Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Törtel"
Első<< Előző567891011Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.10.28. 17:17

Urbánné Fajka Ibolyával, a törteli Tulipán Óvoda, óvodapedagógusával beszélgettünk munkásságáról, akinek szeptember 13-án nyílt képkiállítása, a Déryné Művelődési Központ és Könyvtár Malom épületében.

Mióta foglalkozol a festészettel?

Kultúra:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.23. 10:38

Törtelen október 22-én délután tartottak ünnepi megemlékezést az 1956-os események kapcsán, immár az új településvezetés szervezésében. Az eseményhez méltó szintű programon a helyi intézmények és civil szervezetek vezetői helyezték el koszorúikat az emléktáblánál, majd a régi művelődési ház épületének nagytermében folytatódott a program. Beszédet mondott az új polgármester Godó Tibor, és a nagykőrösi Körszínház művészei celebrálták az ünnepi megemlékező műsort.

Képgaléria IDE kattintva

Közélet:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.14. 09:14

Talán térségünk legnagyobb meglepetését Godó Tibor függetlenként induló polgármester jelölt okozta, amikor rajt- cél győzelemmel megnyerte a polgármesteri széket. A nyugdíjas rendőr őrsparancsnok hihetetlen energiát fektetett bele a kampányba, melynek a jelek szerint meg is lett az eredménye. Godó Tibor mindenhol ott volt, a facebook-ból is ő „ folyt „.


A befutó azért nagyon szoros volt a végén, a következő eredmény született: Godó Tibor 694 szavazat, 45.21 %, Godó János FIDESZ 654 szavazat, 42.61 %, Búcsús Ferenc JOBBIK 187 szavazat 12.18 %. A választások nagy vesztese vélhetően a törteli Jobbik, mert nem sikerült képviselőt bejuttatniuk a testületbe.

Politika:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.12. 21:46

A polgármester választás végeredménye a következő lett:


Godó Tibor Független jelölt 694 45.21 %
Godó János FIDESZ 654 42.61 %
Búcsús Ferenc JOBBIK 187 12.18 %  

 

Gratulálunk Godó Tibornak és eredményes munkát kívánunk!

Politika:
Abony   
Törtel   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.30. 08:41

 

A törteli önkormányzat stabil gazdálkodásához nem csak az állami adósságkonszolidáció járult hozzá, hanem az is, hogy a településen remek az adózási fegyelem. Godó János polgármester lapunknak elmondta, hogy az adóbevételek eddig már 60 % felett befolytak. Mivel minden fillér számít, felülvizsgálták a régi, elavult szerződéseket is. Így telefonokat vontak vissza, új internet használati szerződéseket kötöttek, rendbe tették a bérleti szerződéseket, így a földeket is a piaci viszonyoknak megfelelően adják ki használatba.

Közélet:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.18. 18:57

Bucsus Ferenc, a törteli Jobbik alapszervezet elnöke szokáshoz híven derűsen és mosolyogva fogad, és elmondja, hogy jelölése óta rengeteg biztatást, és támogatást kapott a helyi lakosoktól, akik reggelente a boltnál már várják őt, hogy meséljenek neki, segítsenek és persze segítséget is kérjenek. „ Rengetegen megmozdultak azok közül, akik tenni szeretnének Törtelért, változtatni akarnak. Úgy érzik, hogy az elmúlt évben válságos időknek lehettek szemtanúi, melyet a saját bőrükön is éreztek.

Politika:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.17. 21:08

Cikkünk IDE kattintva olvasható ebben a tárgyban, és a " névtelen " levelem történetét taglalja. A mai napon Godó Tibor, törteli független polgármester és képviselő jelölt telefonon felhívott és együttérszéséről biztosított. Közös megfontolás alapján kértem ebben az ügyben közlemény kiadására, melyet az alábbiakban teszek közz, bízva abban, hogy a továbbiakban megkímélnek hasonló névtelen levelektől, vagy más nevével visszaélve megírt irományoktól.

Politika:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.17. 20:19

A Törtel Művelődéséért Egyesület az idén is megszervezte Törtelen a szüreti fesztivált. A lovas konvoj 10 órakor indult és a falu főutcáit járta körbe, ahol a lakosság az utcára kiállva várta a felvonulókat. Az Angyal fiúk gondoskodtak a jó hangulatról és az egyesület tagjai énekelve, mulatva üdvözölték a lakosságot. A gyalogos felvonulást az Abonyi Néptánccsoport vezette, majd a „Malom” épülete előtt a törteli táncosokkal együtt ropták a táncot. A főzőverseny a piactéren zajlott ahol a kisbográcsokban különböző finom ételek, a nagy üstben pedig a hagyományokhoz híven birkapörkölt főtt.

Kultúra:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.10. 21:31

 A Törteli KSK hazai pályán fogadta a Nagykőrösi Kinizsi csapatát szeptember 10-én. A volt NB I-es játékosokkal teletűzdelt vendégcsapat azonban nem volt formában, és mivel eggyel magasabb osztályban játszik, mint a Törtel, a hazaiaknak egy döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz. Az első félidőben még a Kinizsi vezetett, mely gólt a játékrész vége felé nagy nehezen szerezték meg. A második félidőben képes volt egyenlíteni a Törtel, és ezzel 1 : 1-re be is állították a végeredményt. A hazai csapat hatalmas lelkesedéssel játszott, látszott játékukon, hogy utolsó csepp vérükig küzdeni akarnak a nagy rivális ellen. Ennek meg is lett az eredménye, és képesek voltak a bravúrra, kiejtették a Magyar Kupából a Kinizsi csapatát. A Törtel gárdája ezen kívül két győzelmet aratott már a kupában. A helyiek elmondták, hogy még nem látták ebben a szezonban ilyen remekül, és harcosan játszani kedvenc csapatukat. Én ott voltam, és az első félidő legemlékezetesebb pillanatait megörökítettem Önöknek. Képgaléria ITT, fotó: Lőrinczy Veronika

Sport:
Törtel   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.09. 17:47

Olvasáshoz katt a címre

Programok:
Törtel   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok