Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Panorama online"
<< Előző123Következő >>

veroniq - 2011.09.20. 11:48

 Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is hálásan köszönjük a Ceglédi Tűzoltóság áldozatkész munkáját! Íme, a www.panorama-online.hu cikke minderről:

alt

 Az idén száz éves Ceglédi Tűzoltóparancsnokság életének Pásztor József tűzoltó alezredes négy évtizeden át volt tevékeny részese. 1968-től volt a helyi állomány tagja, 1981- 2004-ig – nyugdíjba vonulásáig - tűzoltóparancsnokként irányította a szervezetet. Beszélgetésünkben a tűzoltóság régi és mai mindennapjairól, a nehézségekről és a felelősség fontosságáról is vallott. 

Közélet:
Abony   
Cegléd   
Tűzoltó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.15. 09:03

 Az elektronikus levél három reklámfilm megnézéséért ingyen szálláshelyeket ígér öt éjszakára Cegléden. A levélben semmilyen utalás nincs arra vonatkozóan, hogy a szállásért voltaképpen fizetni kell, azonban a szolgáltató honlapján hosszas böngészés után kiderülhet, hogy az ingyenes szobákért egy bizonyos összeget ki kell fizetni. A Teszt és Piac Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke elmondta, hogy a fogyasztónak az ingyenes szálláslehetőség mellé napi térítést kell fizetnie kötelező ellátás vagy napidíj címén. Ezt mindig az adott szálloda határozza meg - tette hozzá Szép Gábor.

( Képünk csak illusztráció! )

Citrom-díj:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.08. 09:19


Az „Év Szülészete 2011” díj odaítéléséről dönthettek három hónapon át tartó internetes szavazáson a szülők a babaszoba.hu által alapított „Év Szülészete 2011” versenyen. A díj megalapításának célja az volt, hogy méltó beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, segítőinek munkája és megbecsülése. A szülészeteket május 2-től július végéig ennek megfelelően három kategóriában lehetett értékelni: szülőszobai ellátás, gyermekágyi és újszülöttellátás, felszereltség és környezet.

 


A Toldy Ferenc Kórház 4,6-os osztályzattal a képzeletbeli Pest megyei dobogó harmadik helyére állhatott a váci Jávorszky Ödön Kórházat (4,75) és a kistarcsai Flór Ferenc Kórházat (4,73) követő eredménnyel. Az adható maximális érték 5 volt. A Pest megyei kórházakra érkezett 4,69-es átlagérték kiemelkedőnek számít, hiszen a résztvevő összes kórházat figyelembe véve 4,49 az átlag.

Egészségünk:
Abony   
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.14. 17:37

 Birtokvédelmi eljárást indít a Pest megyei önkormányzat ellen a HunGast Kft. - közölte a cég vezetője, miután az önkormányzat hétfőn birtokba vette a kft által lezárt konyhákat. Kérfalusi Attila úgy fogalmazott: a tudtuk nélkül "feltörték" annak a 12 szociális intézménynek a konyháját, melyeket a megyeháza tetemes tartozása miatt a HunGast augusztus 2-án bezárt. A jogi lépést az érintett intézményekre is kiterjesztik.

Előzőleg a Pest megyei önkormányzat közleményben tudatta: a "szociális vészhelyzet" elhárítása érdekében kinyitották és birtokba vették a HunGast Kft. által augusztus 2-án bezárt konyhákat és étkezőket; mint írták, az intézkedés 12 szociális intézményben 1724 ember biztonságos ellátását garantálja. A HunGast Kft. vezetője azt mondta, a hozzá eljutott információk szerint az önkormányzat feltörte, majd kicserélte az érintett szociális intézmények konyháiban a zárat; a HunGast dolgozóit a konyhákba, sőt, néhol még az intézmények területére sem engedték be. Ez a módszer szerinte "rossz ajánlólevél" a további tárgyalásokhoz, már csak azért is, mert - mint mondta - nem a kft szegte meg a két fél szerződését.

Citrom-díj:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.23. 15:29:58

 

 A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén május 13. és 19. közötti időszakban 56 bűncselekményt történt, mely átlag körülinek mondható, bár az előző hetinél 14-gyel több. A bűncselekmények területi megoszlásánál elmondható, hogy Albertirsán és Abonyban jelentős az emelkedés, mert mindkét városban gyakorlatilag duplájára emelkedett az elkövetések száma. A lopások száma összességgében 27-ről 41-re emelkedett. Az elmúlt héten 2 alkalommal került sor nyomozás elrendelésére a kiemelt bűncselekményi kategóriában, mindkét esetben súlyos testi sértés meglapozott gyanúja miatt.Az első esetben a feljelentés adatai szerint Abonyban, a házának udvarán a sértettet 3 általa ismert személy bántalmazta, megütötték, megrugdosták, illetve ismeretlen tárggyal fejbe verték. A bántalmazás során a sérttetnek több foga kilazult és könnyebb sérüléseket szenvedett, mivel a súlyosabb sérülés reális veszélye is fenn állt, ezért súlyos testi sértés kísérlete miatt kezdeményeztük az eljárást.

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.20. 13:59:16

Futótűzként terjedt el a városi suttogó csatornán, hogy a Ceglédi Földhivatal eddigi vezetőjét és a Állategészségügyi Igazgatóság több alkalmazottját egyik napról a másikra elbocsájtották. Az eset azért is borzolta a kedélyeket, mert Hajdu Hubánénak, a földhivatal vezetőjének néhány éve volt hátra nyugdíjig, amikor bejelentették neki, hogy következő naptól el van bocsájtva. Az illékeseknél tapasztalható nyilatkozatzárlat alapján valószínűsíthető, országosan nem csak ők kerültek utcára. Mint ismeretes, a kormány május 23-án elfogadott új törvényei értelmében a közalkalmazottak indoklás nélkül nem bocsáthatók el. A tavaly decemberben meghozott jogszabály változtatása azért vált szükségessé, mert az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette az indoklás nélküli elbocsátást. Az új jogszabály alapján a munkáltató a felmentést köteles megindokolni, és bizonyítani, hogy indoka valós és jogszerű.

Külvilág:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.11. 11:11:41

Íme egy gyorshír, a www.panorama-online.hu-ról, ahol egyéb érdekességeket is olvashatnak:

 

 Új kaput terveznek nyitni a Református Öregtemetőben a Kátai és Mező utca felől a szeretteik sírját látogatóknak. 

- Régi igény volt ez, az idősek részéről, akik rendszeresen járnak a Budai út felől a temetőbe. Most felmérjük az igényeket, ki melyik kaput szeretné használni. Eközben előkészítettük az új Kátai útról nyíló kapu helyét - mondja el Sándor Balázs, a fenntartó református gyülekezet nevében. 


Mint a felszegi gyülekezet lelkésze elmondta, a kaput a tervek szerint kártyával fogják üzemeltetni, hogy csak azok jussanak be, akik a virágot hozzák és nem viszik a temetőből. Az utóbbi időben ugyanis elszaporodott az "üzletszerű" lopások száma a sírkertek azon területén, ahol nincs őr.
 

:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.09. 12:49:10

 Nagykőrös pénzt kér tőle, Cegléd támogatja

 

Ez egy találós kérdés… Mi is az? Saját múzeuma. Nagy az esély arra, hogy a nagykőrösi virtust követően visszaminősítik az ottani múzeumot és legértékesebb darabjait Ceglédre költöztetik. Íme, médiapartnerünk, a www.panorama-online.hu cikke minderről az elképesztő esetről:

 

Értékes műkincsek kerülhetnek Ceglédre

 

Elképzelhető, hogy a nagykőrösi Arany János Múzeum gyűjteményének értékesebb részét átszállítják a ceglédi Kossuth múzeumba. Az intézkedés attól függ, hogy a kőrösi önkormányzat hajlandó-e a jövőben a múzeum dolgozói bérét és azok járulékait kifizetni.

A Pest megyei közgyűlés április 29-én döntött a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága reorganizációs tervéről, melyben - a Baon.hu tudomása szerint - az is szerepel, hogy több településsel együtt a nagykőrösivel is megállapodnának a településen működő kiállítóhelyek dolgozói bérének és járulékainak átvállalásáról. Amennyiben a helyi önkormányzat ezt nem vállalja fel, úgy a jelenleg muzeális gyűjtemény és kiállítóhely státuszú intézményt közérdekű muzeális kiállítóhellyé minősítik vissza és a törvényben meghatározott egy főre csökkentik az alkalmazottak számát. A gyűjtemények értékes részeit pedig összevonják, így a kőrösi múzeum anyagát Ceglédre szállítják.

Külvilág:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.20. 15:42:11

Sajnos Cegléden sincs kolbászból a kerítés, mint ahogyan ez kiderül a www.panorama-online.hu olvasói leveléből. Itt is sorozatos betöréseket elkövető bűnbandák tartják rettegésben a település lakóit. 

 

Íme a cikk minderről:

Keserű ébredés: kirabolt ingatlanra érkezünk. Érezzük amikor a kaput nyitjuk, hogy látogatónk volt. Ablak betörve, kerítés rongálva, nyitott ólak, és takarmányt tároló helység ajtaja tárva-nyitva. Már sokadjára! Számot nem írok, mert el sem hinnék... Egy év telt el az első betöréstől, és már egy kezemen sem tudom megszámolni hogy hány eset történt.

 

Külvilág:
Cegléd   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.15. 14:04:24

 Gulyás János és Török Anita ceglédi otthonában április 10-én négyes kecskeikrek születtek. A kecskék vemhességéből általában 1-2, nagyon ritkán három kicsi születik. A négyes iker kuriózumnak számít, különösen azért, mert az alpesi fajtájú kis kecskék mind életképesek is. Képeinken harmadik naposan láthatók és már nagyon virgoncan szaladgálnak.

Állatvilág:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok