Mi Abonyunk - Mulasztásos jogsértés és látszatpolitika a városházán
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8022, belépett felhasználók: 0.

Zsolti - 2010.11.11. 14:00:51

 

Kovács László az októberi választásokon a FIDESZ polgármester jelöltjeként indult, de nem sikerült leváltaniuk a jelenlegi polgármestert. Ennek fő oka abban keresendő, hogy nem született megegyezés a KDNP-vel, így ők önálló polgármester jelöltet állítottak, Dr. Magyar Gábor személyében. Kovács László az eldurvult kampányban kapott hideget és meleget. A FIDESZ politikusa, egyéni körzetét megnyerve, az új testületben is maradt az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke. Lapunknak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy úgy érzi, hogy az abonyi FIDESZ nem veszített, hanem a hat egyéniben bejutott képviselővel megőrizték azt a pozíciót, amivel egyensúlyban tudják tartani a várost, mintegy féket jelentenek az eldurvult politikai csatározásokban.

„ Azt gondolom, hogy a nyolcból megnyert hat egyéni körzet jól képviseli azt a közös emberi értéket, amit a választók megfogalmaztak. Bennünket továbbra is az jellemez majd, hogy egyeztetünk, kompromisszumokat kötünk, és ha kell, akkor persze nemet is mondunk majd. Nagyon szépen köszönöm azoknak, akik rám szavaztak, de azoknak is, akik nem. Hiszen ők is elmentek választani, annak ellenére, hogy nagyon sokukat félrevezették sok dologban. „

L.V. Gondolod, hogy veszített azzal a város, hogy az MSZP által is támogatott Romhányiné Dr. Balogh Edit lett a polgármester?
Kovács László: Személyemtől függetlenül azt kell mondanom, hogy igen, nagyon sokat, de az idő majd bebizonyítja, hogy mit veszített ezzel a település. Hiszen jelenleg a FIDESZ van kormányon és nyilván a fejlesztéseknél azok az önkormányzatok fognak elsőbbséget élvezni, ahol a polgármester is FIDESZ-es. Biztos vagyok abban, hogy több pénzt lehetett volna idehozni, ha egy jobboldali jelölt nyer.

L.V. Mit is értesz azon, hogy az embereket félrevezették a kampány során?
Kovács László: Az embereket a KDNP- JOBBIK- MSZ lejárató hangvételű kampánya félrevezette, sokan már most rájöttek erre és csalódtak bennük. Ez a fajta politizálás nem csupán az így kampányoló politikusokat minősítette le, hanem a kampánystábot, a menedzsmentet és ennek az egésznek a pénzelőjét is. Tehát önmagukat minősítették le ezzel a kampánnyal. Ez az abonyi emberhez méltatlan hangnemű politizálás nagyfokú kulturálatlanságról tesz tanúbizonyságot. Soha nem látott mértékben, a legnagyobb mélységben az abonyi emberek lelkét mindez megbántotta. Sokan ezt nem fogadták el és bátran mentek el szavazni félelmek nélkül. Még így is közel ezren szavaztak a FIDESZ polgármester jelöltjére és több ezren a FIDESZ képviselőire és saját lakókörzetükben választották meg őket. Ezzel a választók bizonyították józanságukat és emberi tisztességüket.

L.V. Rendben, de ez elmúlt. Hogyan tovább?
Kovács László: Az elkövetkező időben Abonynak felül kell tudnia emelkednie ezeken a dolgokon, a lelkeken ütött mély sebeken és traumán. Az összefogás érzésének megnyirbálását és más emberek lejáratását nem lehet folytatni. A FIDESZ frakciója és teljes tagsága élvezi a lakosság nagy részének bizalmát és így a közösen felállított program alapján próbáljuk meg józan belátással befolyásolni a polgármestert. Mi nem szemben állni akarunk! Baráti kezet nyújtottunk a polgármesternek az alkotó munkához. Reméljük, ezt a kezet elfogadja a polgármester asszony.

L.V. Mit szólsz ahhoz, hogy nincs alpolgármesterünk? Úgy hírlik, téged is megkeresett Balogh Edit, de nem vállaltad. Igaz ez?
Kovács László: Meggyőződésem, hogy azzal, hogy nem lett alpolgármesterünk, mulasztásos jogsértést követett el a település. Valószínű, hogy az ügynek lesz majd következménye is. A frakció tagjai és a FIDESZ tagság közös megegyezéssel engem polgármesternek, Dr. Egedy Zsoltot alpolgármesternek javasolta. Természetesen nem vállaltam az alpolgármesterséget a felkérés ellenére sem, hiszen minket az adott szó és a közös akarat kötelez! Ebben bizony sokkal erősebbek vagyunk azoknál, akik hazug szavakkal próbálták meg félrevezetni az embereket, sőt még a szavazóhelyiségektől is el szerették volna őket téríteni. Ez így most nincs jól, mert a törvény előírja, hogy kell lennie minden településen alpolgármesternek. Kell, aki helyettesítse távollétében a polgármestert. Így most az a fura helyzet állt elő, hogy én helyettesítem őt, ha nincs a hivatalában, mint az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke. Romhányiné Dr. Balogh Edit így végső soron törvénysértést követett el, amikor nem fogadta el a lakosság által többségként is támogatott FIDESZ jelöltjének személyét, Dr. Egedy Zsoltot, az alpolgármesteri posztra.

L.V. Mit szólsz az újfajta politizáláshoz, ami azóta alakult ki a testületben, mióta bejutott a KDNP és a JOBBIK?
Kovács László: Az újfajta politikai irányzat vagy stílus távol áll és távol állt eddig is az abonyiaktól. Nem hiszem, hogy ennek így kell lennie. Ez csak LÁTSZATPOLITIKA. Nagy szavak, meghirdetett politikai célok, de a megvalósításra nincs javaslat. A lakosság felé történő kommunikációjuk egyszerűen elfogadhatatlan. Csak hergelni próbálják a lakosságot egyoldalú szavakkal és videofelvételekkel. Arról egy szó sem esik, hogy eddig milyen erőfeszítéseket tett az önkormányza. Sőt annak minden egyes tagja és képviselője. Úgy csinálnak, mintha évtizedeken keresztül itt nem tett volna senki semmit. Ez nem igaz! Mélységesen felháborító. Félinformációk alapján kérnek számon. Ugyanakkor megoldási javaslatokkal nem állnak elő! Úgy szítják a tüzet az önkormányzat ellen, mintha nem is képviselőként lennének jelen az üléseken. Abony ennél sokkal többet vár, Abony ennél sokkal többet érdemel. Békességet és nyugalmat, nem pedig állandó szembenállást.

Lőrinczy Veronika

Politika:
Politika   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok