Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Somogyi"
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.09.04. 13:23

 

Október 17.-én hulladékgyűjtést tart a Somogyi Imre Általános Iskola.

 

Hogy miket is lehet gyűjteni:

 

TV, videó, magnó, rádió, hűtő, mosógép, centrifuga, háztartási kisképek, háztartási nagygépek, porszívó, robotgép, vasaló, hajszárító, információs és távközlési berendezések, rádiótelefon készülék, elektromos és elektronikai barkácsgépek, szerszámok, gázbojler, mikrohullámú sütő, elektromos sütő, számítógép és tartozékai, nyomtató, számológép. lemezjátszó, stb.

Valamint PET palackot is gyűjtenek aznap.

 

A bevételt a Somogyi Iskola – Együtt a Gyermekekért Alapítvány javára fordítják!

Közélet:
Hulladék   
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.08.05. 19:02

Épp csak vége lett a tanévnek és máris Salgóbányára utaztunk, hogy indiánosdit játsszunk.
Miért pont indiánok akartunk lenne? Nagyon egyszerű a válasz, melyet Roger S. Gottlieb „Ez a titokzatos föld” című könyvében így fogalmaz meg:
„Az indiánok úgy gondolták és ma is úgy gondolják, hogy az ember rokona a többi élőlénynek, és nem felsőbbrendű azoknál. A természet egy nagy közösség, amelynek minden tagja - az embert is beleértve - kölcsönösen függ egymástól. Az indiánok nemcsak vigyáztak a természetre, hanem örömmel és csodálattal szemlélték annak szépségeit.”

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.06.22. 18:15

 

Remek évet zárt a Somogyi iskola ez derült kia  tanévzáró ünnepélyen. Kazinczyné Juhász ildikó szinte felsorolni sem tudta, hogy hány diák szerepelt eredményesen rangos tanulmányi és sportversenyeken. Őket díjazták a június 20-i tanévzáró ünnepélyen. Az iskolában összesen 96 kitűnő bizonyítványt osztottak ki. Fogadják tőlem olyan szeretettel ezeket a képeket, ahogyan én készítettem őket Önöknek, nektek. Képgaléria IDE kattintva, fotó LŐVE

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.06.22. 17:58

Ismét egy remek pedagógussal kevesebb. Jutott eszembe ez a gondolat, amikor a Somogyi iskola évzáróján búcsúztatta pár mondattal Csibrányné Rózsikát az intézmény igazgatója, Kazinczyné Juhász Ildikó, aki szerint Rózsika most hosszú vakációra megy. Nyilvánvaló, hogy az egész életét a kisdiákoknak szentelő tanító néni, Rózsika számára ez a tanévzáró kicsit fájdalmas lehetett. „ Utoljára vagyok itt, Veletek, mint tanító néni! „- olvastam ki a rendkívül csinos, a gyermekek szeretete arcát üdévé varázsoló nyugdíjba vonuló Rózsika néni szeméből.

Keze alatt több száz kisdiák tanulta meg a betűvetés és számolás fortélyait, megadva ezzel az alapot a későbbi tanulmányi sikerekhez. Rózsika a tehetségeket is szeretettel gondozta, sok diákja szerepelt szépen rangos tanulmányi versenyeken. Szigorú, régi vágású, ám mégis szívében mindig hatalmas szeretettel dolgozó, humánus tanárt búcsúztatott most el a helyi pedagógus társadalom.

 

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.06.04. 18:22

A Somogyi Imre Általános Iskola négy ügyes kisdiákja jutott be csapatban a Matekguru verseny országos döntőjébe, melyet a Kisvakond tanodája szervezett június 2- 3-ig Nyíregyházán. Nagy izgalommal utazott el a kis csapat a nagy megmérettetésre. Képgaléria IDE kattintva

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.29. 17:18

A Bendegúz Akadémia Tudásbajnokság megyei döntőjében 4 tanulónk szerepelt: 
Mayer Blanka Zsuzsanna 1. m osztályos tanuló környezetismeretből 2. helyezett lett. (felkészítő tanára: Kovácsné Dani Tünde )
Soós Gergő 4. m osztályos tanuló anyanyelvből a 27. helyen végzett. ( felkészítője: Gémesné Nánási Beáta)
Acsai Tamás 6.t osztályos tanuló irodalomból 7. lett. (felkészítője: Berkesiné Nagy Mariann)
Soós Fanni 8. mt osztályos tanuló 1. helyen végzett, és az országos döntőbe jutott. (felkészítője: Berkesiné Nagy Mariann)

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.29. 09:16

Szépen szerepeltek a kisdiákok a nehéz megmérettetésen, és remek eredményekkel térhettek haza. A 3. t osztályból Fekete Tibor 4. helyezett lett, így épp, hogy lecsúszott az Országos döntőről. A 2. m osztályból Tóth Máté 5. helyezett lett, mindössze két hibaponttal, és Molnár Vivien a 8. helyezett. Mindez nagyon bíztató, nagyon szépen megállták a helyüket a gyerekek, és jövőre talán sikerül nekik az Országos döntőre is bejutni.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.13. 12:35

Abony szépen virágzik, legalábbis, ami a rózsákat illeti. A Somogyi iskolánál bimbóba szökkentek a rózsák, a boltíven gyönyörű virágzuhataggal pompázik a  sárga rózsa. Kicsit arrébb is gyönyörűségeket telepítettek. Megmutatom!

Közélet:
Somogyi   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.08. 17:38

Axtom- Varga Hanna, a Somogyi Imre Általános Iskola 2. m osztályos tanulója remekül szerepelt a Mozaik Kiadó által meghirdetett tanulmányi verseny országos döntőjében, ahová több fordulót követően jutott el. Hanna 6. helyezést ért el anyanyelv és irodalom tantárgyból (de Abonyból a másodikosok között matematikából is neki lett a legjobb eredménye). Hanna 60 pontot szerzett összesen, ugyanannyit, mint az első helyezett, de súlypontozás alapján alakították ki a végső rangsort. (a megoldott feladatok között melyikből volt több olyan, ami nehezebb).

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.06. 17:57

Az Apáczai Kiadó és a Szivárvány gyermekújság ebben a tanévben is meghirdette a hétfordulós levelezős versenyét több tantárgyból. Az osztály több tanulója nagy szorgalommal oldotta meg a feladatokat hónapról hónapra. A kitartó munkának meg lett az eredménye. Az összesített pontszámok alapján Habony Virág, a Somogyi Imre Általános Iskola 4.m osztályos tanulója bejutott az országos döntőbe matematika és magyar tantárgyból.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok