Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Címke: "NAV"
<< Előző1234567Következő >>

admin - 2015.01.28. 17:18

 

(MTI) - A NAV hivatalos weboldalához a megtévesztésig hasonló oldal jelent meg az interneten - figyelmeztetett az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

    Aki a hamis NAV-honlapot használja bajba kerülhet, mert az ott közzétett nyomtatványok és információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a "nav" mellett nem szerepel a "gov.hu" tartomány megnevezése - hívják fel a figyelmet.
Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket - szögezte le közleményében az adóhatóság, de azt is hozzáfűzte, hogy az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett bármely más weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért a NAV nem vállal felelősséget.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.01.27. 15:34

 

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.01.19. 15:05

 

 (MTI) - A pénztárgépeket a jogszabály szerint minden évben felül kell vizsgálni, közeleg az elsőként bekötött online kasszák éves, kötelező felülvizsgálatának határideje - hívta fel a figyelmet a Laurel cégcsoport hétfőn.

    A pénztárgépeket forgalmazó társaság közölte: miután már 2014 első felében is üzemeltek online kasszák, a tulajdonosoknak figyelniük kell, hogy mikor jár le az egy év. Aki elmulasztja a kötelező szervizt, akár egymillió forint mulasztási bírságot is kaphat.
    Az éves felülvizsgálat során a szerviz ellenőrzi, hogy történt-e illegális beavatkozás vagy ennek kísérlete a pénztárgépen. Szükség esetén kicserélik az adóügyi ellenőrző egység (AEE) akkumulátorát is, vagy ha betelt az adóügyi memória, akkor újat szerelnek be.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.15. 20:29

A NAV honlapján december 10-ig kellett legkésőbb megjelenniük a települési polgármestereknek, külsős bizottsági tagoknak, no és persze a települései képviselőknek. A határidő lejárt, két abonyi érintett nem szerepel a köztartozásmentes adatbázisban. Az egyik a köztiszteletben álló Korbély Csabáné nyugalmazott művelődési ház igazgató, külsős bizottsági tag, aki egy családi örökségből eredően részletfizetést kért és kapott az adóhatóságtól. Ennek ellenére nem tették bele a köztartozásmentes adatbázisba, mely meglehetősen méltánytalannak tűnik. Ő méltánytalanul nem szerepel a listában, lapinformációink szerint ezzel kapcsolatban már jelzéssel élt a NAV felé. A másik „ renitens „ Szökrön László listán bejutott MSZP-s képviselő. Ő szintén nem szerepel a NAV listájában.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

admin - 2014.12.10. 17:51

 

 Kedves kereskedő ismerősömmel beszélgettem, aki panaszkodott, hogy lassan egy éves lesz a pénztárgépe és levélben hívták fel a figyelmét, hogy a gépnek éves vizsgálaton kell túlesnie. Bízott bene, hogy ez nem egy nagy összeg, kiolvassa a műszerész és kész. Hát sajnos ez nem így van. Utána érdeklődve ez több tízezer forintba is kerülhet kiszállási díjjal együtt. Egy újabb csapás a kisvállalkozóknak.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.02. 21:08

Az áfacsalások visszaszorításának újabb eszköze az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer, az EKAER. Készüljön fel, mert a tét magas: hatósági zár, terméklefoglalás és a szállítmány értékének 40 százalékára rúgó mulasztási bírság.

Januári bevezetésétől kezdve határidőben és szakszerűen kell rögzíteni a termékmozgásokat az EKAER-ben. Így csak néhány hét maradt arra, hogy a cégek beszerzési, logisztikai és raktározási szervezeti egységei felkészüljenek a startra.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.22. 11:39

 

Illegális fémtelepet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Pest megyei Abonyban - tájékoztatta a NAV vám- és jövedéki szóvivője szombaton az MTI-t.

 

Suller György Attila közölte: a pénzügyőrök egy abonyi ingatlan területén 12 tonnányi, élelmiszeripari berendezések bontásából származó fémet és két bontásra ítélt gázüzemű villás targoncát találtak. A vizsgálat megállapította, hogy a felvásárlónak nem volt engedélye a fémhulladék megvételére, ezért az adónyomozók lefoglalták a 800 ezer forint értékű fémet.

Közbiztonság:
NAV   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.07. 13:01

 

A Transparency International Magyarország (TI) és a K-Monitor elszomorítónak és felháborítónak tartja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a kormány eddigi megnyilvánulásait az úgynevezett kitiltási botrányban. A hatóságok eddigi tétlensége lerombolja a hazai intézményrendszerbe vetett maradék közbizalmat is. A két szervezet felszólítja Vida Ildikó, NAV-elnököt, hogy kezdeményezze az ügy NAV-tól független hatóságok általi kivizsgálását, mert csak pártatlan eljárás eredményeként tisztázhatja magát és az adóhatóságot.

Közélet:
NAV   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.08.20. 12:24

Kérdés: „ Aki mindent időben intézett, és Önhibáján kívül nem kapta meg időben a pénztárgépet, az miért nem jogosult az 50.000 forintos támogatásra? „

Az Olvasó eredetileg egy utóbb visszavont engedélyes pénztárgépet rendelt, az újabb megrendelése pedig április 30-ig (a támogatásra való jogosultság módosított határidejéig) nem érkezett meg.

Először a NAV sajtós munkatársának címeztem a fenti kérdést, aki nagyon készségesen állt rendelkezésemre, és telefonon elmondta, hogy sajnos ebben a kérdésben nem ők az illetékesek, mert a jogszabály szerint valóban nem jogosult a fentiek ellenére sem az Olvasó a támogatásra.

A NAV sajtóosztályának munkatársa elmondta, hogy az ügyben a Nemzetgazdasági Minisztérium az illetékes a válaszadásra, és kérdéseimet továbbította az ott illetékes munkatársnak. Az érdemi választ megkaptam, kérdéseimre Bertók László, a Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtó és Kommunikációs Főosztályának munkatársa az alábbiakban olvasható választ küldte, gyakorlatilag postafordultával.

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.07.30. 13:20

Külföldi érdekeltségű vállalkozás pékségeiben tartottak forgalomszámlálást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi revizorai, akik a reggeli nyitástól a késő esti zárásig  figyelték az eladások számát és értékét. Jelenlétük nem maradt hatástalan, a sütödék online pénztárgépei aznap négyszeres forgalmat jelentettek. A vállalkozással szemben  vizsgálat indult. A Budapesten két pékséget is üzemeltető külföldi érdekeltségű Kft. fennakadt a NAV kockázatelemzési rendszerén, mivel a vállalkozás folyamatosan veszteséges, bevallásaiban ritkán és akkor is csak minimális összegű fizetendő adót vall, dacára annak, hogy borsos áron
forgalmazza a péksüteményeket.

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok