Mi Abonyunk - Bécsi diákok
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

admin - 2011.03.16. 17:32:51

Hatalmas sikert aratott a Bécsi diákok című romantikus daljáték Március 15.-én az abonyi sportcsarnokban. A művet három felvonásban adta elő a Nagyabonyi Színkör a Party Music Band kíséretében.

Galéria ITT található. (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:
Zene   
 38 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Szép este volt: Abonyiak csodálatos szereplése a Szolnoki Szimfonikusok Újévi Koncertjén

Kivonulással fenyeget a SPAR

KIrály Izabella szerint kevés abonyi vevő a kultúrára

ESZENYI ENIKŐ: TAHI TÓTH LÁSZLÓ A LEGNAGYOBB MŰVÉSZEK KÖZÉ TARTOZOTT

Nótások találkoztak Abonyban

Pető Zsolt, Abony Város polgármestere nyitotta meg az országos rendezvényt

Nagykőrös: Hiszem, hogy a Nagykőrösi Arany János Muzeális Gyűjtemény olyan érték, melyet minden magyar embernek látnia kell

Előkészületben a Nagyabonyi Színkör újabb előadása

Kedvenc abonyi rapperünk ismét beindult :)

Remek tanszaki hangverseny a Bihariban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Egy pártatlan hozzászólás

b.erzsebet -

2011.03.23. 17:39:20

Kedves Fórumozók!

A Nosztalgiakórus vezetőjeként szeretnék Önökhöz, Hozzátok szólni. Egy, személyemet érintő hozzászólásra reagálnék. Drága Anna, a lentebb említett hozzászólásod kissé kuszára sikeredett, de annyit megértettem belőle, hogy látni vélted, amint a Török Vivi helyett én, azaz Bukor Erzsébet énekeltem. Ráadásul mindezt 4 felkiáltójellel írtad... Az előre megbeszéltek szerint a kórusrészeknél, a Nosztalgiakórus többi tagjával együtt természetesen én is énekeltem, de nem a Vivi helyett. Ha Te ezt nem így láttad, annak egészségügyi problémák állhatnak a hátterében... Egyébként nekünk, a Kórus tagjainak volt szerencsénk mindkét darabban részt venni. Fantasztikus volt mindkettő!!! És köszönöm a vezetőknek, hogy a kórusrészek énekléséhez a segítségünket kérték! Ezután is szívesen megyünk, ahová csak hívnak bennünket, mert az az igazi elismerés egy énekkarnak, ha hívják őket énekelni!!!

Bukor Erzsébet, a Nosztalgiakórus vezetője

Köszönetnyilvánítás

Csibe -

2011.03.19. 14:15:00

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetemet fejezzem ki Mindazoknak, akik hozzájárultak a Bécsi diákok sikeréhez! Úgy Király Béláné Bella néninek, Borcsinak, a Nosztalgiakórusnak, Zenészeknek, Színészeknek, ahogy a háttérben segítőknek, Tamasiné Erikának, a Súgóknak, és ne felejtsük el azon segítőinket, akik a próbákra és előadásra a sütit sütötték, az üdítőket küldték, a ruhák, díszletek elkészítésében segédkeztek, a jegyeket árulták, a frizurákat és sminkeket készítették, a színpadot, világítás és hangosítást intézték, a csodálatos fotókat készítették, akik takarítottak, akik kölcsönadták a próbatermeket (Művház és Gyulai), köszönjük magát az előadás helyszínét, a Sportcsarnokot! Köszönjük a Hozzátartozóink (Szülők, Gyermekek, Házastársak) türelmét és hozzáállását ahhoz, hogy egy ilyen csodálatos előadást tudhatunk magunkénak! Köszönjük a Nézők megtisztelő figyelmét, hogy időt és költséget nem kímélve eljöttek megnézni előadásunkat! Köszönetemet fejezem ki MINDENKINEK, aki bármivel is hozzájárult a Nagyabonyi Színkör jelen Társulatával történt első előadásának sikeréhez!

KÖSZÖNJÜK!!!

közvetítés

Norbert -

2011.03.19. 12:21:38

Kiss Ferenc barátom kért meg, hogy helyette írjam ki ide az alábbi levelet:

Kedves hozzászólók! Először is szeretném megköszönni a gratulációkat és az építő jellegű kritikákat. Most pedig a kritikusokhoz szólok. Mint az előadás karmestere teljes mértékben meg kell cáfolnom azokat az állításokat, hogy a zenei és ének részek cd- ről szóltak. Rengeteg munkánk volt vele. Mint operaénekes pedig az énekesek védelmére kelek. Rengeteg munkájuk van benne. Sokat dolgoztunk, hogy ez a három felvonásos DALJÁTÉK így megszólalhasson. Ha néha valami hamiskás volt, (amit kétlek) akkor bocsánat. Nem operaénekesek énekeltek, hanem műkedvelő fiatal színészek és felnőttek. Örülni kéne, hogy vannak még ilyen lelkes fiatalok, akik nem drogoznak és kocsmáznak. Hanem a szabadidejüket a színészetnek és a zenének szentelik. Most hozzátok szólok drága színész társaim. Ne foglalkozzatok az ilyen kritikákkal! Az építőjellegű kritikát fogadjátok meg a többit, pedig FELEJTSÉTEK EL!!!!!!! Mindenkinek nagyon gratulálok. Köszönöm, hogy együtt dolgozhattunk.

Tisztelettel: Kiss Ferenc
Karmester
A budapesti Tóth Aladár Operastúdió szólistája 

Képek

admin -

2011.03.17. 23:40:38

A képek nem vesznek el, archiválva vannak és ha kérik bárki megnézheti őket majd 10-15 év múlva, csak engem vagy Verát kell majd felkeresni. :)

ha elkérik- ABOPOL

veroniq -

2011.03.17. 23:03:17

Ha elkérik, nyilván megkapják majd a képeket:)

 

Nos, egy dologról még nem esett szó. Az ABOPOL KFT. négy őrrel támogatásként segített a rendezvény sikeres lebonyolításában:) Mert úgy tudom, sikeres volt. Üdv : LŐVE

Gratulálok!

emmi -

2011.03.17. 22:26:34

Gratulálok a remek előadáshoz! Márc. 15-én az ünnephez méltó, nagyon színvonalas előadást láttunk. Én egy percet sem unatkoztam, szinte elröpült a majd három  órahossz.

Nem ismertem a Bécsi diákokat, előadás előtt kevés információt találtam róla az interneten, így érdeklődve vártam. S nem csalódtam! :-) Családommal és barátankkal néztük meg, s nagyszerű elményben volt részünk. Jól emlékszem? Több mint 50 szerepelt ebben? Nekünk minden szereplő tetszett! A harmadik sorban ültünk, s tuti, hogy élőben mentek a dalok :-) A zenekar is kitett magáért, róluk külön videót lett volna érdemes készíteni... végig mosolyogtak, s élvezték a zenét, a játékot. Norbi ugyan csak tátogott, de azt is jól csinálta. Szerintem helyén volt minden. Talán azért is élveztem az előadás minden percét, mert a szereplők és a zenekar is élvezte :-) Szerintem nagyszerű csapat adta elő, akik nem csak a saját szerepére, de egymásra is nagyon figyelt, igazi csapattag volt mindenki. Ezt az előadást a "köszínházak" a "profik" is megirigyelhetnék...

Olvastam a kritikát a díszletről... Nos, nekem ez is tetszett. 5letes volt, mi kellett volna több? A jelmezek, a ruhák pedig egyszerűen elképesztettek. Nem tudtam, hogy nem jelmezkölcsönzőből valók, hanem egytől egyig a darab rendezője varrta ezeket, Hát nem csodálatos? Micsoda munka lehetett! Bella néni eddigi rendezései, bemutatói is magas színvonalról árulkodtak, s most újabb bizonyosságot adott az abonyi kulturális életet támogató munkásságáról. Köszönet érte!

Megnéztem a Nagyabonyi Színkör honlapját (nem is tudtam eddig, hogy van ilyen), s az is nagyon nívós. Az előadás képei vajon ott is megtalálhatók lesznek majd? Ha a miabonyunk esetleg törölné itt a képeket, jó lenne 5-10-15 év múlva is megnézni ezeket. Az előadásról mi 4 DVD-t kértünk egyelőre, küldünk belőle Budapesten, Tatán és Kárpátalján élő barátainknak is. Remélem, hogy a honlapon majd később is lehet majd rendelni belőle.

Sok erőt, s kedvet kívánok a Színkörnek! A "Nagyabonyi Színkör" névválasztás kötelez, csak így tovább! Köszönöm az élményt, s vájuk a folytatást!

Végre!! :)

Wikycy -

2011.03.17. 15:55:04

Szeretném elmondani nem a másik színkört szerettem volna lehúzni.Félreértés ne essék.Sőt be kell vallanom ők még kicsit mégprofibbak voltak mint mi..de fejlődünk.Legalább is úgyhiszem.

Végre minden rendben persze kritikákra szükség van..de csak módjával :)

És Csibe ott az igazság Tutkó

ugyan már!!!

noni -

2011.03.17. 09:04:45

semmi gond megesik az ilyen!!Mosoly(norbi)

 

jujj

Norbert -

2011.03.16. 23:07:50

Az elismerő szavakat pedig el is felejtettem megköszönni, én lökött. :D
Mindenkinek köszönjük a dícséreteket, mindenkit sok szeretettel várunk a következő darabra.Mosoly

Húha, ennek a fele se tréfa

Norbert -

2011.03.16. 23:00:19

Na akkor szép sorban:

Kedves Jadis, bocsánatkérésedet elfogadtam, azért írtam le amit, mert tudtam, hogy ezek a tények kevés ember előtt ismeretesek.:)

Kedves Hari010, az egyik színkör vs másik vitába bele nem akarok menni, az nem az én asztalom, viszont ami Szakál Regi dalát (ha jól sejtem a 2. felvonásban előadott, és közben keringőző számra gondol) illeti, úgy adta elő ahogy az próbálva volt. Első 2 sor solo, a 3.tól Petivel duettezik majd bekapcsolódott a kórus. Ez megnyugtatom önt, próbákon is így volt minden alkalommal és biztos vagyok benne, hogy mindent bele is adott. Utolsó mondatára eképp reagálnék: ha önnek ez okoz örömet legközelebb is szivesen várjuk, persze bízok benne, hogy kevesebb "bakinkon" tud majd szórakozni, igyekszünk majd minél színvonalasabb előadásban részesíteni, hogy inkább azt élvezhesse.

Kedves anna, köszönöm, de nem kell engem sajnálni, örülök hogy elvállaltam a darabot mert nagyon jó kis közösségbe dolgozhattam akiket kivétel nélkül nagyon megszerettem. Tisztában voltam vele, hogy az "énekem" rizikós. Ami Török Vivient illeti, 3 éve jár csak külön énektanárhoz, ha volt is hang, ami nem volt a helyén, az csakis az izgalom (első nagy és komoly énekes szerep) számlájára lehetne írni. Azt hogy neki bárki is besegített teljes mértékben visszautasítom, egyes egyedül énekelte a dalait. Ha nem hiszi, én nagyon szivesen kölcsönadom majd a dvd-met, ha majd meglesz, hogy majd meghallgathassa. Arról pedig, hogy minden szám cd-ről ment sajnos téves információ: a verkli dallamán kívül minden zenét a zenekar játszott, és RAJTAM kívül mindenki ott, élőben, saját hangját adta az énekekhez.

Mélyen megrendít, hogy téves információk alapján szomorítják el alaptalan vádakkal azokat, akik szívüket-lelküket beleadták ebbe az estébe. Nem azt akarom mondani, hogy nem szeretnék/szeretnénk kritikát itt többé olvasni, mert kritikára szükség van! Azokból lehet fejlődni. Viszont az alaptalan sértegetések hát... Mindenki saját lelkiismeretére van csak bízva, hogy viszonyul ezen hozzászóláshoz. Amit leírtam, azért én magam kezeskedem, hogy igaz.

A többi felmerült dologra azért nem reagáltam, mert sajnos semmilyen információm nincs, az én tudásomból ennyire futotta. Én csak a párom és baráti közösség miatt játszani járok oda, amit felettéb élveztem. :)

Esetleges helyesírási hibáimért elnézést kérek.

Legmélyebb Tisztelettel: Tóth Norbert

Ui: én személy szerint is köszönöm a képeket, nem vagyok egy fotogén alkat, de úgy elkapta néhány grimaszomat, hogy még most is nevetek ha ránézek. :D :D

Jajj

admin -

2011.03.16. 22:52:06

Mingyárt elpirulok... Zavart

Egyetértek!

Csibe -

2011.03.16. 22:47:18

Attila! Ismét remekeltél! Köszönjük Neked ezeket a képeket! Élünk rajtuk, igazán! Fantasztikus, ahogy elkapod a grimaszokat, ahogy megosztod az éles és homályos dolgokat, fantasztikus a fényjáték! Tényleg csodálatosat alkottál! Köszönjük Neked!!!

Egy átlagos színű amatőr színész! :)

Megintcsak

admin -

2011.03.16. 22:45:42

Ismételten köszönöm! De ahhoz hogy jó képek szülessenek egy színpadon a színészi arcjátéknak és gesztusoknak is bizony hatalmas szerepe van! És itt azért mindenki határozottan jól játszotta a szerepét, nekem csak el kellett kapni a pillanatot. KirĂĄly Többé kevésbé remélem sikerült. 

Jobb

Kalliopé -

2011.03.16. 22:35:52

Megelőztél... Ugyan nem tudom, milyen két színkör vadult itt be...

Polyák Attila képei ismét zseniálisra sikeredtek. Valóban kitűnő érzéke van a "szögekhez". És nagyon élethű színeket ad vissza annak ellenére, hogy a reflektor fényben igen nehéz fényképezni.

Köszönöm!

admin -

2011.03.16. 22:32:42

Köszönöm! Remélem lesz még alkalmam menni mindkét színkör előadására és nem kék, zöld meg lila színészeket kell majd fotóznom... TutkĂł

grat

jobb -

2011.03.16. 22:28:37

Azt hiszem annyira bevadult a két színkör,hogy elfelejtettétek megköszönni a Polyáknak,hogy miylen jókat fényképezett már megint.Kár érte. Én megköszönöm helyettetek is.

Felháborít!

Csibe -

2011.03.16. 21:24:13

Eddig csendben tűrtem, de ami sok, az sok! Én a Nagyabonyi Színkör tagja vagyok, és PONTOSAN TUDOM, hogy CD-ről csupán egyetlen hang szólt: a verklié! Az összes többi a Zenekar, a Színészek és a Kórus ÉLŐ produkciója volt! Török Vivinek nagyon szép hangja van! Amatőr, de szép! Bukor Erzsike a kórusban énekelt, minden olyan résznél, ahol a kórusnak énekelnie kellett! Nem egyedül Erzsike, és nem valaki helyett! Norbi néhány hét alatt (csak a hétvégi próbákont tudott megjelenni) csudajól megtanulta a szerepét. Lehet utánacsinálni! Lehet, hogy Reginek nem a legszebb a hangja, de megtett mindent azért, hogy jól énekeljen! Sokat próbáltunk, sokat énekeltünk! Mindenki a maximumot hozta ki magából, és minél többet leszünk együtt, annál szebben és annál jobban fog menni minden!

Ami a támogatás összegét illeti: van-e elképzelésed, kedves Anna, hogy mennyibe került a színpad? És a hangosítás? És a ruhaanyagok, melyeket Bella néni éjt nappallá téve varrt? És a plakátok? A reklámok? Soroljam még? Lehet számolgatni! A következő előadás talán már magasabb színvonalú díszletet tartogat, ki tudja? De ez volt a kezdet!!! Amatőr "színészek" előadása volt a miénk! Egyre többet próbáltunk, és beletettük minden tudásunkat, a szívünket-lelkünket, ahogy valaki fogalmazott! Valóban így volt! Szerettük ezt a készülődést, és szerettük az előadást! Ahogy szeretjük egymást, és szeretjük a nézőket! Ha nem tetszett, nyilván a következő előadásunkra már nem fog eljönni! Nagy hiba! Az még jobb lesz!

Remélem, hogy nagyon sok embernek okoztunk egy kellemes estét, és sok ember értékeli a belefektetett munkánkat! Mert mi ezt SZERETETBŐL CSINÁLJUK!!!

Jellemző

pancsa -

2011.03.16. 21:15:13

Ez Abony!

2 véleményem van

noni -

2011.03.16. 21:08:22

1.aki azt mondja hogy a vivi és a norbi nem voltak jók az nem normális!!!!!!!

2.vivi norbi hajrá így tovább perfekt!!nagyon jók voltatok!!(ez egy amatőröknek volt az előadásuk és gyönyörű szépen és ügyesen csinálta mindenki)KirĂĄlyne piszkájjátok őket csak irigyek vagytok!!

Én kérek elnézést!

Mosoly -

2011.03.16. 20:54:32

Nem vettem sehonnan, hogy a Biharis színkörből való Jadis, csupán feltűnt, hogy Gyigor Petit (aki a Csárdáskirálynőben is remekül szerepelt) dícsérte, de gyakorlatilag a hozzászólása a darab leszólása volt, miszerint nem ért fel a Csárdáskirálynővel, és hogy rosszul tátogott ifj. Strauss. Olvastuk, beugrott valaki helyett. Így tudták megoldani. De Jadis senki mást nem emelt ki, csak rögtön a negatív kritika. Ezért éreztem, hogy máris beindul a konkurálás. Aki VALÓBAN ismeri a Nagyabonyi Színkör vezetőjét, tudja, hogy nem bánt senkit. És aki ismeri a Bihari színkör vezetőjét(?), az tudja, hogy milyen fenyegetéseket kapott néhány ember, Lev erre utalt gondolom, hiszen hallottuk, hogy az egyik zenészt eltiltotta a Bécsi diákoktól, de nem Ő volt az egyetlen, aki hátrányt szenvedhet, amennyiben a Nagyabonyi színkörben is részt vállal! Lehet, hogy ezen retorziók nem nyilvánosan hangzottak el, de azért sokat lehetett hallani az utcán is róluk! Nem áll szándékomban bántani senkit, ha ezen pletykák nem igazak, én kérek elnézést!

A Nosztalgiakórus emelte az est fényét, ahogy a Zenekar is! Nem mindenki tud csodaszép hangon énekelni, hát besegítettek olyanok, akik viszont tudnak. Hol itt a gond? Attól még játszhat valaki jól, hogy nincs szép hangja!

Továbbra is fenntartom a véleményemet, miszerint egy amatőr - még össze nem szokott, saját maguk által készített kosztümökben és díszletek között játszó - csapattól ez egy igen remek előadás volt!

Azt szeretném, ha a továbbiakban ezen az oldalon nem a Bécsi diákok kontra Csárdáskirálynőről olvashatnánk, hanem csak a Bécsi diákokról! És ha valakinek kritizálni valója van, nyilván tegye meg, abból is tanulhatnak a színészek, énekesek, zenészek...!

Én nagyon szeretném, ha mindkét csapat folytatná a munkát, ettől lesz Abony gazdagabb! Ha együtt, vagy legalábbis egymást támogatva, segítve folynának a munkák, az pedig még szebb lenne! De legalább ne bántsa egymást a két színkör! Mindkettő értékes, hát éljenek békében egymás mellett!!!

M

hari010

anna -

2011.03.16. 20:47:29

Nagyon jó dolgokat írtál, egyet értek veled, sajnos az én gyermekem is beleesett ebbe a "cípőbe! Neki is mondták, hogy fizetnek csak menjen vissza hozzájuk!!! Sőt még egy Erdélyi kirándulást is beigértek!!!

Előadások

anna -

2011.03.16. 20:34:19

Szép előadás volt mindkettő , nem kell elfelejteni, hogy a Csárdáskirálynő egy nagy operett, a Bécsi Diákok csak színdarab. Elég sok mindent tudok, ahoz, hogy egy kicsit meg kritizáljam a Bécsi Diákok előkészületeit. Csak néhányat sorolnék fel: - az ömkormányzati támogatásból miért csak ennyire jutott a díszletekre, pedig kaptak egy jó kis összeget, a pályázatok amik elvileg nyertek, azokból mikre lettek költve? Lehetett volna pl. szép színpad, díszlet stb.... Azt nem kell elfelejteni, hogy a támogatást úgy kapták meg, hogy vissza kell fizetni belőle egy összeget, amit az előadás bevételéből  kell megtenni. Nagyon sajnálom Tóth Norbit, hogy ilyen feladatot elválalt, de sajnos a Török Viviennnek is van még mit tanulni. Nem biztos, hogy egy primadonnának így kellett volna énekelni, sajnos Ő sem tudta a hangokat kiénekelni. Neki  Bukor Erzsike segített!!!! Fentről a karzatról minden látható volt!!!! Sajnos az előadás énekei is cd-ről szóltak. Csak annyit tudok mondani van még mit tanulni!!!!!!!!

egy vélemény

hari010 -

2011.03.16. 20:20:07

Egyetértek Kalliopé!
A Nagyabonyi Színkör vezetősége nem fér el a Zeneiskola színkörétől.
Az embereket felhívják hogy menjenek az ő színkörükbe mert főszerepet kapnak.
Ezt kb 10 embernél eljátszották.Dehát aki ismeri a Bécsi diákok rendezőjét annak nem kell bemutatni hogy milyen is igazából
és milyen abszurd dolgokat is képes megtenni céljai elérése érdekeiben.

Az előadás Nekem kissé unalmas volt, nem értettem benne néhány dolgot,és kicsit vontatott volt az egész.
A díszlet snassz volt ill hiányos.
Az új színészek ügyesek voltak.Megérdemlik a dícséretet. Gyigor Peti hozta a sajátos remek formáját.
A karmester ügyesen teljesítette a sok feladatot(zenekarvezetés, éneklés, színészkedés)
A néhány táncos koreográfia nem nyerte el a tetszésemet, egyszerű és megformálatlan volt.
A tátogással kapcsolatban Szakál Reginánál vettem észre hogy elkezdte a dalt elég hamisan majd kb a dal 1/4-nél
bekapcsolódott egy erősebb,tisztább hang(meglátásom szerint a nosztalgiakórusból volt valaki)
A jelmezek, kosztümök szépek voltak.

Egyszóval hozzájuk képest jó volt.nem is lehet tőlük többet várni.
Kíváncsi leszek hogy mi lesz a következő darab. Hátha megint tudok rajtuk és a bakikon nevetni egyet:)

Színikritikus

Kalliopé -

2011.03.16. 19:28:49

Nehéz Abonyban olyat találni... hiszen ha valakit érdekel a színház, előbb-utóbb kiköt valamelyik színtársulatnál. Persze ettől még lehet objektíven szemlélni a dolgokat. Legfeljebb kicsit nehezebb...

színikritikus

veroniq -

2011.03.16. 19:25:41

Milyen jó lenne, ha lenne nekünk egy objektív színikritikusunk! KirĂĄly De sajnos nincs..... Üdv: LŐVE

Megmosolyogtató...

Kalliopé -

2011.03.16. 19:23:46

Megmosolyogtató, hogy valaki egy feltételezésből kiindulva rögtön konkurálást feltételez a két színkör között. Sőt továbbmenvén olyat állít, hogy "Csak remélni tudom, hogy a zeneiskolai színkör végre belátja, hogy ez a csapat, a Nagyabonyi Színkör nem ellenség, akit állandóan bombázni kell, s végre felhagynak az állandó bántásokkal, gáncsolásokkal!" Rendszeresen olvasom az abonyi fórumokat, weboldalakat és újságokat stb. A Zeneiskola illetve az ott működő színtársulat részéről hivatalosan (!) soha senki még egyetlen szóval sem kommentálta az új színkör létrejöttét vagy működését. Ellenben a Nagyabonyi Színkör vezetőségéről el lehet mondani, hogy nem teljesen sportszerűen járt el több esetben is, mikor különböző interjúkban elemezték a Bihari színtársulatának szereplőit vagy műsorfelfogását.

Lev színvonaltalan hozzászólását is nehéz értelmezni.

De annyiban igazat adok, hogy nem kellene a két társulatot összehasonlítgatni. Habár ezzel a bemutatóval akaratlanul is alkalom nyílik erre. De arra nem itt kellene sort keríteni. Talán folytassuk az előadást méltatását. :-)

 

konkurálás...

Mosoly -

2011.03.16. 18:42:32

Talán nem is Abonyban lennénk, ha nem konkurenciaként fognák fel némelyek a két színkört. Valamiért azt érzem, hogy Jadis nem egy "egyszerű" néző volt a sokadalomból, hanem a zeneiskola színkörének tagja, és úgy látta helyesnek, hogyha elsők között mindjárt lehúzza a Nagyabonyi Színkört hozzászólásával, ezzel erősítve az ő Csárdáskirálynőjüket, illetve színkörüket! De aztán, ahogy olvastam, kapott is - nem érdemtelenül - hozzászólóktól! Én is láttam mindkét előadást, mégsem emelem ki a hibáit a Csárdáskirálynő szereplőinek (holott volt azért ott is), ahogy az itteni hibákat sem! Egyszerűen tiszteletből nem! Mert két amatőr csapatról van szó (bár ahogy Lev írta, a zeneiskolai színkörben profik zenélnek, innen a profik ki voltak tiltva!) Mindkettő tetszett, más volt, más értékekkel. A Csárdáskirálynő egy sok zenével tarkított előadás volt, a Bécsi diákok egy kulturálisan értékesebb, de hasonlóképp humoros, vidám, nagyszerű előadás! Csodálatos szórakozást adott, aranyos, vagy épp szép dalokkal, lelkes amatőr színészekkel, akiken látszott, hogy szívüket-lelküket beleadták az előadás sikerébe! Ezek az emberek rengeteg időt, energiát, pénzt fektettek abba, hogy ez az előadás létrejöjjön! Nem érdemlik meg, hogy bárki is negatívan értékelje Őket! Csodálatos volt, csak így tovább! Sok előadást várunk Tőletek, minél hamarabb álljatok újra a színpadon! Mindenki alakítása nagyszerű volt! Úgy a nagyobb, mint a kisebb szereplőké! Nagyszerűek vagytok!

Csak remélni tudom, hogy a zeneiskolai színkör végre belátja, hogy ez a csapat, a Nagyabonyi Színkör nem ellenség, akit állandóan bombázni kell, s végre felhagynak az állandó bántásokkal, gáncsolásokkal! Mindenkinek szíve joga, hogy ott szerepeljen, ahol akar - illetve ahol szívesen látják! Kívánom, hogy mindkét színkör további sikereket érjen el, anélkül hogy az "fájna"!

Kedves Nagyabonyi Színkör tagok! Még egyszer gratulálok, hatalmasat alakítottatok, további sok sikert Nektek!

Üdv: M

elnézést

Jadis -

2011.03.16. 18:28:23

Elismerem, hogy én nem tudnék kiállni ennyi ember elé, elnézést kérem azoktól, akiket megbántottam, de mentségemre szolgáljon, hogy a beugrást nem tudtam, nyilván sokan mások sem, így egészen más a helyzet. Tóth Norberttől külön bocsánatot kérek.

Önmagában mindkét darab jóra sikerült. Jó, hogy ennyi tehetséges ember van ebben a városban. De Wikicy: ez daljáték volt, nem nagyoperett. :)

Jadis!

Lev -

2011.03.16. 17:55:46

Ez az előadás Abonyért volt.... azt hiszem illetlenség ilyenkor negatív kritikát adni, főleg ilyen esetben, amikor majdnem az utolsó pillanatban ugrik be valaki a szerepre... (amúgy ez meg egy amatőr színjátszókör) De nem először fordul elő hogy egy színésznek más adja a hangját, még profik között is.

Ha nem tudsz okos dolgot mondani ne írjál hülyeséget... vagy szállj be te is a színtársulatba, biztosan szerettel várják a profikat is.... no comment...

Valószínű jó volt a Csárdáskirálynő is.. de ne felejtsük el a látszat díszleteket :) amit egy igazi profi állított fel (mely nem hinném hogy a zeneiskola agyi szüleménye.....), és zenetanárok adták az aláfestő zenét, akiknek ez az életpályájuk, ebből élnek meg.. nem csoda hogy az is jól hangzott.

A mostani zenekar 50 %-a csak amatőrként zenél, és ugyanolyan színvonalú zenei aláfestést adtak a darabnak. ( itt a színpadon nem szerepeltek énektanárok, akiknek képzett hangjuk van, és emellett még ők is  sokszor hamisan énekelnek). Sajnos előfordul.. épp ezért amatőr...

Azt azért ne felejtsük el, hogy igaz, hogy ez nem a zeneiskola által pártfogolt zenekar volt, de elég nagy égés, hogy egy városi rendezvényről eltiltsa, kitiltsa azokat a tanulókat, zenészeket, akik szívből szeretnek hangszeren muzsikálni, és esetleg a zeneiskolában dolgoznak, tanulnak :D :D  .....

Na most lehet hasonlítgatni kedves Jadis!

Nagyon jól szerepelt Tóth Norbert, és ne feledjük az örök klasszist, Koroknainé Marcsit! hatalmasat alakított most is Fazekas Pistával :)

Gratula mindenkinek, és gratuláció külön Fazekas Istvánnak a nagy visszatéréshez, mivel ő is már 25-28 évvel ezelőtt is bemutatta a tudását és tehetségét Az elvámolt éjszakában c. színdarabban.

Tehát ő is letette már a voksát az asztalra!

Ezek után kedves Jadis, valyon te meg tudnál-e szólalni a színpadon rivaldafényben 1500 ember előtt, és ha te bakiznál tetszene-e ha külön kiemelnének?!

Kedves F. Zsuzsa

Wikycy -

2011.03.16. 16:04:31

Ki mondta hogy nem szeretem az operetteket?Egyébként ez is az volt.És hogy őszinte legyek ezt végig tudtam volna ülni.

Egyébként azért mentem el mert anyukám kórustag és kaptunk jegyet.

Wikycy

F.Zsuzsa -

2011.03.16. 14:19:22

Ha nem szereted az operettet , miért mentél el megnézni a Csárdáskirálynőt? Nem is értem, hogy találhattad unalmasnak . Szerintem az is fantasztikus előadás volt, más műfaj mint ez a mostani előadás , de lehengerlő teljesitményt nyújtottak a szereplők. Nekem nagyon nagyon tetszett , annál is inkább mert nagy operett rajongó vagyok.      F. Zsuzsa

Gratuláció

F.Zsuzsa -

2011.03.16. 12:36:24

Nekem nagyon tetszett, ez is és a Csárdáskirálynő is. Nagyon jól szórakoztam mindkettőn, igazi kikapcsolódás volt, csak gratulálni tudok minden egyes szereplőnek és mindenkinek ki hozzájárult a darab sikeréhez. Különösen tetszett Fazekas István előadása, ez tényleg telitalálat volt. Mégegyszer gratulálok és kivánok további sok sikert . Köszönöm ezt a szép estét . F. Zsuzsa

vélemény

Jadis -

2011.03.16. 12:09:18

Nem állt szándékomban kötekedni, csak szerettem volna közölni az észrevételemet. Nyilván rengeteg munka volt a darabbal, egy Bécsi diákok és egy Csárdáskirálynő is sok energiát követel meg, de nem egy kategória a kettő. Ezen a darabon is jól szórakoztam, de nekem a nagyoperett jobban tetszett. Kinek ez, kinek az, nem vagyunk egyformák.

Hátmikvannak.

admin -

2011.03.16. 11:46:47

Szerintem aki azt mondja hogy ez rontott a darabon és a szórakozásán, az nem is azért ment oda hogy szórakozzon. Egy amatőr társulattól ez parádés volt! Remekül össze volt rakva, nagyon ültek a poénok, a szereplők is telitalálatok voltak, nem volt túl hosszú sem, minden szépvolt jóvolt. Jellemző hogy perszebelekellkötnimindenbe itt Abonyban!

Sajnálom

Norbert -

2011.03.16. 11:17:17

Kedves Jadis, sajnálom hogyha az "énekemmel" elrontottam a tegnap esti szórakozását vagy bárki másét. Nem mentegetőzésképpen, csak a tisztánlátás végett szeretnék elmondani egy-két dolgot: nem én voltam az eredeti ifj. Strauss, én csak beugrottam a helyére, mert az eredeti szereplő 6 héttel ezelőtt visszamondta a szerepet. Mikor megkértek, hogy ugorjak be, megmondtam hogy nem tudok énekelni. Végül (és mint kiderült sajnos) kihagyhatatlannak ítélték a duettet, ezért döntöttek amellett, hogy tátogni fogok. Sajnos az énekhangom és én is csak hétvégén értünk rá és akkor is keveset tudtunk csak próbálni. Ha azt mondom négy alkalommal ment le a dal márc. 15.-e előtt, lehet sokat is mondtam. A dal szövegét és dallamát is megtanultam, de mint kiderült elrontottam. Mégegyszer rendkívül sajnálom, hogy ezzel önnek vagy bárki másnak negatív élményt okoztam, én úgy érzem mindent megtettem ami tőlem telt, ez sajnos kevésnek bizonyult.                      Tisztelettel: Tóth Norbert

Oh, már bocsánat!

Wikycy -

2011.03.16. 11:12:15

Lehet, hogy  a tátogás kicsit ciki volt! De remek színészi alakítás megvolt.Nem tud énekelni.Nagy baj.Tátogott és?Ha tudná, hogy ebbe a darabba mennyi próbát fektettek bele.Mennyi fáradtságot.Akkor nem biztos hogy ez lenne a véleménye.Tudja hogy mekkora fáradtság volt ezt a darabot összehozni.Kora délutántól késő estig próbáltunk csakhogy minden a legjobb legyen!

De a csárdáskirálynő meg olyan unalmas volt hogy végignézni nem tudtam.És hát azért volt jobb mert a Bakos lányok ott voltak.Ők már több tapasztalattal rendelkeznek.És Pancsának van igaza :)

baki

Jadis -

2011.03.16. 10:12:01

Az előadás tetszett, de a Csárdáskirálynőjével szerintem nem ért fel. A gyerekek aranyosak voltak. Gyigor Peti nagyot alakított, illetve a csillagász egy eltalált szereplő volt, de az ifjú Strauss "éneke" óriási baki volt, legalább ahhoz vehette volna a fáradtságot, hogy rendesen tátog. 

Gratuláció!

pancsa -

2011.03.16. 06:15:52

Egy fantasztikus élménnyel gazdagodtunk tegnap este. Tehetséges fiatalok, új arcukat megmutató közép korosztály előadásában elevenítették fel a forradalmi időket. Telt ház mellett, vidám hangulatban 3 óra felhőtlen kikapcsoldás jutott a nézőknek. Fazekas Pista számomra teljesen új énjét mutatta meg, nagyon tetszett az előadása. Skultéty Józsi bácsi is nagyot alakított, csakúgy mint az ifjú Gyigor Peti és a lányok: Szakál Regina, Török Vivien és a többi ifjú tehetség. Csak így tovább! Ügyesek vagytok, előttetek a jövő. Reméljük, még sokszor láthatunk benneteket így együtt!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok