Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6949, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Somogyi"
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.08.05. 19:02

Épp csak vége lett a tanévnek és máris Salgóbányára utaztunk, hogy indiánosdit játsszunk.
Miért pont indiánok akartunk lenne? Nagyon egyszerű a válasz, melyet Roger S. Gottlieb „Ez a titokzatos föld” című könyvében így fogalmaz meg:
„Az indiánok úgy gondolták és ma is úgy gondolják, hogy az ember rokona a többi élőlénynek, és nem felsőbbrendű azoknál. A természet egy nagy közösség, amelynek minden tagja - az embert is beleértve - kölcsönösen függ egymástól. Az indiánok nemcsak vigyáztak a természetre, hanem örömmel és csodálattal szemlélték annak szépségeit.”

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.06.22. 18:15

 

Remek évet zárt a Somogyi iskola ez derült kia  tanévzáró ünnepélyen. Kazinczyné Juhász ildikó szinte felsorolni sem tudta, hogy hány diák szerepelt eredményesen rangos tanulmányi és sportversenyeken. Őket díjazták a június 20-i tanévzáró ünnepélyen. Az iskolában összesen 96 kitűnő bizonyítványt osztottak ki. Fogadják tőlem olyan szeretettel ezeket a képeket, ahogyan én készítettem őket Önöknek, nektek. Képgaléria IDE kattintva, fotó LŐVE

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.06.22. 17:58

Ismét egy remek pedagógussal kevesebb. Jutott eszembe ez a gondolat, amikor a Somogyi iskola évzáróján búcsúztatta pár mondattal Csibrányné Rózsikát az intézmény igazgatója, Kazinczyné Juhász Ildikó, aki szerint Rózsika most hosszú vakációra megy. Nyilvánvaló, hogy az egész életét a kisdiákoknak szentelő tanító néni, Rózsika számára ez a tanévzáró kicsit fájdalmas lehetett. „ Utoljára vagyok itt, Veletek, mint tanító néni! „- olvastam ki a rendkívül csinos, a gyermekek szeretete arcát üdévé varázsoló nyugdíjba vonuló Rózsika néni szeméből.

Keze alatt több száz kisdiák tanulta meg a betűvetés és számolás fortélyait, megadva ezzel az alapot a későbbi tanulmányi sikerekhez. Rózsika a tehetségeket is szeretettel gondozta, sok diákja szerepelt szépen rangos tanulmányi versenyeken. Szigorú, régi vágású, ám mégis szívében mindig hatalmas szeretettel dolgozó, humánus tanárt búcsúztatott most el a helyi pedagógus társadalom.

 

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.06.04. 18:22

A Somogyi Imre Általános Iskola négy ügyes kisdiákja jutott be csapatban a Matekguru verseny országos döntőjébe, melyet a Kisvakond tanodája szervezett június 2- 3-ig Nyíregyházán. Nagy izgalommal utazott el a kis csapat a nagy megmérettetésre. Képgaléria IDE kattintva

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.29. 17:18

A Bendegúz Akadémia Tudásbajnokság megyei döntőjében 4 tanulónk szerepelt: 
Mayer Blanka Zsuzsanna 1. m osztályos tanuló környezetismeretből 2. helyezett lett. (felkészítő tanára: Kovácsné Dani Tünde )
Soós Gergő 4. m osztályos tanuló anyanyelvből a 27. helyen végzett. ( felkészítője: Gémesné Nánási Beáta)
Acsai Tamás 6.t osztályos tanuló irodalomból 7. lett. (felkészítője: Berkesiné Nagy Mariann)
Soós Fanni 8. mt osztályos tanuló 1. helyen végzett, és az országos döntőbe jutott. (felkészítője: Berkesiné Nagy Mariann)

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.29. 09:16

Szépen szerepeltek a kisdiákok a nehéz megmérettetésen, és remek eredményekkel térhettek haza. A 3. t osztályból Fekete Tibor 4. helyezett lett, így épp, hogy lecsúszott az Országos döntőről. A 2. m osztályból Tóth Máté 5. helyezett lett, mindössze két hibaponttal, és Molnár Vivien a 8. helyezett. Mindez nagyon bíztató, nagyon szépen megállták a helyüket a gyerekek, és jövőre talán sikerül nekik az Országos döntőre is bejutni.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.13. 12:35

Abony szépen virágzik, legalábbis, ami a rózsákat illeti. A Somogyi iskolánál bimbóba szökkentek a rózsák, a boltíven gyönyörű virágzuhataggal pompázik a  sárga rózsa. Kicsit arrébb is gyönyörűségeket telepítettek. Megmutatom!

Közélet:
Somogyi   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.08. 17:38

Axtom- Varga Hanna, a Somogyi Imre Általános Iskola 2. m osztályos tanulója remekül szerepelt a Mozaik Kiadó által meghirdetett tanulmányi verseny országos döntőjében, ahová több fordulót követően jutott el. Hanna 6. helyezést ért el anyanyelv és irodalom tantárgyból (de Abonyból a másodikosok között matematikából is neki lett a legjobb eredménye). Hanna 60 pontot szerzett összesen, ugyanannyit, mint az első helyezett, de súlypontozás alapján alakították ki a végső rangsort. (a megoldott feladatok között melyikből volt több olyan, ami nehezebb).

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.06. 17:57

Az Apáczai Kiadó és a Szivárvány gyermekújság ebben a tanévben is meghirdette a hétfordulós levelezős versenyét több tantárgyból. Az osztály több tanulója nagy szorgalommal oldotta meg a feladatokat hónapról hónapra. A kitartó munkának meg lett az eredménye. Az összesített pontszámok alapján Habony Virág, a Somogyi Imre Általános Iskola 4.m osztályos tanulója bejutott az országos döntőbe matematika és magyar tantárgyból.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.03. 10:18

„Bolyai Farkas léptei nyomán” címmel nyert pályázatot a Határtalanul program keretében a Somogyi Imre Általános Iskola. Az erdélyi tanulmányi kiránduláson a 7. osztályos tanulók közül 58 gyermek április 27-30. között töltött el 4 felejthetetlen napot. Az utazást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. feladatait átvevő Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta. A támogatáson nyert összeg 1.326.400 Ft

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok