Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 1.

Címke: "Somogyi"
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.12.20. 08:28

Cikkünk támogatója a CULTURE CAFE.- December 19-én zsúfolásig megtelt a Kultúra Háza, a Somogyi Imre Általános Iskola diákjai adtak szívet és lelket gyönyörködtető karácsonyi műsort.  Képgaléria IDE kattintva

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.17. 11:36

A Somogyi iskola sikere


Másodszor vendégeskedett iskolánk a Pest megyei Sportkarácsonyon, ahol a legeredményesebb sportolókat, csapatokat díjazták eredményeik alapján, köztük az általános iskolákat. A Somogyi Imre Általános Iskola a Diákolimpiai pontverseny alapján, ahol az országos döntőben szerzett helyezések számítanak a „Legeredményesebb Pest Megyei Általános Iskola” III. helyezést érte el a 2013/2014. tanévben.

Sport:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.09. 18:59

 

 

A Somogyi iskola egy nyertes pályázatnak köszönhetően elektromos pianínót szerzett be, melyet a mai napon „ ünnepélyes keretek közt” nagy boldogan bontogattak az oktatási intézmény tanári szobájában. A „ zeneszerszám „ a legjobb helyre, legjobb kezekbe, legjobbkor kerül majd, hiszen Király Borbála énektanárnő éppen most készíti fel a diákokat az iskola karácsonyi műsorára.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.09. 16:52

Nagy az öröm a Somogyi Imre Általános Iskolában. Az előző évek hagyományainak megfelelően az aulában karácsonyfát állítottak fel, de ebben az évben párját ritkítóan gyönyörű ajándékot kaptak az iskolások és a tanárok. A karácsonyfát a Balogh család, Mariann, Feri és a gyerekek küldték: akik a 6. m és az 1. m osztályba járnak. A díszeket a meseszép fára a tanárok készítették. A fénykép kedvéért vidáman pózoltak a diákok a fánál, mondtam nekik, hogy ők a karácsonyfa őrök.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.27. 16:35

Gesztus értékű támogató nyilatkozatot fogadott el az abonyi képviselő testület november 27-i döntésével, Kazinczyné Juhász Ildikó, a Somogyi Imre Általános Iskola igazgatója mellett. A tankerületben összesen öt olyan oktatási intézmény van, ahol nem pályáztatják meg az igazgatói állást, egy jogszabályi lehetőség szerint, hanem az első ciklus után van lehetőség a munkaszerződés meghosszabbítására. Ilyen Kazinczyné státusza is. Amennyiben újra letelik Ildikó mandátuma, pályáznia kell majd. Az a tény, hogy nem kell megint pályáznia, azt jelenti, hogy a KLIK is teljes mértékben elégedett az igazgatónő munkájával, nem kevésbé a tantestület, ahol az előző napon szavaztak személyéről, és kollégái 88 %-ának bizalmát élvezi.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.25. 17:23

A Somogyi Imre Általános Iskola pedagógusai és diákjai ünnepi műsort adtak az első világháború kitörésének 100. évfordulóján. „A harcot, melyet őseink vívtak,/ békévé oldja az emlékezés,/ s rendezni végre közös dolgainkat,/ ez a mi munkánk, és nem is kevés.”Ezzel a József Attila idézettel nyitotta meg a Himnusz felcsendülése után az ünnepséget Berkesiné Nagy Mariann, a Somogyi Imre Általános Iskola magyartanára. Györe Csaba történelem szakos tanár ünnepi beszédében a világháború eseményeire és a világháború abonyi vonatkozásaira emlékezett. A korszak költőinek és íróinak emlékirataiból és verseiből, valamint első világháborús bakanótákból álló, filmösszeállításokkal színesített, zenés irodalmi műsort nézhettek meg a jelenlévők, melyet Berkesiné Nagy Mariann és Király Borbála állított össze. A dalokat az Összerázó Banda népi zenekar kísérte. A műsor után Markó Ferenc roncskutató első világháborús kiállítását tekinthette meg a közönség.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.22. 00:07

Elhangzott a Somogyi Imre Általános Iskola őszi pedagógiai napok rendezvényén. Képgaléria IDE kattintva.

Tisztelt emlékezők, kedves megjelentek!

         1914-2014. Éppen száz esztendeje, hogy lángba borult a világ. Megkezdődött az első világháború, amelynek négy éve mind Európa, mind az egész világ történetének borzasztó, az áldozatok millióit követelő időszaka volt.  Az emlékezés kapcsán felidézzük az eseményeket, tisztelettel adózunk a hősök emléke előtt, függetlenül attól, hogy melyik nemzet küldte őket a frontok vágóhídjára meghalni, elnyomorodni, olyan célokért, amelyekkel lélekben egy pillanatra sem tudtak azonosulni. Hivatalosan 1924-ben, a törvénybe iktatott „Hősök napján” emlékeztek először a világháború áldozataira. 1945-től a rendszerváltásig elmaradtak az ünneplések.

Történelem:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.31. 14:10

A közelmúltban a volt Könyvtár épületét a modern kor követelményeinek megfelelően varázsolták újjá. Egyben nagy hiányt is pótoltak, hiszen sok kisdiáknak ezek után nem kell elzarándokolnia a központi ebédlőig, így sok időt és energiát takarítanak meg.  Képgaléria IDE kattintva, fotó LŐVE

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.28. 15:36

 Valami nincs rendben a Somogyi iskola háza táján, mivel ismeretlen okokból, ma, azaz kedd délután, az őszi szünet kellős közepén az egyik kukájuk az árokban hevert. Míg a többi kuka békésen álldogál az udvarban, ez az egy az árokba dőlve tölti a délutánját. Hogy mi történt, vandálság vagy véletlen, azt egyelőre nem tudni, de akinek van bármilyen információja arról, hogy visszavitték- e már a helyére, az kérjük, jelezze!

Közélet:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.30. 10:18

 

Az Abonyi Polgárőr Egyesület és a rendőrség munkatársai a szeptemberi ÖKO Jam programban is részt vettek, hiszen ők biztosították a helyszínt, a gyermekek és kísérőik biztonsága érdekében. A Somogyi iskola sok száz kisdiákja és tanáraik vágtak neki az immár hagyományos útnak kerékpárral, mely az újszilvási tanyára vezetett. Lapinformációink szerint remek hangulatban telt a nap, baleset, sérülés nem történt.

Közbiztonság:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok