Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Testület"
<< Előző123Következő >>

matek - 2011.02.21. 18:41:03

Meghívó 2011. február 21-én (hétfő) du. 18.00 órakor tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Közélet:
Testület   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.17. 20:48:36

 Mindenki elmenekül Abonyból?

 

A MiAbonyunk nem hivatalos, de megbízható forrásból értesült arról, hogy Dr. Németh Mónika jegyző kérni fogja munkaviszonyának közös megegyezéssel való megszüntetését, vagyis a jegyzőnk is eltávozik. Mint arról lapunk már beszámolt, Dr. Urbán Ildikó aljegyző is „ elmenekült „ a településről és más magasabb beosztásban dolgozik tovább Szolnokon. Még nincs információnk arról, hogy Mónika hol folytatja tovább, de várható, hogy őt is tárt karokkal fogadják máshol, mint elismert szakembert.

 

LŐVE

Közélet:
Testület   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.16. 14:11:33

Abonynak ugyan alpolgármestere már hosszú hónapok óta nincsen, de aljegyzőnk az már van.

 

Mint lapunk arról már beszámolt, az előző aljegyző, aki kibékíthetetlen ellentétben állt a település polgármesterével, más magasabb beosztásban dolgozik tovább Szolnokon.  Az önkormányzat a megüresedő álláshelyre rögtön ki is írta az álláspályázatot és sikerült is kiválasztani a legmegfelelőbbnek ítélt jelöltet a sok jelentkező közül. Lapunk nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a „ felhozatalban „ voltak olyanok is, akikről nem lehetett eldönteni, hogy egyáltalán miért is pályáztak…. Nos, az álláspályázat győztese korábban Rákóczifalván dolgozott a település polgármestere mellett koordinátorként és első sorban a pályázatok tartoztak a hatáskörébe.

 

Dr. Vörös Máriának jogi végzettsége van, nyilván képben van az önkormányzati és hivatali működéssel kapcsolatban és a település bónuszként kapja a pályázatok terén megszerzett tudását. 

Közélet:
Aljegyző   
Testület   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.01.24. 22:00:31

Meghívó 2011. január 27-én (csütörtök) du. 16.00 órakor tartandó Képviselő-testület ülésére.

Közélet:
Testület   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.13. 13:19:10

Az őszi választások óta nincs alpolgármesterünk. Holnaptól aljegyzőnk sem lesz. Mivel azonban ez nem politikai szerep, az előzővel ellentétben, bizonyára hamarosan lesz új munkatárs erre a posztra.

Közélet:
Aljegyző   
Testület   
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.01.05. 17:42:53

Meghívó 2011. január 06-án (csütörtök) du. 16.00 órakor tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Közélet:
Testület   
 0 Hozzászólás    

admin - 2010.12.22. 13:01:45

Abony város önkormányzata elvileg partner lesz egy szélerőmű beruházásban. Az Alerion Hungária Energetikai Kft. ügyvezetője, Csók Levente kereste meg Abonyt azzal, hogy Abony külterületén, annak Észak- keleti részén szeretnének szélerőművet létesíteni. Ezt persze csak akkor tennék meg, ha megérné és ennek érdekében először még próbamérésekre lenne szükség.
Nem eszik tehát olyan forrón a kását, sőt egyesek szerint túl konkrét előszerződést szeretett volna kötni Abonnyal a fent nevezett cég, ami túlzott kötelezettségvállalást jelentett volna. Ezt azonban nem vállalták be a képviselők

Gazdaság:
Testület   
 4 Hozzászólás    

admin - 2010.12.22. 12:32:49

Jelenleg az önkormányzat kintlévősége a csatorna beruházás második ütemére összesen 65 millió forint. Azt, hogy ebből mégis mennyit és mikor fizet majd be a lakosság, nem lehet tudni. Az előző testületi ülésen erről is beszámoló hangzott el. A lényeg, hogy a nyolc éves futamidejű csatorna beruházás esetén sajnos 395 főnek nem utalta át a Lakáskassza a 100.000 Ft hozzájárulást, tekintettel arra, hogy a magánszemély nem fizette meg a teljes összeget.

Gazdaság:
Testület   
 1 Hozzászólás    

admin - 2010.12.21. 16:43:57

Módosította Abony város önkormányzata a helyi iparűzési adóról szóló rendeletét. Ez azokat a vásározókat érinti, akiknek nincsen abonyi bejelentett telephelye vagy székhelye. „ A piaci vásározó tevékenységet folytató vállalkozónak nem kell ideiglenes iparűzési adót fizetnie azon önkormányzat illetékességi területén, ahol székhellyel, telephellyel nem rendelkezik. Nem Abony volt a jótékony, hanem egy törvényi változás miatt kerül sor ennek bevezetésére.

2011. január 1-től ideiglenes iparűzési adót az fizet, aki építőipari tevékenységet folytat, vagy természeti erőforrást tár fel vagy kutat.

Gazdaság:
Testület   
Piac   
Kánaán   
 0 Hozzászólás    

admin - 2010.12.21. 13:19:50

Abony képviselő testülete a jelen lévő kilenc képviselőjével egyhangúlag leszavazta azt, hogy részt vegyen-e a település a jövő évi Nemzeti Vágta részét képező Vágta a Korzón nevű eseményen. Ez a rendezvény hatalmas biznisz lehet a szervezőknek, hiszen azért, hogy egy település indulhasson és megjelenhessen, nem kis pénzt kell befizetnie. 2011-ben újdonság lett volna Abony számára is, hogy külön kezelték volna a Nemzeti Vágtát és a Vágta a Korzónt. Ez utóbbit Budapesten, az Andrássy úton rendezik meg. Külön megjelenési, bemutatkozási lehetőséget kínáltak a településnek, mellyel nem éltek.

Politika:
Testület   
 2 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok