Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8031, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Politika"
<< Előző1234Következő >>

Zsolti - 2011.01.29. 13:52:53

Kormánytagok javadalmazása


Az alábbi táblázatot kedves Olvasónk juttatta el szerkesztőségünk címére. Ezt nem kommentálom, döntsék el Önök, hogy ez most sok vagy kevés azért a munkáért, amit végeznek.

 

LŐVE

Nagyításért kattints a képre!

Külvilág:
Politika   
 5 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.19. 13:07:49

Az alábbi cikket a Duna Televízió sajtósai juttaták el a szerkesztőségünk címére:

 

Andor László: A magyar uniós elnökség változást hozhat a romák integrálásában


Sem a pénz nem volt elég, sem az eddigi programok nem voltak elég jók a romák társadalmi felzárkóztatására. A magyar uniós biztos szerint éppen a magyar elnökség idején és annak programja révén indulhat változás e téren

 

Számos oka van annak, hogy eddig nem vezettek látványos sikerre a romák felzárkóztatását célzó európai programok - derült ki Andor László magyar EU-biztos Duna Televíziónak adott nyilatkozatából.

Külvilág:
Politika   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.16. 20:13:21

Ki nyög nagyobb hitelt: Orbán, Gyurcsány vagy Kósa?

Átlag 8-10 milliós hitelterhet hordoznak az országgyűlési képviselők. Ezek többsége jelzáloggal terhelt lakáskölcsön, de sokan tartoznak milliókkal magánszemélyeknek is.

Három Fideszes polgármester vezeti a mezőnyt. Debrecen első embere, Kósa Lajos áll az első helyen a képviselői tartozások versenyében a maga 85 millió forintjával, amiből 10 millió magánszemélyekkel szemben áll fenn. Jelentős lemaradással követi őt az V. kerületet irányító Rogán Antal 60 millióval, a bronzérmet Kocsis Máté, a Nyócker főnöke szerezte meg 40 millióval.

Külvilág:
Politika   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.26. 12:15:03

 

Nagyon úgy tűnik, hogy Abony város újraválasztott polgármestere, Romhányiné Dr. Balogh Edit elszigetelődik a saját képviselő testületében. Realista, rámenős és ellentmondást nem tűrő stílusa ebben az új felállásban egyáltalán nem nyerő, hiszen a FIDESZ hat képviselőjén kívül erősen támadta őt Dr. Magyar Gábor is, miután több kérdésben is lehurrogta és megsértette őket Balogh Edit.

Politika:
Politika   
 2 Hozzászólás    

Zsolti - 2010.11.11. 14:00:51

 

Kovács László az októberi választásokon a FIDESZ polgármester jelöltjeként indult, de nem sikerült leváltaniuk a jelenlegi polgármestert. Ennek fő oka abban keresendő, hogy nem született megegyezés a KDNP-vel, így ők önálló polgármester jelöltet állítottak, Dr. Magyar Gábor személyében. Kovács László az eldurvult kampányban kapott hideget és meleget. A FIDESZ politikusa, egyéni körzetét megnyerve, az új testületben is maradt az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke. Lapunknak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy úgy érzi, hogy az abonyi FIDESZ nem veszített, hanem a hat egyéniben bejutott képviselővel megőrizték azt a pozíciót, amivel egyensúlyban tudják tartani a várost, mintegy féket jelentenek az eldurvult politikai csatározásokban.

„ Azt gondolom, hogy a nyolcból megnyert hat egyéni körzet jól képviseli azt a közös emberi értéket, amit a választók megfogalmaztak. Bennünket továbbra is az jellemez majd, hogy egyeztetünk, kompromisszumokat

Politika:
Politika   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.05. 18:33:39

 

Az alábbi hírre kedves olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét….

Exkluzív férfimagazint kaptak az országgyűlési képviselők, még az ülésterembe is bevitték.

Félmeztelen nők fotóit is tartalmazó „luxus” férfimagazint kaptak az országgyűlési képviselők a Parlamentben - adta hírül az Index csütörtökön.
A könyv terjedelmű kiadványra külön névre szóló levélben hívták fel a honatyák figyelmét, de a képviselőnőknek is jutott az újságból, ha átvették azt a Szervezési főosztályon. A pakkot egyébként több képviselő előtt is fel lehetett fedezni az üléstermi padokon.

Részletek itt:
http://www.hir24.hu/bulvar/165043/fedetlen-keblek-a-parlamentben-.html

Politika:
Politika   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.03. 18:53:37

Íme egy két évvel ezelőtti önkormányzati vita tudósítása, mely nem volt indulatoktól mentes. A piac ügyében sajnos azóta sem történt sok előrelépés, még mindig tervezget a városvezetés. Íme, a két évvel ezelőtti novemberi cikk:

„ A farok csóválja a kutyát”

Így összegezte Kovács László, az Ügyrendi Bizottság elnöke az abonyi piacfejlesztés körül kialakult helyzetet. Csányi Tibor MSZP-s képviselő indulatos felszólalása nem csupán valószínűleg meglepetést okozott, hanem hangos tetszésnyilvánítást is a testület egyes tagjainak körében. „ … A bölcsek kövét nem egy abonyi ember hordja a zsebében. Mi eddig is mindig a város érdekeit szolgáltuk. De hogy egy néhány négyzetméteres romhalmaz tulajdonosa a város érdekeire hivatkozva akadályozzon meg egy beruházást! Magakadályozta az előző piaci fejlesztést, mert neki személyes ellentétei voltak a beruházóval. Minél tovább húzódik annál többe is fog kerülni!.... Meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy lehet-e

Politika:
Politika   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.03. 18:49:15

Mint arról már beszámoltunk, Pest Megye Önkormányzatában nincsen abonyi képviselő, de még külsős bizottsági tag sem. Így meglehetősen nehéz lesz az abonyiaknak lobbizniuk. A külsős tagokról itt van László Ferenc képviselő beszámolója:

Letették az esküt a külsős bizottsági tagok Pest Megye Önkormányzatának pénteki közgyűlésén. A felálló négy bizottságban négy külső helyet kapott az MSZP és hármat a Jobbik. Szűkebb pátriánkból csak Bodnár András kocséri polgármester jutott bizottsági helyhez, ő a Fidesz delegáltjaként a Gazdasági és Pénzügyi Bizottságban dolgozhat a következő négy évben.

A szomszédos község polgármestere külföldi útja miatt nem tudott részt venni az ülésen, ezért ő a novemberi közgyűlés előtt teszi le esküjét.

László Ferenc

Politika:
Politika   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.10.30. 23:16:46

Az előző testületi ülés végén Dr. Magyar Gábor innovatív módon hozakodott elő az abonyi strandon található nagymedence befedésének ötletével. Nem pejoratív értelemben értve volt innovatív, hanem azért mert a gazdaságosság egyik zálogát abban látja a KDNP politikusa, hogy a gyógytestnevelés állami normatívájának igénybe vételével lehetőség lenne forrást találni végre a befedés utáni állapotok pénzügyi finanszírozására. A képviselő testület tagjainak többsége üdvözölte a megoldást és a befedést, pártállásra való tekintet nélkül. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester viszont meglehetősen kétkedve fogadta a hírt és próbálta a többieket meggyőzni arról, hogy ez teljesen felesleges lenne, mert szerinte „ garantált az éves százmilliós veszteség! Csak ötven ember az, aki rendszeresen úszik Abonyban!„ A teremben ülők furcsán néztek rá és nem értettek egyet vele. Miután egyedül maradt álláspontjával, beadta a végén a derekát és meg is bízták gyorsan Dr. Magyar Gábort azzal

Politika:
Politika   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.10.29. 23:43:21

Mivel 17-ről 11-re csökkent a képviselők száma, nem volt nehéz jelentős megtakarítást elérniük a képviselő testület tagjainak úgy, hogy közben megemelték saját járandóságukat. Romhányiné Dr. Balogh Edit előterjesztésében javasolta, hogy az eddigi 1,9-es szorzó helyett használjanak 2,2-est. A képviselők tiszteletdíját úgy számolják ki, hogy az illetményalapot veszik alapul, ami jelenleg 38.650 Ft. Az emeléssel elérték azt a mértéket, amit a törvény maximálisan engedélyez egy ekkora méretű településen, további emelésre nincs lehetőség. Így egy képviselő alapdíja 85.030 Ft lett az eddigi 73.435 helyett. Ez bruttó összeg, ebből még adóznak a képviselők, de sok járulékot is ki kell fizetni utánuk. Ezzel az alapdíjemeléssel automatikusan emelkedett a bizottsági belsős és külsős tagok, valamint elnökök juttatása is.

Így a belsős bizottsági tagok 123.294 forintot vihetnek haza, a külsősök 38.264 forintot, míg legjobban az elnökök járnak, akik 161.557 forin

Politika:
Politika   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok