Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közbiztonság
Első<< Előző334335336337338339340

Bárkivel előfordulhatott volna... A gimnazisták Újszászról tértek haza 14.00 körül egyikük piros Fiat TIPO-jával. A kocsival leparkoltak a Zeneiskola melletti parkolóban. A "pilóta" egy kis füstöt észlelt a kocsi elejénél, melyből tűz lett és rohamosan terjedt tovább a motortérben. Szerencsére a kocsi közvetlen közelében senki sem tartózkodott és az utasok, valamint a pilóta is el tudta hagyni a " fedélzetet" , mielőtt elszabadult a pokol.
Percek alatt lángolt a gépkocsi egész eleje, félelmetes hangokkat jelezve a külvilág felé, hogy senki se közelítsen. Ennek ellenére négy alkalommal is megpróbálták poroltókkal megfékezni a tüzet, mely azonban csak rövid időre csillapodott ettől. A tűzoltókat persze azonnal értesítették többen is, de mivel Ceglédről vonulnak, ezért mintegy 15 perc kellett a kiérkezésükhöz.
A szakszerű fellépés és a hatékony tűzoltóberendezés volt a megfelelő recept az egyre elharapódzó tűz megfékezésére.

A tűzoltók bizonyították,

Közbiztonság:

miabonyunk - 2010.10.28. 23:54:17

Fotó: www.szepvilagunknakvege.blog.hu
Régen történt és olyan, mintha ma lett volna. Rendőrtisztként, Jászberényben vártam a fejleményeket és az utasítást.
Tudtuk is, meg nem is, hogy pontosan mi történt.

A hírek arról szóltak, hogy 1990. október 25-én a kormány az Öböl-háborúra hivatkozással jelentős, több mint 50 százalékos üzemanyag-áremelésről határozott. A gyermekcipőben járó demokráciában ez kiverte a biztosítékot. Főleg a taxisoknál, akik Budapesten és több vidéki nagyvárosban is megbénították a forgalmat.

Jászberényben csend volt. Ott nem volt annyi taxis, hogy csatlakozásukkal eredményesen tudták volna segíteni a tiltakozási hullámot. Budapesten persze más volt a helyzet. Mint arról akkor olvashattunk, a fővárosban akkor még több taxis dolgozott, mint New Yorkban!

Az Árpád hídnál a rendőrség erőszakos beavatkozásra készült, azonban Horváth Balázs , akkori belügyér leállította a tömegoszlatást. Emlékszem, hogy a televízió egyenes adásban

Közbiztonság:

Amiről Abony csak álmodni mer, azt Cegléden már meg is valósították, nyilván a Ceglédi Rendőr Kapitányság és a helyi önkormányzat remek együttműködésének köszönhetően. Összesen 15 kamerát szereltek fel, mely a város számára nem jelentett anyagi áldozatot. „ A város bevezető útjain, a körgyűrűn, a város fő utcáin, így a Széchényi, a Rákóczi és a Kossuth Ferenc utcán, továbbá a tereken szereltek fel kamerákat. Az antennán továbbított jelet a rendőrségen, monitorokon követhetik figyelemmel. A kamerákat innen, távirányítással lehet kezelni, forgatni, vagy valamire ráközelíteni.

Így nem csak a közbiztonságot szolgálják, de a rendőrség közlekedési, bűnügyi feladatainak ellátásában is segítséget jelentenek. „
NÉMET JÓZSEF, r. őrnagy, közrendvédelmi osztályvezető, CRK: „Be tudunk avatkozni, hogyha a forgalom úgy kívánja. Illetve ha olyan jogellenes cselekmény, bűncselekmény történik akkor ebben is el tudunk indulni. Olyan adatokat, információkat tudunk sze

Közbiztonság:

miabonyunk - 2010.10.26. 19:22:50

Habony István MSZP-s képviselő az előző testületi ülésen az egyebek napirendi pontban megjegyezte, hogy nagyon örül annak, hogy miután már kétszer is szólt, végre felszereltek egy tükröt a Vasút út és Nagykőrösi út találkozásánál. Mint arról lapunk beszámolt, a forgalmi rend megváltoztatását a területen nem tartják célszerűnek, még a szakemberek sem. A tükörrel a baleseteket szeretnék elkerülni.

Forgalomszabályozási témában jártas Olvasónk szerint azonban, pont nem így kellett volna felszerelni a tükröt, de legalábbis el kellene azt forgatni úgy, hogy ne az egyébként is védett úton közlekedőket segítse, hanem inkább a Főtér felől jövőket, azaz kilássanak a főút Vasút út felőli forgalmára. A Korona presszónál is van már tükrünk, ez viszont a szakember szerint helyes irányba néz és valóban azokat segítni akiket kell. Önöknek balesetmentes közlekedést kívánunk és azt, hogy szerencsésen használják a trükkös tükröket!

LŐVE

Közbiztonság:

Állítja kedves Olvasónk, aki telefonon arról számolt be, hogy érdemes lenne egy felhívást közzétenni, hiszen ismerősei közül sokan arról számolnak be, hogy a réztolvajok már annyira elpofátlanodtak Abonyban, hogy semmit sem kímélnek. Van olyan, akitől a hegesztő berendezést csórták el, de olyan is volt, akinek a rézkilincseit…

„ Megyek is haza azonnal és összepakolok, jól bezárok mindent! „- mondta Olvasónk. Tegyék ezt önök is, értékeik védelmében! Mert a réztolvajok a jelek szerint nem alszanak!

LŐVE

Közbiztonság:

Megélhetési kábellopás, de milyen áron?

Nos, az országos sajtó hírei és nem utolsó sorban Kedves Olvasóink jelzései alapján, a helyszínen jártunk utána, a Budapest-Nyíregyháza vasúti fővonal forgalmát gyakorlatilag megbénító, arcátlan kábellopás részleteinek.

A helyszín a vasútállomás és a Kőröstetétlen felé vezető úton található vasúti átjáró között volt, ahol odaérkezésemkor hét szakember dolgozott a lopás következményeinek felszámolásán.
Hajnal 4 óra óta.

Mi is történt pontosan?

Hajnali fél négykor ismeretlen elkövetők a murvával borított biztosítóberendezés-vezérlő kábelcsatona fedeleit kikaparták, majd eltávolították és három, egyenként 15 m. hosszú, 65 eres szigetelt rézkábelt kivágtak. A helyszínen tapasztalt állapotokról szóló képek magukért beszélnek.

Valószínűleg ,mindenféle földmunka-szerszámmal érkezhetett a „csapat” hiszen a 20 méteres szakaszon el kellett lapátolni a betonfedeleket borító murvát. Ezután jött a „mészárlás”. Fel

Közbiztonság:

/ Talán még nem szívták el az ellopott rengeteg cigit...../
Október 18-án reggel az abonyi zöldségbolt tulajdonosainak és munkatársainak különös „ meglepetésben „ volt részük. Az ajtó sértetlen volt, azonban a kis helyi zöldségboltból elvitték az összes cigarettát, néhány csokit és a tettesek a helyszínen néhány féldecis kommersz tömény szeszt tartalmazó palackot is magukévá tettek. Ez utóbbiakat még a helyszínen fogyasztották el, köztük Dianát ( sósborszeszt is ). Hogy hol jutottak be?

Mint az üzlet egyik tulajdonosa lapunk kérdésére elmondta, a betörők a klíma vasrácsán át jutottak be a helyiségbe, vélhetően úgy, hogy azt leszedték, majd visszatették úgy, hogy azt a benyomást keltse, hogy az sértetlen. Az anyagi kár jelentős, most folyik az úgynevezett nagyleltár, de azt már most is tudni lehet, hogy annak mértéke mintegy 200- 250 ezer forint között van.

A tulajdonosok megdöbbenve állnak az eset előtt. Igaz, az üzlet nincs jól megvilágítva, hiszen azt

Közbiztonság:

miabonyunk - 2010.01.15. 23:31:06

 

A nyomor feneketlen bugyrai

 

Dabast elhagyva, Alsónémedi felé az örömlányok az út mentén… Ködös, borzasztó vasárnap kora délután. Hideg, szitáló csapadék. Fáznak. Rettegnek is talán. Pénzt keresnének, melegednek a prostik. Csúnyák és megindítóak nyomorukkal, undort és egyben könnyeket is előcsalogatók ők. Mint a gettóban, az „ ámerikai „ filmekben. Betüzeltek maguknak, egy fémhordóban. Lobog a tűz, mardosnak a lángok. Az én lelkemet is mardossák…. Megtépázzák. Mai színmagyar életkép. Ez a valóság. Nem menekülnek el a fényképezés elől, csak szótlanul, hamuszürke arccal, fáradt tekintettel, megadóan fordítanak nekünk hátat. Nyilván még számlát is tudnának adni…. Dereng fel bennem, aztán továbbhaladunk.

 

LŐVE

Közbiztonság:
   

miabonyunk - 2010.01.09. 23:10:14

Civilek vendégségben

 

Az abonyi Civil Összefogás Társasága az elmúlt év végén egy kedves meghívásnak tett eleget. A vecsési Városi Nemzeti Szövetség viszonozta korábbi meghívásunkat és egy tartalmas beszélgetéssel összekötött vacsorával vártak  minket. A találkozó hivatalos részének bevezetéseként Szabó Attila Elnök Úr elmondta, hogy egyre nagyobb szüksége van az országnak a nemzeti érzelmű és értelmű összefogásra. Kellenek a közösségért tevőlegesen is tenni akaró civil szervezetek, szerveződések. Legyen szó a nemzeti hagyományok ápolásáról, vagy akár a közbiztonság megszilárdításáról.

 


A VNSZ egyre szaporodó tagszervezetei közül,  Bp. XI. kerület képviseltette magát az összejövetelen. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Vecsés Város Polgármestere és Alpolgármestere is! A CÖT képviseletében elhangzott hozzászólásomban - természetesen megköszönve a meghívást - segítséget ígértünk és kértünk a működés során felmerülő, nagyobb létszámot igén

Közbiztonság:
Blogok   
Első<< Előző334335336337338339340
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 6-os választókerületben?
   
 Gulykáné Gál Erzsébet Függyetlen 
 Juhász Petra Fidesz- KDNP 
 Krupincza János VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok