Korcsoport:
Barati Bendegúz László 1.hely-Tenorkürt(A/3)
Urbán Boglárka 2.hely-Tenorkürt(A/3)
Polónyi Richard 1.hely-Vadászkürt(A/3)
 
 
2.Korcsoport:
Polónyi Levente 3.hely-Vadászkürt(A/3)
 
3.Korcsoport:
Koncsik Tibor Gábor 2.hely-Trombita(B/3)
Urbán Dávid 3.hely-Trombita(B/5)
 
Tanári különdíjak:
Dr.Gajdos István József-Legjobb felkészítő tanár(trombita)
Hévizi Györgyi-Legjobb zongorakísérő(mélyréz)
Tisztelettel: Az egyik szülő
Kultúra:

admin - 2011.04.22. 19:36:14

Farmos, Tápiószőlős, Tápiógyörgye, Tápiószele, Újszilvás és Abony vett részt idén a IV. Művészeti Fesztiválon, melyet az abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsöde rendezett meg. Vendégfellépők voltak még a Pingvines és a Gyöngyszemek óvoda. Extra 100 képes galéria: ITT (fotó: Sky-T és Polyák Attila)

Kultúra:
Tánc   
óvoda   

admin - 2011.04.22. 12:47:41

Táncversenyt tartottak szerdán (április 20.-án) a Gyulai iskola aulájában.

Eredmények a cikkben, galéria: ITT (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:

admin - 2011.04.16. 16:20:02

Szombat délelőtt a Városháta dísztermében került megrendezésre immáron huszonhatodik alkalommal a József Attila Szavalóverseny. Galéria az eseményről megtekinthető: ITT (fotó: Polyák Attila) Eredmények Verától később...

Kultúra:
Vers   

veroniq - 2011.04.07. 11:35:10

Kis szösszenetemben 3 kiállítást szeretnék a nagyérdemű figyelmébe ajánlani. Ha valaki fővárosunkban jár és van egy kis szabadideje, látogasson el a Parlament előtti Kossuth térre, hisz március 21.-én nyitott az "Együtt-lét - Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében" című fotókiállítás, amit a Magyar Országgyűlés szervezett a Magyar Fotográfusok Háza szakmai tapasztalatára támaszkodva.  Az sem baj, ha a kedves érdeklődő éjszaka érkezik, mivel a nap 24 órájában megtekinthető a nagyszabású kiállítás, éjjel minden egyes fotó meg van világítva.

A kiállítást közel ötezer fotóból válogatták össze és a MiAbonyunk fotósának Polyák Attilának a képe is beválogatásra került. (képek a cikkben, katt tovább)

 

A következő, amit fővárosunkban érdemes megtekinteni, a Sajtó-Fotó kiállítás, ami a Nemzeti Múzeumban lett megrendezve. Dráma, szépség, hangulat, küzdelem, humor 2010-ben. Mi voltunk a szereplői, a szurkolói, a nyertesei, a vesztesei. Száz és száz fotó, amit érdemes megnézni.

A hat héten át látható tárlaton az elmúlt év legizgalmasabb pillanatait, természeti csodáit, drámai, örömteli, mulatságos élethelyzeteit, kivételes művészeti és sportteljesítményeit lehet felidézni...

Kultúra:
Fotó   
Tánc   

Zeneiskola - 2011.03.23. 08:50:07

Fergeteges, Anyák Napi operett gála Abonyban

 

Mágnás Miskától a Csárdáskirálynőig” címmel 2011. május 1-én, vasárnap (pontos helyszín és időpont még egyeztetés alatt) a zeneiskola Bihari Színköre világhírű operett részleteket és örökzöld slágereket ad elő.

A műsorban fellépnek:

  • a szolnoki Nótaverseny győztesei: Acsai Ferenc, Bakos Melinda és Kovács Andor.
  • a színkör primadonnája: Bakos Judit,
  • a táncos-komikus: Barta Károly,
  • Csúti Izabella,
  • a színkör énekesei, táncosai,
  • vendégművészek.
Kultúra:

Zeneiskola - 2011.03.22. 20:23:39

Zeneiskolánk kincsei az MTI- nél

 

Az alábbi linkre internetes böngészésem során bukkantam rá, melyet ajánlok mindenkinek szíves figyelmébe. A Bihari János Zeneiskola jövőre ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Talán ez az archív anyag is ünnepi éke lehet az akkor készülő összeállításnak.

 

http://foto.mti.hu/fotoweb/FWExt/Pages/Messages.aspx?ForumImgId=8

 Kik is vannak a képen?

 

 

A képen látható két diák Kocsi Judit és Mucsányi János. Kocsi Judit ma a Bihari János Zeneiskola igazgatója, Mucsányi János pedig szerkesztő-riporter a Duna Televízióban.

Kultúra:

Az abonyi március  15-i megemlékezések méltó megkoronázása volt az a színdarab, melyet a Nagyabonyi Színkör mutatott be az esti órákban a városi sportcsarnokban. A darab annak ellenére újdonság volt, hogy abban a közönség sok, az abonyi amatőr színjátszás berkeiben már korábban bemutatkozott szereplőt láthatott a színpadon. A tapasztalatokról, múltról, jelenről és jövőről  a Nagyabonyi Színkör vezetőjét Király Bélánét kérdeztem.

„Elmondhatom, hogy ebbe a színdarabba voltam szerelmes, már régóta álmodoztam arról, hogy színpadra visszük. Éppen 50 évvel ezelőtt, 17 évesen játszottam ebben a színi előadásban gimnazistaként. A Nagyabonyi  Színkört a közelmúltban alakítottuk meg, 12 lelkes taggal. Ebben a felállásban ez az első színdarab, amit nagy szeretettel nyújtottunk át a közönségnek. Az abonyi  amatőr színjátszás nagy múltra tekinthet vissza, hiszen 1849 -ben alakult az első színkör, és 1850 -ben adták elő Kisfaludy: Kérők című színművét.

Kultúra:

admin - 2011.03.16. 17:32:51

Hatalmas sikert aratott a Bécsi diákok című romantikus daljáték Március 15.-én az abonyi sportcsarnokban. A művet három felvonásban adta elő a Nagyabonyi Színkör a Party Music Band kíséretében.

Galéria ITT található. (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:
Zene   
Első<< Előző27282930313233Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok