Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Panorama online"
<< Előző123

veroniq - 2011.03.12. 19:42:46

 

CEGLÉDKÁRTYA!

Egy nagyon vagány ötletet valósítottak meg Cegléden az összefogás jegyében. Ezen vélhetően nyernek a lakosok és persze a helyi vállalkozók is. Lapunknak egyelőre nincs tudomása arról, hogy Abonyban valakinek is eszébe jutott volna egy ilyen ötlet és annak megvalósítása. Íme a részletek, médiapartnerünktől, a www.panorama-online.hu-tól:


Az elmúlt időszakban kirobbant gazdasági válság a társadalom minden rétegét kedvezőtlenül érintette. A címben jelzett program segítségével a kistérség és a város vezetése ezeket a kedvezőtlen hatásokat szeretné enyhíteni. A Cegléd Kártya különös erénye, hogy a mostani nehéz időkben az összefogásra, az együttműködésre épít. A kártya ugyanis segíti a programban részt vevő kereskedőket és szolgáltatókat, valamint a kártya használóit is. Lényege, hogy a kártyabirtokosok a vásárlásaik során azonnali kedvezményt kapnak. A kártya használatával bizonyos szolgáltatóknál elérhető akár 30 százalékos árkedvezmény, ugyanakkor kereskedőknek, szolgáltatóknak sem elhanyagolható a kártyahasználat miatti forgalomnövekedés. Városstratégiai szempontból pedig a fogyasztás helyben tartása a cél.

Külvilág:
Cegléd   
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.08. 18:42:30

Programok:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.24. 12:17:53

 Lejár a határidő a nagycsaládosok részére adható gázárkedvezmény igénylésére. A nagycsaládosok – akik három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülnek – kedvezményes áron vehetik igénybe a földgázt, amennyiben erre irányuló kérelmüket 2011. február 28-ig eljuttatják a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához. A kedvezmény az igénylőlap kitöltésével és a csatolt utolsó havi gázszámla másolatával igényelhető. Társasházban élőknek nem kell számlát mellékelni.

Az igénylőlap a Kincstár honlapjáról (www.allamkincstar.gov.hu), a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól is beszerezhető.

Akik 2011. február 28-ig igényüket nem nyújtják be, 2011. évre már nem vehetik igénybe a támogatást.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.17. 18:38:41

 A január 28-án életbe lépett látogatási tilalmat további három osztály bevonásával szigorította a ceglédi Toldi Ferenc kórház. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztató szerint az influenza járvány miatt most már hét részleg lett elzárva a látogatók elől:

  

 

  • Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
  • Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
  • Központi Anaesth.-Intenzív Therápiás Osztály
  • Kardiológiai Őrző
  • Pszichiátriai Osztály
  • I. Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály
  • Krónikus Belgyógyászati Osztály

További felvilágosításért hívhatják a kórház központi telefonszámát: 53/310-011

 

Forrás: Médiapartnerünk a www.panorama-online.hu

 

Közélet:
Kórház   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.27. 11:41:50

Szerző: Panoráma online

Íme az ékes bizonyítéka annak, hogy nem csak Abonyban vannak gondok a közbiztonsággal, hanem a szomszédos Cegléden is. Íme egy tanulságos olvasói levél.

A Panoráma Fórum rovatait olvasva azt tűnt fel, hogy Cegléd városában a közbiztonság nem a legmegfelelőbb, s ezért a Ceglédi Rendőrséget teszik felelőssé. Senkinek eszébe sem jut, hogy Cegléd közbiztonsága semmivel sem rosszabb, mint bárhol az ország más városaiban. Tudomásul kell venni, hogy amilyen az országos általános erkölcsi, gazdasági morális helyzete, olyan a közbiztonsága is. Az igaz, hogy a szocialista rendszerben a közbiztonság jobb volt, de az azért volt így, mert a diktatúrákban a bűnözést jobban kordában lehetett tartani. /pl:Ref./

 

De beszéljünk Cegléd közbiztonságáról :

A rendszerváltozás előtt a városban mindig volt egy úgynevezett URH-s gépkocsizó járőr, melyet csak rendkívüli esetben lehetett előírt feladatától elvonni, igénybe venni, az útiránytól eltéríteni, vagy elvezényelni. Ez a szolgálat a nap 24 órájában folyamatosan kellett, hogy működjön. Így nem fordulhatott volna elő olyan eset, hogy akkor amikor rendőr kellene, mondják hogy nincs járőr. Ennek a folyamatos gépkocsizó járőri tevékenységnek nemcsak a megelőzés volt a jelentősége, hanem az is előnye volt, hogy perceken belül megtudott jelenni ott, ahol bűncselekményt követtek el. Megfontolandó lenne ennek visszaállítása.

Közbiztonság:
Cegléd   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.12. 10:19:18

Cikk lelőhelye, médiapartnerünknél: www.panorama-online.hu

 

Íme a Ceglédi Rendőr Kapitányság területén történt bűncsekemények heti összegzése. Karán verekedés, Ceglédbercelen a vonaton rablás, csalók az interneten!

 

Az elmúlt héten ismét szerencsésen alakult a bűnügyi helyzet területünkön, átlag alatti bűncselekmény számot regisztráltunk. Hasonlóan jól alakult a kiemelt bűncselekmények helyzete is, ugyanis mindössze kettőről szereztünk tudomást.

 

Az egyik esetben két férfi verekedett össze Jászkarajenőn egy családi konfliktus alkalmával, melynek eredménye 8 napon túl gyógyuló orrcsonttöréses sérülés lett.

A másik eset egy rablás, mely Ceglédbercel környékén a vonaton történt. A hazafelé utazó sértettet vette körbe három ismeretlen személy, és értékeinek átadására szólították fel őt. Mivel a sértett nem adott át semmit, ezért bántalmazták, ám eközben szerencsére más utasok érkeztek a fülkébe, így az elkövetők elmentek. Mindhármuk beazonosítása, és elfogása megtörtént, megindult velük szemben a bűntetőeljárás. Ami fontos, több vonaton történt ilyen jellegű cselekmény elkövetésével is gyanúsíthatók a  fenti beazonosított elkövetők.

Közbiztonság:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.09. 11:57:09

A két bécsi döntés (1938. nov. 2. és 1940. aug. 30.), majd a kassai, munkácsi és rahói légi provokáció – súlyos ember-és anyagi áldozattal, a jelentősen megnőtt területű (93.073-ról 171.933 km2–re) hazánkat is belevitte a II. világháborúba. A határainkhoz egyre közelebb került háború borzalmai előrevetítették a tragédiák sorát. Hogy abban könnyen vagy nehezen elkerülhető lett volna-e a részvétel, vitathatónak látszik. De… (kiki történelmi tudása-tudatlansága, világnézeti-politikai ízlése szerint) dönti el e mondat folytatását.

A jelek nem voltak jók, hiszen a Kárpátalján és Délvidéken a bevonulás nem is ment békésen, de a lengyel menekültek beszámolói sem adtak okot optimizmusra a németekkel kapcsolatban. Aratott a halál szerte Európában. Magyarország is tehát „lassan” hadba lépett, előbb Kelet-Lengyelország, Fehéroroszország, Kelet-Ukrajna területén megszálló erőkkel vett részt az ország, majd tevőlegesen a fronton. A nyári transzponálások a Don vidékére 1941-ben, intő jelek lehettek volna…

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.05. 21:51:10

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén a 2010. december 27. és 2011. január 02. közötti időszakban 41 bűncselekményt történt, mely 16-tal kevesebb az előző hetinél. 35 esetben indult ismeretlen, míg 6 esetben ismert tettes ellen az eljárás. A bűncselekmények területi megoszlásánál megállapítható, hogy Cegléd város vonatkozásában jelentős csökkenés /11/, Abonyban minimális csökkenés /3/ következett be, míg Albertirsán az előző hetivel azonos számú bűncselekményt regisztráltunk.

 

Az elkövetett bűncselekmények jelentős hányadát most is lopások tették ki, bár számuk 11-gyel csökkent az elmúlt hetihez képest. Az elmúlt héten 3 kiemelt bűncselekmény vonatkozásában került sor nyomozás elrendelésére, melyek közül 1 súlyos testi sértés bűntett, 2 pedig gépkocsi lopás megalapozott gyanúja miatt indult.

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.04. 21:02:59

Médiapartnerünk a www.panorama-online.hu honlapján az MTI tudósítása a Kormányablakról! Lájkoljuk???? Íme:

 

Cegléden is elérhető a Földhivatalban január elsejétől a közigazgatás új ügyfélbarát szolgáltatása, melynek célja, hogy ügyeink minél nagyobb részét egy helyen tudjuk elintézni.

A kormányablakokkal szélesednek az ügyintézési lehetőségek, ezek lesznek az egyablakos ügyintézés "csírái", ahol 2013. végére minden, az állammal kapcsolatos ügyet egy helyen lehet intézni - mondta Szabó Erika, a szekszárdi Garay téri iroda, egyben a kormányablakok országos ünnepélyes megnyitóján. Az államtitkár a területi közigazgatás mérföldkövének nevezte az ügyfélszolgálati irodák létrehozását, amelyek célja az ügyfélbarát közigazgatás kialakítása.

Közélet:
Cegléd   
 5 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok