Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Törtel"
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó

veroniq - 2015.07.03. 19:22

 

Egyre érdekesebben néz ki Törtelen az úgynevezett szánkódomb környéke. Erre hívták fel Olvasóink a figyelmemet. A helyszínre érkezve, magam is megtapasztalhattam, hogy betondarabokat, építési törmeléket hordanak ki a területre, de már vélhetően az illegális szemétlerakás is kezdetét vette. Van itt már gránit, műmárvány is, melyet lehet, hogy alapba szántak szintén. Ami viszont elképesztő, az a nagy mennyiségű félig elégedett hulladék halmaz, mely ott éktelenkedik a törteli temető közelében.

Közélet:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.06.29. 16:09

A jelek szerint sok még a tennivaló Törtelen, így a helyi általános iskola kerítése is, legalábbis az épület hátuljánál mninden képpen javításra vár. Amint az képeinken is jól látható, a javításnak egy meglehetősen érdekes módját találták ki, ideiglenesen. Sajnos a keírtés több helyen már egyre rosszabb állapotban van. Sejtem, hogy szegény az elkézsia, azaz az anyagiak nem állnak rendekezésre, de azért kívánom, hogy mielőbb sikerüljön megnyugtatóan megjavítani azt, amit a képen látunk.

Citrom-díj:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.06.26. 18:19

 

Szeretném az illetékesek figyelmét felhívni arra  tényre, hogy egy aszott dög éltelenkedik vélhetően már hetek óta a focipálya melletti külső árokszélen, a lakók legnagyobb döbbenetére. Aki kerékpárral, vagy gyalog közlekedik, biztosan találkozik a képen látható jelenséggel. A szegény, jobb létre szemderült cucusnak már a csontja is kilóg. A dög már majdnem csonttá száradt, feje tartja még magát. Így már nem bűzlik.

Citrom-díj:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.06.21. 17:44

Szeretettel gratulálunk! - Törtel csapata előkelő helyezést, pontosabban különdíjat hozott el a hét végi ceglédi programról. Erről Godó Tibor polgármester számolt be  a közösségi oldalonm íme: Kedves Törteliek ! Önkormányzatunk csapata szombaton részt vett a VIII. Ceglédi Bor- és Laskafesztivál főzőversenyén,a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban. A rendezvény célja, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a laska elkészítésének módjaival, megkóstolják a főzőverseny legjobb helyezettjeinek egyedi receptjét.

Közélet:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.06.17. 09:49

 

Talán nincs is olyan abonyi lakos, aki ne ismerné Őt. Számos közös élménnyel kötődünk Hozzá, és nem csak mi, abonyiak, hanem a környező települések lakói is. Kedves, törteli ismerősöm osztotta meg közösségi oldalán András atya képét, akit innen is sok- sok szeretettel üdvözlünk, és kívánunk neki további sok erőt, egészséget! 

Közélet:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.06.15. 08:40

 

Mégsem kell a szomszédok írásbeli beleegyezése, ha valaki bulizni szeretne Törtelen. Ezzel némileg finomította az önkormányzat a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet-tervezetét. De mi a helyzet más településeken? 

 

A törteliek a szigorú szabályozás bevezetését azért tartották szükségesnek, mert az utóbbi időkben néhány família nem tudott határt tartani a bulizásban.
– Az önkormányzatnak nem célja megtiltani a magánrendezvényeket, de a békés együttélés érdekében bizonyos kereteket szükségesnek tart meghatározni – magyarázza Búcsús Tamás jegyző. –

Közélet:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.06.12. 13:52

Csak a jegyző engedélyével lehet ezentúl házibulit, születésnapi partit vagy ballagási ünnepséget tartani a Pest megyei Törtelen. A polgármester szerint zavarta a lakókat az egyre gyakoribb és akár több napig tartó családi buli, ezért kellett csendrendeletet bevezetni. Aki megkapja az engedélyt, éjfélig bulizhat. A Mokka vendége Godó Tibor, Törtel polgármestere.
Nézd meg a Mokka videóját!
 

Közbiztonság:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.06.09. 14:46

 

Betelt a pohár Törtelen: nagyobb családi összejöveteleket a jövőben csak jegyzői engedéllyel, illetve a közvetlen szomszédok írásbeli hozzájárulásával tarthatnak a lakosok, írja a szoljon.hu.

Amennyiben hatályba lép június 11-én az új helyi önkormányzati rendelet, úgy Törtel lesz az első település az országban, ahol így szorítják korlátok közé a családi bulikat. Ezzel vélhetően lavinát indítanak el, kíváncsian várják a visszajelzéseket.

 

– Nem előzmény nélküli a szigorítás – állítja Búcsús Tamás jegyző. – Túl sok volt és ami inkább probléma, hogy túl hangosak voltak mostanában az összejövetelek a községben. Szűk két hete több gyermek elballagott az óvodából, melyet néhány család hatalmas rendezvénnyel ünnepelt meg.

Közélet:
Buli   
Törtel   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.05.26. 20:03

Most már naponta találkozom velük. Éppen akkor mennek át az úton, mikor én is arra járok. Szép, hosszú tömött sorban haladnak a barik. Mint a juhászoktól megtudtam, vannak vagy 350-en. Kettő fekete bárány van közöttük. Törtel és Abony között járnak. Komolyan mondom, irigylem a juhászokat. Idegességre semmi ok, csak szépen, lassan, békésen hajtanak, irányítanak, hű kutyusokkal. Hűsölnek a fák alatt, vigyázzák a nyájat. Büszke lehet rájuk a magyar vidék! LŐVE

Közélet:
Törtel   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.05.26. 14:40

 

 

Ma délután a Ceglédi hivatásos tűzoltóknak Törtelen, a Nyulas dűlőben akadt dolguk. Egy 50 m2-es melléképület teljes terjedelmében leégett. Itt egy gázpalackot is tároltak, de azt épségben kihozták a Katasztrófavédelem munkatársai. A tüzet három vízsugár segítségével sikerült eloltani, megakadályozták a tűz továbbterjedését. Jelenleg az utómunkálatok folynak a területen, személyi sérülés nem történt. Az információkat Csámpai Attilától, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől kaptuk.

 


LŐVE 

Közélet:
Tűz   
Törtel   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok