Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Címke: "NAV"
Első<< Előző1234567Következő >>

veroniq - 2014.07.23. 10:52

Az eset ugyan nem abonyi, de szeretném felhívni a figyelmet ezzel a cikkel is a lebukás veszélyeire! Figyeljetek abonyi kocsmatulajdonosok!- Online pénztárgép buktatta le a zsebre dolgozó pultosokat -  Munkaadójukat megkárosító pultosokat buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai, akik a söröző online pénztárgépének adatai alapján leplezték le a csalókat. A vállalkozó megdöbbenve szembesült a ténnyel, hogy alkalmazottai saját zsebükre  dolgoznak. Az ellenőröknek gyanús lett, hogy a csepeli sörkimérésből feltűnően rapszodikusan érkeznek  a forgalmi adatok az online pénztárgéprendszeren keresztül. A gyors, egymás utáni értékesítéseket újból és újból hosszú, forgalommentes időszakok követték.

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.14. 14:45

Rovatunkat a KLB Könyvelőiroda támogatja.- Az utóbbi napokban több sajtóorgánum is foglalkozott furcsa ellenőrzésekkel és bírságokkal, amelyeket egyes vállalkozók a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak tulajdonítanak. A leírtak alapján  egyértelmű, hogy ezekhez semmi közük a NAV munkatársainak, az állítólag megtörtént esetek egyetlen részletükben sem azonosíthatóak az adóhivatal revizorainak jogszabályban  meghatározott ellenőrzései gyakorlatával.
 

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.30. 10:29

Április 30-áig mintegy 77 ezer fővárosi és Pest megyei magánszemély kapja kézhez személyes bevallási ajánlatát a NAV-tól. Az egyre népszerűbb egyszerűsített bevallást  csak akkor kell visszaküldeni az illetékes adóigazgatóságnak, ha az adatok nem  egyeznek, más esetben nincs további teendő. Évről-évre egyre többen bízzák a NAV-ra személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítését, az  idén 84 329 (az előző évhez képest 8 százalékkal több) fővárosi és Pest megyei
magánszemély nyilatkozott úgy, hogy az egyszerűsített adóbevallást választja. Közülük 7 410 adózónak nem készíthetett bevallást a NAV. Az elutasításra leggyakrabban (5 377 esetben) az adóköteles jövedelmekre vonatkozó kifizetői (munkáltatói) adatszolgáltatás hiányában került sor.

Gazdaság:
NAV   
KLB   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.28. 14:40

A keleti konyhát kedvelők körében népszerű, fővárosi éttermekben öt hatóság  szakemberei egyszerre tartottak ellenőrzést. A tizenhat vendéglátóhely felében jelöletlen vagy kétes eredetű élelmiszerekre, több helyen pedig súlyos higiéniai hiányosságokra  bukkantak az ellenőrök.  A főváros kelet-mediterráni ételeket kínáló éttermeiben tartott nagyszabású ellenőrzést a  Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH),  valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akcióban – a Készenléti  Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak bevonásával –
összesen 66-an vettek részt.

Közbiztonság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.11. 15:34

Hamarosan minden Magyarországon működő bank csatlakozik az adóhatóság elektronikus rendszeréhez. Így egyre több számlákhoz férhetnek hozzá, hogy aki nem fizeti a köztartozást, annak leemeljék a számlájáról. Már most évi 15-16 milliárd forintot hajtanak be ilyen úton a lakosságtól - írja az fn24.hu. A NAV elektronikus rendszeréhez eddig 156 pénzügyi intézmény csatlakozott. A művelet célja, hogy ha egy magánszemélynek van köztartozása, akkor azt az adóhatóság inkasszóval be tudja szedni. Az sem feltétlenül akadály a behajtásnál, ha a számlánk mínuszban van.

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.29. 19:56

Idén nagyobb kedvezményhez juthatnak azok a családok, amelyek tavaly nem tudták teljesen kihasználni a családi kedvezmény lehetőségeket. A NAV honlapján elérhető kalkulátor segítségével könnyen kiszámítható, hogy 2014-ben mennyivel marad több pénz a családi kasszában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/kalkulatorok) elérhető családikedvezmény-kalkulátor segítségével egyszerűen kiszámítható, hogy 2014-től a rendszeres bérjövedelemből mekkora adóalap-, illetve járulékkedvezményhez juthatnak a családok.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.21. 15:46

Nem túl hízelgő dolog miatt szerepel Abony ismét az országos hírekben, mert a Piac és Profit arról számolt be, hogy három abonyi vagyonvédelmi vállalkozás is olyan mérvű adóhátralékot halmozott fel, ami meghaladja jócskán a 100 millió forintot. 

Gazdaság:
NAV   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.07. 11:56

A NAV által közzétett elemzés szerint a Ceglédi kistérség lakosai nagyon keveset keresnek a megyei átlaghoz képest, csak a Nagykátai statisztikai kistérségben élők isznek haza ennél is kevesebbet. Nálunk az átlag a kimutatás szerint egy év alatt 1.715.000 forint bruttó fizetés. Megmondom őszintén, ismervéna  helyi viszonyokat, még ezt is sokallaom. A egész megyében egyébként a nagykőrösi lakosok keresik a legkevesebbet. Íme, a NAV táblái. 

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.30. 23:58

Rovatunk támogatója a KLB Kontír Bt.- Felhívjuk az alapítványok, közalapítványok, illetve egyesületek (civil szervezetek) figyelmét arra, hogy amennyiben számítanak a személyi jövedelemadó 1%-ára, de köztartozásuk van, azt 2013. július 31-ig, továbbá a 2013. augusztus 1-jétől esedékessé vált köztartozásukat az esedékesség napján rendezniük szükséges!

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.13. 09:12

Olvasónk szólt, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal ellenőrei megérkeztek Abony településre és jövedéki adó köteles termékek ellenőrzését végzik. Jelenleg az ellenőrök éppen a Futós Sörözőben, a Kécskei úton tartózkodnak! Vigyázzanak magukra, legyen minden a legnagyobb rendben. Büntetésmentes, szép napot kívánunk mindenkinek sok szeretettel!

Közbiztonság:
NAV   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok