Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7006, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Citrom-díj
Első<< Előző149150151152153154155Következő >>

miabonyunk - 2010.11.10. 22:54:12

 

Galéria megtekintéséhez kattints IDE! Fotó: LŐVE


Tájkép csata után, avagy a néhány hónapja átadott abonyi TESCO parkolója néhány milliméter lehullott esővíz után. Ez mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy érdemben levezesse a vizet. Egy tuti: nem minőségi munka. Kár érte.

LŐVE

 

 

 

 

 


Citrom-díj:
   

miabonyunk - 2010.11.10. 22:40:46

Az utóbbi két hétben intenzíven belehúztak az egészségügyi centrum építői. Igaz, a létesítmény végső átadási határideje ez év október 31. volt, de ez senkit sem zavar. A képek ma készültek és valószínű, hogy holnap egész nap gőzerővel ténylednek majd azon, hogy a hivatalos átadóra minden készen legyen. Ez holnap 14 órakor lesz. Nekem egy kommunista film jut eszembe minderről, ahol a prominens vendégek érkezésére díszletszerűen csodás lett minden, aztán…. Nos, reméljük, az egészségügyi centrum esetében ez nem fordul elő.

LŐVE

Citrom-díj:
   

miabonyunk - 2010.11.10. 22:33:06

/ Képünk csak illusztráció! /

Az arcátlanság úgy tűnik, nem ismer határokat. Olvasónk arról tájékoztatta a MiAbonyunk internetes hírportált, hogy hétfőről keddre virradó éjjel a Reform útról ismeretlen tettesek elloptak négy darab westie fajtájú, másfél éves hófehér kutyát. Ketten megmenekültek a tolvajok elől, mert jól elbújtak. Az ellopott kutyákban mikrochip van, mindegyikük beteg, gyógykezelés alatt állnak. A kutyusoknak bőrbetegségük van, közülük ketten súlyosan betegek! Kérjük, hogy ha valaki tud a westie-k hollétéről érdemi információval szolgálni, hívja a 30/639-8008-as telefonszámot, vagy írjon ide kommentet, illetve írhat e-mailt is a szerkesztoseg@miabonyunk.hu címre, melyet továbbítunk a gazdinak!

Citrom-díj:
   

miabonyunk - 2010.11.10. 22:15:21

Meglepetéssel vettem észre, hogy eltűnt Abony város hivatalos honlapja, a www.abony.hu.... Remélem, nem hacker támadás áldozatává vált! Üdv: LŐVE

Citrom-díj:
   

 

A Gyulai Gaál Általános Iskola vezetése több mint egy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy az intézmény területére rendszeresen "betévedő" illetéktelenek távoltartására kamerarendszerrel erősítik meg a suli biztonságát. Online videokapcsolaton keresztül az AboPOL diszpécsere gyakorlatilag a teljes objektum felügyeletét ellátja.
Tegnap éjjel sem volt ez másként...

Éjfél körül egy sötét alak bukkant fel az egyik, majd a másik monitoron. Kémlelte a területet és körbejárta az iskolát. A diszpécser azonnal értesítette a kivonuló járőrt, aki pár perc alatt a helyszínen termett. Megérkezése után a diszpécser folyamatosan tájékoztatta telefonon, hogy éppen merre jár a gyanús alak az épületek között. Vélhetően a betörő "úr" rájött, hogy a késői órákban nem csak levegőzik az után a biztonsági őr, így a kerítést letaposva igyekezett elfutni a strand irányába.
Nem volt szerencséje, mert a járőr gyorsabb és erősebb -:) volt. A helyi rendőrök, értesítésüket köv

Citrom-díj:

Nos, ma a Mikes Kelemen úton volt dolgom. Dolgom végeztével, indultam volna hazafelé, szép lassan egyes-kettes sebességfokozatban, azt is bizonyos "úthibáknál", csak csúsztatott kuplunggal, óvatosan! Előttem az úttest közepén, egy AUDI! Oda érve azt tapasztalom, hogy szerencsétlennek kitört a bal első tengelye! De gazdája viszont  sehol!
Szépen éppen hogy elférve, a villanyoszloptól balról mellette, kikerültem, és az abonyi utak minőségére tettem 1 pár említést Polgármester Asszonyunk felé (remélem csuklott), mikor szemből is jött egy autó! Villogok a hölgynek, meg mutogatok, ki vezette az autót, hogy álljon meg, mondani akarok neki valamit!
A fiatal hölgy félve, de megállt, mutatom neki hogy húzza le az ablaküveget!
-HÖLGYEM! VIGYÁZZON MIKOR KERÜLI KI AZT AZ AUDIT OTT, MERT KI VAN TÖRVE A TENGELYE, ÉS ELÉG PASSZÁNTOS A KIKERÜLÉSE! FEL NE AKADJON!

Mire ő:

-Jah! Köszönöm! Tudom!Az a kocsi már másfél napja úgy van ott! :)

(...)Totál ledöbb

Citrom-díj:
   

miabonyunk - 2010.11.04. 18:41:09

 

A mai napon, 2010. november 4-én sikeredett vásárolnom egy Abony térképet, ami önmagában nagyon jó hír. Az egyik abonyi benzinkúton leltem rá eme becses darabra. Amint látom, megállt az idő. Polgármesterünk még Dr. Gajdos István, jegyzőnk Varga Sándorné és alpolgármesterünk Dr. Egedy Zsolt. Ja, hogy egyik sem igaz már? Hogy öt éves legalább a műremek? Nem baj az! Igen, a beltartalom sem kutya, hiszen a benne szereplő vállalkozások jelentős része már megszűnt….

Városmarketingből megbukott a város…. Jelentette ki Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester, amikor letette az esküt. Ez így is van…. Ennek ékes példája ez a térkép is. Nos, javasolnám, hogy csináltassanak végre egy újat! Vagy legalább vásárolják fel a raktáron lévő összeset, mert ez így nagy szégyen….

LŐVE

Citrom-díj:
   

miabonyunk - 2010.11.02. 22:38:51

 

Az előző testületi ülésen az a döntés született, hogy Abony városa újabb pályázatot nyújt be a vis major keretbe. Ezt a belvíz okozta költségek fedezetére lehet kérni. Már kétszer kapott a település pénzt, melyet utólag adnak oda, a munkálatok elvégzésére. A pályázati rendszerben „az előre nem látható természeti vagy más eredetű veszély miatt szükségessé váló, indokolt védekezés többletkiadásainak részbeni vagy teljes támogatására lehet pénzt kérni. Az első pályázáskor 5.956.000,-Ft-ot kért Abony és ebből megkapott 2.000.000,-Ft-ot. Összesen a teljes költségnek maximum a 70%-a igényelhető.

Második körben ezt a támogatási mértéket megkapta a település, mert 7.348.225,-Ft- ból 5.143.000,-Ft-ot adtak oda. Most még nagyobb a tét, mert 12.630.896,-Ft-ot igényeltek, de még nem tudni, ebből mennyit fognak jogosnak megítélni. Mint lapunk arról már beszámolt, nagyon nagy a baj, közvetlenül harminc házat fenyeget veszély. A fő oka a TESCO környékén lévő gond

Citrom-díj:
   

miabonyunk - 2010.11.02. 22:37:00

 

 

Leégett az abonyi Katolikus Kistemetőben lévő orosz katonai sír örökzöld növényzete. /Az elmúlt este folyamán ezt már Truckman nevű hozzászóló is jelezte./ Nagy valószínűséggel emberi felelőtlenség okozta a tüzet, melynek során az örökzöld növényzet leégett.

Valaki ugyanis gyertyát vagy mécsest gyújtott a növényzet között. Küldök egy kép galériát amely az idén kora tavasszal készült. Az egyik képen jól látszik, hogy már tavaly is égett a növényzet egy kis részen. Most sikerült teljesen leégetni.

Itt jegyzem meg, hogy a temetőgondnok a mai napon eltávolította a leégett növényzetet és rendbe tette a sírt. A sírban tudomásom szerint csak egyetlen egy orosz katona van eltemetve. 1944 november 8-án esett el az Abony környéki harcokban. Eredetileg a Nagyjárási Iskola mellett volt eltemetve.

1974 őszén exhumálták és temették el újra orosz katonai tiszteletadás közepette a Kistemetőben.

Markó Ferenc
Roncskutató
Abony

 

 

 

Citrom-díj:
   

miabonyunk - 2010.11.01. 01:11:32

Megmondom őszintén nemmel szavaztam az Európai Unióba történő belépésünkkor. Nem azért, mert ultranacionalista vagyok és nem azért, mert nem szeretem a többi nemzetet. Egyszerűen úgy tűnt számomra, hogy valami nagyon nem jól megy…. Nem érdeke Magyarországnak akkor és úgy, oly módon a csatlakozás. Úgy vélem, hogy az idő sok mindenben engem igazolt… tábla hirdeti az úton, hogy uniós forrásból épült, a belvíz meg szépen elöntötte. Az utat, a házakat, a földeket, a kerteket…. Mindent.

Pénz erre? Gyorsan, a segítségre? Csak álom, pénz az ablakban. Vagy ott sem. Most megfotóztam Önöknek azt a területet, ahol gátat emeltek és azt, ahová vezetik a TESCO környékéről a vizet. Sajnos így állunk, a bűz meg orrfacsaró a posványban. Igen, bűzlik valami. Nem arra jut a pénz, amire kellene…. Nagyon nem. LŐVE

Citrom-díj:
   
Első<< Előző149150151152153154155Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok