Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "EU"
<< Előző123

veroniq - 2012.01.17. 11:55

MTI- Az Országos Roma Önkormányzat elnöke több százezer magyarországi roma nevében aggódik az országot és miniszterelnökét ért támadások miatt. José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének írt levelet Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, mert szerinte veszélybe kerülhet az európai cigányság felzárkózása. 

Politika:
EU   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.15. 18:57

Galéria ITT Fotó: Polyák Attila - Január ár 14-én 14 órától tüntetett a JOBBIK Budapesten az Erópai Unió ellen. Az eseményre térségünkből is rengetegen utaztak fel a fővárosba, így Nagykőrösről, Abonyból, Ceglédről, Törtelről és Jászkarajenőről is. A demonstráción részt vevőket az ország minden pontjáról buszokkal vitték Budapestre. Többezres tömeg gyűlt össze az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete előtt, egy igen szűk utcában. 

Politika:
EU   
JOBBIK   
 11 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.09. 15:27

Miután a korábbi kormányok ellehetetlenítették a MALÉV-ot azzal, hogy a hasznot hozó üzletágait gyakorlatilag kiprivatizálták, az többször csődközeli állapotba került. Ezen egy "kis" tőkeinjekcióval igyekezett úrrá lenni kormányunk, immár többedik alkalommal, ám ez egyáltalán nem nyerte el az Unió szimpátiáját…. Íme, erről az országos sajtóhírek:

Gazdaság:
EU   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.17. 12:30

MTI HÍR- A magyar kormány legújabb intézkedései miatti brüsszeli kritikákkal foglalkozott szombati számában a Le Monde. A mértékadó liberális francia napilap egy külön írást is közölt Prága és Budapest kizárja az adóharmonizációt címmel. A bécsi keltezésű Le Monde-tudósítás szerint egy évvel a médiatörvény által kiváltott tiltakozás után Magyarország ismét a kritikák kereszttűzbe került: a kormányzatot az a vád érte, hogy "maga alá akarja rendelni az igazságszolgáltatást és a jegybankot, megsértve ezzel azokat az európai és nemzetközi szabályokat, amelyek annak függetlenségét garantálják".

Gazdaság:
Kormány   
EU   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.11.29. 19:02

MTI hír- Az úgynevezett uniós konszolidált társasági adó bevezetése ellentétes lenne Magyarország érdekeivel - írta keddi közleményében Pelczné Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti (EP) képviselő. A közös adófajta egy lépés lenne az uniós szinten harmonizált adórendszerek felé. Orbán Viktor miniszterelnök márciusban arról beszélt, hogy Magyarország nem adja fel adórendszere függetlenségét, ezzel magyarázta, hogy az ország miért marad ki a költségvetések összehangolását célzó versenyképességi paktumból.

Gazdaság:
EU   
Kormány   
 0 Hozzászólás    

Dórika - 2011.03.28. 15:32:42

Anakronizmus – így jellemezte vasárnap a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorának nyilatkozó Jeszenszky Géza volt magyar külügyminiszter a szlovák belügyminiszter múlt heti kijelentését, miszerint a szlovák állami szervek képesek megállapítani, mely állampolgáruk szerzett más állampolgárságot is a szlovákon kívül, amit, ha kiderül, a hatályos törvény szerint szankcionálni is fognak.

Jeszenszky szerint ez az eljárás uniós szabályokba is ütközhet. A magyar EU-elnökség most záruló első félidejét a volt külügyminiszter is sikeresnek nevezte. Megjegyezte azt is: bár itthon az Unió nem túl népszerű, de nincs más út Magyarország számára.

Politika:
EU   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.07. 08:21:08

A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézettel kapcsolatban folyamatosan merülnek fel kósza hírek. Jelenleg az a szóbeszéd tárgya, hogy az intézménynek nincsen érvényes működési engedélye és az épület nem kapta meg a szükséges használatbavételi engedélyt sem.

Egészségünk:
EU   
 3 Hozzászólás    

admin - 2010.12.18. 11:23:21

Abony város önkormányzata az első fordulóban nyert 921.520.280 forintot a „ Lehetőségeink Fő tere” című projekthez, melyhez a teljes bekerülési költség 71%-át kell mellétennie a településnek. Most, annak érdekében, hogy a második fordulóba léphessen a program, rengeteg kötelezően előírt dokumentumot kell még benyújtani, ezek közül az egyik egy városfejlesztő társaság alapító okirata. A projektmenedzsmenti feladatok ellátása miatt kötelező létrehozni ezt, szakembereket kell a későbbiekben alkalmazni.

Gazdaság:
EU   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.24. 16:47:55

A közelmúltban a MiAbonyunk beszámolt arról Önöknek, hogy felújították az Árpád utcát, de az örömbe üröm is vegyül a lakosság részéről, mert annak minősége hagy kívánni valót maga után. És akkor még szépen fogalmaztunk. Az előző közmeghallgatáson egy lakó felszólalt és kifogásolta az útépítést. A következőket mondta:

„ Nem egységesen építették meg az Árpád utcát, volt ahol 15 cm-re kimélyítették, máshol meg nem. Még a régi aszfalt sem maradt meg alapnak csak a homok. Már most gödrök vannak rajta! Az EU-s pénzek felhasználása mindannyiunk örömére kellene, hogy történjen és nem mindenki bosszantására. Nem értem én ezt, bizonyos helyeken még kocsibeállót is csináltak, máshol meg nem. Sőt parkolókat is kialakítottak. Mi lesz az árkolással? Ez csak ötletszerűen történt. Van olyan, ahol végig kiárkoltak, 21 méter hosszon, és a ház az utcafronton van. Minek? A tervét nagyon szeretném megnézni ennek az egésznek. Én nem hiszem, hogy ezt így tervezte volna a tervező. Kizárt. Ha meg mégis, akkor nagyon nagy baj lehetett a szaktudással. „

Romhányiné Dr. Balogh Edit válaszában elmondta, hogy a város önerőből és nem EU-s pénzből építette meg az Árpád utat, pontosan azért, hogy segítsen a lakosságon. „ A hullámzást megpróbáltuk megszüntetni, ez csak egy útjavítás volt. Sajnálom, ha nem egyforma elbírálás alá estek a házak. Az árkok valóban nem lettek összekötve, olyan, mintha bele lenne kapkodva. Igaz, ezek szikkasztó és nem vízelvezető árkok. „

Arról nem szólt a fáma, hogy a hibákat valaha kijavítják-e, vagy, hogy meddig marad ez így.

Citrom-díj:
EU   
Utak   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.23. 11:42:51

Kovács Zoltán: Az EU-elnökséggel csak nyerni tudunk, veszíteni nem

 

Bár eltervezett prioritásainkról nem kell lemondani, vélhetően mégis újabb, előre nem tervezett kihívásokkal néz szembe Magyarország az Európai Unió soros elnökeként jövő év januárjától. Hazánk másfél hónap múlva veszi át fél évre az uniós stafétabotot, ennek során legsürgetőbb feladatnak az uniós büdzsé tető alá hozása és a Lisszaboni Szerződés módosítása látszik. De a magyar elnökség azért is szeretne erőfeszítéseket tenni, hogy sikerüljön közelebb vinni az unió polgáraihoz az unió intézményeit – utóbbi célnak lesznek hazai vonatkozásai is, például az új Széchenyi-terv és annak támogatáspolitikája. A magyar elnökség terveiről és céljairól Kovács Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nyilatkozott a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorának vasárnap este.

Külvilág:
EU   
 2 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok