Mi Abonyunk - A kábellopás igaz galériája
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.10.24. 19:35:32

Megélhetési kábellopás, de milyen áron?

Nos, az országos sajtó hírei és nem utolsó sorban Kedves Olvasóink jelzései alapján, a helyszínen jártunk utána, a Budapest-Nyíregyháza vasúti fővonal forgalmát gyakorlatilag megbénító, arcátlan kábellopás részleteinek.

A helyszín a vasútállomás és a Kőröstetétlen felé vezető úton található vasúti átjáró között volt, ahol odaérkezésemkor hét szakember dolgozott a lopás következményeinek felszámolásán.
Hajnal 4 óra óta.

Mi is történt pontosan?

Hajnali fél négykor ismeretlen elkövetők a murvával borított biztosítóberendezés-vezérlő kábelcsatona fedeleit kikaparták, majd eltávolították és három, egyenként 15 m. hosszú, 65 eres szigetelt rézkábelt kivágtak. A helyszínen tapasztalt állapotokról szóló képek magukért beszélnek.

Valószínűleg ,mindenféle földmunka-szerszámmal érkezhetett a „csapat” hiszen a 20 méteres szakaszon el kellett lapátolni a betonfedeleket borító murvát. Ezután jött a „mészárlás”. Feltehetően baltával estek neki a kábelvégeknek és szabályosan szétaprították a gyengeáramú vezetékköteget. A vandálságot és a gátlástalan brutalitást jól példázza a hátrahagyott helyszín minden elváltozása.

Az ellopott három vezetékköteg színesfémértéke – a szigetelés leégetése után - nem éri el a 30.000.-Ft.-ot.

S, mekkora a kár?

Nos, a közvetlen anyagi kár, tehát a vezetékek értéke több százezer forint, továbbá a hét készenléti szakember közel 24 órás – vélhetően emelt díjazású - megfeszített munkáját igényli, a vezérlés teljes helyreállítása, mely nélkül az áthaladó vonatok sebessége nem haladhatja meg a 15 km/h-t. A vonatok állomásközti közlekedést végeznek ilyenkor, azaz, amig az Abonyból Cegléd felé induló vonat meg nem érkezik Ceglédre, nem lehet „ráindítani” az utána érkezőt. Iszonyatos késéseket és járatkimaradást is eredményez a tolvajok áldásos tevékenysége. A nem közvetlen kárt fokozza a vonatkésésből eredő visszatérítés is pl.: az IC vonatok helyjegyei tekintetében. Durva számítások alapján is legalább 1-1,5 millió forintos kárt okoztak az elkövetők, néhány tízezer forint anyagi haszon reményében. Nem beszélve a vasúti közlekedés biztonságának közvetlen veszélyeztetéséről.

A vonatok jelenleg „lépésben” gurulnak át az állomáson megnövelve ezzel a vasúti átjárók zárási idejét is. Ott jártunkkor Abony és Kőröstetétlen felől is kocsisorok várakoztak az áthaladásra.
Szörnyű ez a helyzet, fogalmazódott meg több a sorompónál várakozó ember szájából. Szidva természetesen a gátlástalan kábel-tolvajokat, akik nekik „csupán” felesleges várakozással tették kellemetlenné a napjukat.

Az átjáró mellett mintegy mementóként, szép gondozott környezetű kereszt emlékeztet a vasút és a közúti közlekedés szintbeli találkozásának veszélyeire. Persze ez éjjel nem látszott a lopás helyszínéről, de talán ha látszott volna, akkor sem térítette volna jobb útra a gátlástalan tolvajokat.
A közút-vasút szintbeli kereszteződés mellől – mint képeinken látszik - egyébként már ellopták a szalagkorlát egy szakaszát is…

A helyszínen sajnos nem tudták megerősíteni, hogy voltak kint a rendőrök, így viszont bajos lesz majd bizonyítani, ha előkerülnek valahol a vezetékkötegek, vagy a vágóeszköz, hogy ki volt az elkövető… A helyszínen maradt vezetékdarab vége – eredetben történő rögzítés esetén – különösen alkalmas a vágóeszköz beazonosítására, valamint az esetleg megtalált vezetékköteg végek összehasonlítására. Attól tartok, hogy ez a bizonyíték az enyészeté lesz… Mindenesetre én elkértem, az egyik szemétbe szánt és elvágott vezetékdarabot, tehát ha szükség lenne rá, nálam biztosan megtalálható.

Jön a tél. Kell a pénz tüzelőre, ételre. A jelenlegi gazdasági környezetben, a szegényebb családok kilátástalan sorsa érthető. De az ilyen cselekményekre nincs elfogadható magyarázat, vagy ok.
Ez több mint megélhetési lopás, ez merénylet a közösség ellen!

Csak titkon remélem, hogy a rendőrség a bejelentés alapján indított eljárása során előkeríti az elkövetőeket és a bíróság példás büntetéssel teszi egyértelművé a hasonló cselekmények társadalomra veszélyességét.

Remélem, ez nem marad utópisztikus álom… Amíg a monori-erdei baleset meg nem ismétlődik településünkön, Abonyban.

TYB

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok