Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Somogyi"
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.12.20. 08:28

Cikkünk támogatója a CULTURE CAFE.- December 19-én zsúfolásig megtelt a Kultúra Háza, a Somogyi Imre Általános Iskola diákjai adtak szívet és lelket gyönyörködtető karácsonyi műsort.  Képgaléria IDE kattintva

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.17. 11:36

A Somogyi iskola sikere


Másodszor vendégeskedett iskolánk a Pest megyei Sportkarácsonyon, ahol a legeredményesebb sportolókat, csapatokat díjazták eredményeik alapján, köztük az általános iskolákat. A Somogyi Imre Általános Iskola a Diákolimpiai pontverseny alapján, ahol az országos döntőben szerzett helyezések számítanak a „Legeredményesebb Pest Megyei Általános Iskola” III. helyezést érte el a 2013/2014. tanévben.

Sport:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.09. 18:59

 

 

A Somogyi iskola egy nyertes pályázatnak köszönhetően elektromos pianínót szerzett be, melyet a mai napon „ ünnepélyes keretek közt” nagy boldogan bontogattak az oktatási intézmény tanári szobájában. A „ zeneszerszám „ a legjobb helyre, legjobb kezekbe, legjobbkor kerül majd, hiszen Király Borbála énektanárnő éppen most készíti fel a diákokat az iskola karácsonyi műsorára.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.09. 16:52

Nagy az öröm a Somogyi Imre Általános Iskolában. Az előző évek hagyományainak megfelelően az aulában karácsonyfát állítottak fel, de ebben az évben párját ritkítóan gyönyörű ajándékot kaptak az iskolások és a tanárok. A karácsonyfát a Balogh család, Mariann, Feri és a gyerekek küldték: akik a 6. m és az 1. m osztályba járnak. A díszeket a meseszép fára a tanárok készítették. A fénykép kedvéért vidáman pózoltak a diákok a fánál, mondtam nekik, hogy ők a karácsonyfa őrök.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.27. 16:35

Gesztus értékű támogató nyilatkozatot fogadott el az abonyi képviselő testület november 27-i döntésével, Kazinczyné Juhász Ildikó, a Somogyi Imre Általános Iskola igazgatója mellett. A tankerületben összesen öt olyan oktatási intézmény van, ahol nem pályáztatják meg az igazgatói állást, egy jogszabályi lehetőség szerint, hanem az első ciklus után van lehetőség a munkaszerződés meghosszabbítására. Ilyen Kazinczyné státusza is. Amennyiben újra letelik Ildikó mandátuma, pályáznia kell majd. Az a tény, hogy nem kell megint pályáznia, azt jelenti, hogy a KLIK is teljes mértékben elégedett az igazgatónő munkájával, nem kevésbé a tantestület, ahol az előző napon szavaztak személyéről, és kollégái 88 %-ának bizalmát élvezi.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.25. 17:23

A Somogyi Imre Általános Iskola pedagógusai és diákjai ünnepi műsort adtak az első világháború kitörésének 100. évfordulóján. „A harcot, melyet őseink vívtak,/ békévé oldja az emlékezés,/ s rendezni végre közös dolgainkat,/ ez a mi munkánk, és nem is kevés.”Ezzel a József Attila idézettel nyitotta meg a Himnusz felcsendülése után az ünnepséget Berkesiné Nagy Mariann, a Somogyi Imre Általános Iskola magyartanára. Györe Csaba történelem szakos tanár ünnepi beszédében a világháború eseményeire és a világháború abonyi vonatkozásaira emlékezett. A korszak költőinek és íróinak emlékirataiból és verseiből, valamint első világháborús bakanótákból álló, filmösszeállításokkal színesített, zenés irodalmi műsort nézhettek meg a jelenlévők, melyet Berkesiné Nagy Mariann és Király Borbála állított össze. A dalokat az Összerázó Banda népi zenekar kísérte. A műsor után Markó Ferenc roncskutató első világháborús kiállítását tekinthette meg a közönség.

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.22. 00:07

Elhangzott a Somogyi Imre Általános Iskola őszi pedagógiai napok rendezvényén. Képgaléria IDE kattintva.

Tisztelt emlékezők, kedves megjelentek!

         1914-2014. Éppen száz esztendeje, hogy lángba borult a világ. Megkezdődött az első világháború, amelynek négy éve mind Európa, mind az egész világ történetének borzasztó, az áldozatok millióit követelő időszaka volt.  Az emlékezés kapcsán felidézzük az eseményeket, tisztelettel adózunk a hősök emléke előtt, függetlenül attól, hogy melyik nemzet küldte őket a frontok vágóhídjára meghalni, elnyomorodni, olyan célokért, amelyekkel lélekben egy pillanatra sem tudtak azonosulni. Hivatalosan 1924-ben, a törvénybe iktatott „Hősök napján” emlékeztek először a világháború áldozataira. 1945-től a rendszerváltásig elmaradtak az ünneplések.

Történelem:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.31. 14:10

A közelmúltban a volt Könyvtár épületét a modern kor követelményeinek megfelelően varázsolták újjá. Egyben nagy hiányt is pótoltak, hiszen sok kisdiáknak ezek után nem kell elzarándokolnia a központi ebédlőig, így sok időt és energiát takarítanak meg.  Képgaléria IDE kattintva, fotó LŐVE

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.28. 15:36

 Valami nincs rendben a Somogyi iskola háza táján, mivel ismeretlen okokból, ma, azaz kedd délután, az őszi szünet kellős közepén az egyik kukájuk az árokban hevert. Míg a többi kuka békésen álldogál az udvarban, ez az egy az árokba dőlve tölti a délutánját. Hogy mi történt, vandálság vagy véletlen, azt egyelőre nem tudni, de akinek van bármilyen információja arról, hogy visszavitték- e már a helyére, az kérjük, jelezze!

Közélet:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.30. 10:18

 

Az Abonyi Polgárőr Egyesület és a rendőrség munkatársai a szeptemberi ÖKO Jam programban is részt vettek, hiszen ők biztosították a helyszínt, a gyermekek és kísérőik biztonsága érdekében. A Somogyi iskola sok száz kisdiákja és tanáraik vágtak neki az immár hagyományos útnak kerékpárral, mely az újszilvási tanyára vezetett. Lapinformációink szerint remek hangulatban telt a nap, baleset, sérülés nem történt.

Közbiztonság:
Somogyi   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok