Mi Abonyunk - Nótások találkoztak Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8031, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.07.02. 21:22

 

Ismét nótaszótól volt hangos az Abonyi Kultúra Háza június 24-én, szombaton.
Az ország számos pontjáról érkeztek hozzánk nótás, énekes barátok az első Abonyi Nótás találkozóra. 
Jöttek Budapestről, Debrecenből, Veresegyházáról, Ceglédről, Törökszentmiklósról, Püspökladányból, és természetesen Abonyiak is énekeltünk. Ismét túlléptük az ország határt hiszen, Káli Margitka Marosvásárhelyről jött el hozzánk, hogy részese legyen a találkozónak.

Fotó: Brsányi János, képek IDE kattintva

 

Vendégeink nagyon pontosan érkeztek, jó órával a kezdés előtt mindenki itt volt. itt volt a kiváló HAKME zenekar is Budapestről. Mindenkinek volt lehetősége próbálni a kiváló világhírű prímással Ifj. Berki Lászlóval.


Közben nagy szeretettel köszöntöttük egymást, hiszen legtöbben már találkoztunk személyesen is. Örömmel fogadtam a vonattal érkező barátaimat a vasút állomáson és vittem őket a találkozó helyszínére.


Pontosan kezdtünk erre nagy szükség is volt, hiszen nagyon szoros időbeosztásunk volt, de bizony így is jóval túlléptük a tervezett műsoridőt.
Boldogan mondhatom el 18 énekes érkezett hozzánk, ami nagyon jónak mondható a találkozók létszámát tekintve.


Simon Szabina igazgatónő köszöntötte a vendégeket és kedves közönséget.


A zenekari nyitószámot követően Acsai Ferenc a találkozó házigazdája lépett a színpadra. Majd bejelentette az első fellépőket, Wolskyné Farkas Mónika temperamentumos műsorával megalapozta a találkozó hangulatát. Mónika elmondta közös a célunk éltetni és tovább adni a Magyar nótát.


Folyamatosan léptek színpadra a vendég énekesek, szebbnél szebb nóták vidám csárdások hangoztak el, kiváló előadók tolmácsolásában.


Maratoni műsor négy órásra sikerült ki kell emelni a zenekar teljesítményét, akik egyetlen tíz perces szünettel muzsikálták végig a műsort, kísértek le huszonhárom énekest, köszönet érte. Mindvégig magas művészi színvonalon és alázattal. Elismerés a közönségnek is, akik végig lelkesen mindenkit megtapsoltak és énekelték az ismert nótákat.


A találkozó sztárvendége Farkas Rozika az ismert nótaénekes volt, aki nagyon szép és hosszú műsort adott nagy sikert aratott. Elmondta örömmel érkezett ismét Abonyba és kérte a résztvevőket éltessék tovább a Magyar nótát a Nemzeti kincsünket. Kérjék a televíziókat, hogy ismét sugározzanak nóta műsorokat. Rozika dalaival könnyeket csalt a szemekbe és mosolyt az arcokra. Személyében egy nagyon közvetlen barátságos embert és kiváló művészt köszönthettünk a találkozón. A műsor zárasa képen az Abonyi nótakör négy tagja lépett a színpadra és adta elő nótacsokrát, az ő sikerük sem maradt el.


A találkozó végig jó hangulatban telt el örültünk egymás sikerének és a találkozásnak. Érdekesség a kulisszák mögül hogy a vonattal érkezők már a műsor közben elutaztak így Acsai Feri a színpadról nem egyszer a vasútállomásra vitte az énekes barátokat, akiket a vonatindulásig nem hagyott ott így búcsúzva, és köszönve meg, hogy messziről a nagy melegben is eljöttek. A művelődési ház mindenkinek egy nagyon szép emléklappal kedveskedet, megköszönve a részvételt.


Ki kell emelni a Művelődési ház dolgozóinak kitartó és fáradtságos munkáját, amit a találkozó sikere érdekében tettek. Sok izgalom, szervezés, egyeztetés előzte meg ezt a műsort, de megérte nagyon szép és sikeres délután volt.


Köszönet Simon Szabina igazgató nőnek a támogatásáért. Köszönet mindenkinek, akik a nagy melegben és szombat délután értünk nótásokért dolgoztak, szabad idejüket áldozták a magyar nótáért.


Remélem, reméljük a jövőben is szólni fog városunkban a nóta és jövőre is lesz találkozó vagy verseny, hiszen eddig három sikeres verseny és egy találkozó van mögöttünk. Négy szép nyári nap rengeteg élménye.


Mindenkinek vidám szép nyarat kívánok a magam és az Abonyi nótakör nevében.
Acsai Feri

 

Kultúra:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Szép este volt: Abonyiak csodálatos szereplése a Szolnoki Szimfonikusok Újévi Koncertjén

Kivonulással fenyeget a SPAR

KIrály Izabella szerint kevés abonyi vevő a kultúrára

ESZENYI ENIKŐ: TAHI TÓTH LÁSZLÓ A LEGNAGYOBB MŰVÉSZEK KÖZÉ TARTOZOTT

Remek tanszaki hangverseny a Bihariban

Pető Zsolt, Abony Város polgármestere nyitotta meg az országos rendezvényt

Nagykőrös: Hiszem, hogy a Nagykőrösi Arany János Muzeális Gyűjtemény olyan érték, melyet minden magyar embernek látnia kell

Előkészületben a Nagyabonyi Színkör újabb előadása

Kedvenc abonyi rapperünk ismét beindult :)

Négyen éjfélkor- Közeledik a bemutató!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok