Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7512, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Közbiztonság"
Első<< Előző3456789Következő >>

veroniq - 2010.11.23. 13:00:07

Leírom és remélem az olvasóknál is ugyanúgy kicsapja a biztosítékot, mint nálam.

 

A vadaspark körüli ingatlanokra nem csak a tolvaj, de az egyedül élő elszegényedett lakosságra még az ingatlanjaikat kicsaló ….. bűnözők is rettegésben tartják a környéket. Minap történt az illetőt nevezzük áldozatnak, mert ha nevét leírnám, csúnyán elbánnának vele. Tehát megszólítom az áldozatot és beszélgetni kezdünk s az alábbit panaszolja, szomszédságába lakott egy ……, aki azzal a kéréssel fordult hozzá, bajban van és szeretne kölcsönt felvenni és szüksége lenne az alá írására. Szerencsétlen nem olvasta el az okiratot így nem tudhatta: otthona eladási szerződését írta alá. Majd ez a kis ……. két izomagyú …….. nap, mint nap megvereti, nehogy eszébe jusson a hatóságokhoz fordulni. Megjegyzem nem Ő él egyedül ebben a terrorban.

Citrom-díj:
   
 1 Hozzászólás    

tyb - 2010.11.22. 14:59:57

Szóval, történt, hogy Figura barátunk el kezdett neheztelni a Nagyjáráson (Abony,külterület) tapasztalható "közvilágítatlanság" és az ebből fakadó "közbiztonságtalanság" miatt az áramszolgáltatóra. Nem is ok nélkül tette ezt, hiszen a környékbeli banditák kihasználva a közvilágítás hiányát, hiányosságait, igyekeztek tőkét kovácsolni az áldatlan állapotból. Mindent vittek, mint kártyában a piros fayer. 

A pofátlanság határát súrolta (inkább átlépte) amikor a hálózati elosztó kapcsolószekrényéről leverték a lakatot és amelyik dőlőben zavarta Őket a fény, ott lekapcsolták a tápfeszültséget.

Sajnos, Nagyjáráson a helyzet változatlan... Pontosabban rosszabb. Ma már ott tartunk, hogy a Nagyjárás "legfrissebb" lakói (konkrétan egy család tagjai) tucatnyian keresték fel Figura otthonát és kilátásba helyezték Hősünk vagyoni, egészségügyi állapotának jövőbeli kedvezőtlen alakulását. Konkrétan megfenyegették, mert intézkedni mert a Nagyjárás közvilágításának helyreállítása érdekében. (Képünk csak illusztráció!)

Közbiztonság:
MSZP   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.16. 21:00:04

Felháborodott olvasónk hívott fel és az alábbi levél közlését kérte szerkesztőségünktől....

Közbiztonság:
Lopás   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 21:01:09

Életet mentett a biztonsági öv. Súlyos balesetet szenvedett egy BMW a négyes főúton. A gépkocsi eddig tisztázatlan okból szalagkorlátnak csapódott, első kereke kiszakadt, a jármű felborult és a tetején landolt. Ennek ellenére a benne ülők, köztük egy kisgyermek mindössze könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Romániából Ausztriába tartó személygépkocsi, eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, ott a pár méteres szalagkorlátnak csapódott. Feltehetően az ütközés következtében szakadt ki az egyik futóműve. Az egyensúlyát vesztett jármű felborult, és a tetején állt meg. Mivel keleti szomszédunknál a biztonsági öv használatát a rendőrség nagyon szigorúan ellenőrzi, azt mindenki, még a hátul ülök is használták, így senki sem sérült meg komolyabban. A baleset helyszínelésének idejére, - szombaton kora délután - félpályás útzár mellett engedték a forgalmat, a Szolnok felé haladókat pedig a 40-es út fele terelték.

Kép és forrás: www.ctv.hu

Közbiztonság:
   
Baleset   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 20:53:22

Egyelőre csak az útinform mondta be, de egy biztos, megint baleset volt az abonyi elkerülő úton, a forgalmat Abonyba terelték, még most is így van. Fél pályás útlezárás van Debrecen felé. Vigyázzanak magukra! Arra most inkább ne menjenek!

Közbiztonság:
Közbiztonság   
   
Baleset   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 20:35:20

 

Boi Gyula bűntörténelmi könyvben is említhető rabja a szegedi Csillag börtönnek. Ő ugyanis az első olyan elítélt, akit - családja kiirtása miatt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek. Ez tíz éve történt, és Boi jó egészségben, békés rabként tölti hétköznapjait a Csillag rácsai mögött - olvasható a Szegedkurir.hu oldalon.

Boi Gyulát több emberen, különös kegyetlenséggel, részben 14. életévét be nem töltött személyek ellen elkövetett emberölés miatt 1999-ben ítélte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre az ügyben első fokon eljárt Hajdú-Bihar Megyei Bíróság, majd e döntést jóváhagyta 2000. április végén Legfelsőbb Bíróság is.

A halálig tartó fegyház mint büntetési tétel a rendszerváltozáskor eltörölt halálbüntetést váltotta Magyarországon, és tényleges életfogytiglani szabadságvesztésként (rövidítve: TÉSZ) írta be magát a magyar köznyelvbe. A kilencvenes évek elején a mind brutálisabbá váló bűncselekmények hatására hatalmas

Közbiztonság:
Közbiztonság   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2010.11.11. 14:34:59

Sok pletykát hallottam már a fővárosi parkolással kapcsolatos anomáliákról és a parkolóőrök sokszor gátlástalan gyakorlatáról.
Nos, volt "szerencsém" személyesen is megtapasztalni azt a milliőt, melyben bűnös és bűntelen autósokat válogatás nélkül tesznek ki nemtelen ellenőrzéseknek. Csak a jutalékért...

Október 13-án egy budapesti üzletet kerestem fel az Astoria környékén. A Kiskörút felújítása miatt, a környék gyakorlatilag járhatatlan volt. A parkolás lehetősége a lottónyeremény esélyével vetekedett. De szerencsém volt! A Dob utcában két "fél" parkolóhely szabad volt, két "nagyétvágyú" gépkocsivezető által elfoglalt négy parkolóhely közti szűk helyen. Természetesen rögtön borsos árú parkolójegyet váltottam, kitettem azt jól láthatóan a szélvédő mögé, majd rohantam a közeli üzletbe.

A sikeres vásárlás örömével futottam is vissza a kocsimhoz, mielőtt a korábban hallott "parkoló-hiénák" megkeserítik a napomat.

Már az utcasaroktól láttam, hogy

Közbiztonság:
Közbiztonság   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.10. 22:29:32

 

 

Korábban módosult a törvény és ennek szellemében a polgárőrök ezek után már tarthatnak maguknál és használhatnak is gáz sprayt, valamint forgalmat is irányíthatnak jelzőőrként. Cegléden komoly vizsgát is tettek a polgárőrök ennek kapcsán, két városrészben is. Egy tesztet kellett kitölteniük az ugyerieknek és az újvárosi polgárőröknek is. Arról a MiAbonyunknak egyelőre nincs tudomása, hogy az Abonyi Polgárőr Egyesület tagjai vizsgáztak-e a törvénymódosítást követően és rendelkeznek-e már gázspray-vel.

A törvény szerint a gázsprayt a rendőrségtől kell igényelni.

A vonatkozó jogszabály szerint a következőt teheti meg a polgárőr:

? (5) Gázspray-t kizárólag nagykorú polgárőr tarthat magánál, és használhat.

? (6) A polgárőr kizárólag jogos védelmi helyzetben használhat gázspray-t. A gázspray használata esetén kerülni kell a sérülés okozását. A polgárőr a gázspray használata során megsérült személy részére – amint ez lehetséges – kö

Közbiztonság:
Közbiztonság   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.08. 22:07:38

A korai öröm előtt, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szomszédos településen, Újszilváson épült újabb kerékpárút.

Blogok:
Közbiztonság   
Blogok   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.05. 10:01:19

A 37 éves tőrzszászlóst a helyi kapitányságon zajló fegyverszemle sorén lőtte meg a fegyvermester, a körülményeket még vizsgálják.

Közbiztonság:
Közbiztonság   
Közélet   
 0 Hozzászólás    
Első<< Előző3456789Következő >>
Címke felhő:
AbonyApróhirdetésBlogokRendőrségJanik AutósiskolaKézilabdaBalesetPurina- Abonyolvasónk mondjaCeglédNagykőrösJOBBIKKutyaBűncselekménySzolnokTörtelFociSomogyiJászkarajenőVera megmondjaPest megyeBirkózásMÁVFIDESZÜgyészRomhányiné Dr. Balogh EditkatasztrófavédelemKőröstetlétlenZeneiskolaABOKOMIdőjárásMSZPUtakHirdetésÚjszilvásProgramokReklámAGROPONTKözéletGazdaságGyulaiHUMORPiacOrbán ViktorKözbiztonságÁlláshirdetésINNOVENKaritász AbonyFergeteg Triatlon

www.autodoc.hu
Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény
www.autoalkatreszek24.hu - Itt találja a legjobb autóalkatrészeket gépkocsijához vonzó áron.
Programok

Pecsenye Parádé programja

Sisy

Felhívás

Pecsenye Parádé

Az új király

Komáromi Gép Kupa

Magyar Bál

Vastag Tamás koncert

Még több program -->

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE
Kedvencek
Webrádió (pop-up) Élő könyvjelző Beállítás kezdőlapnak

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek

Volánbusz

Máv

Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok