Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7968, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Szabadidőpark"
<< Előző1234

veroniq - 2011.06.29. 14:41:20

 Kecskemét - Hamarosan új állatkert nyílik Bács-Kiskun megyében. Az abonyi vadaspark jó néhány állata Lajosmizse mellett, Felsőlajoson lel új otthonra. Jön a két csodaszép oroszlán, Mungo és Zinua, és a bájosan bumfordi víziló, Buborék is. 

 
 
Oroszlánok, szibériai tigrisek, zebrák és többek között egy víziló is Felsőlajosra költözik hamarosan. A Pest megyei településen, Abonyban működő állatkert egy része ugyanis ott lel új otthonra. Tóth Tibor tizennyolc évvel ezelőtt kezdte el megvalósítani az álmát, létrehozva az ország első magánállatkertjét. Rögös út vezetett az egykori gazos, átláthatatlan erdőtől addig a parkig, mely mára az ország egyik népszerűbb vadaskertje lett. Az égig érő fák alatt most már évente hatvanezer látogató fordul meg.
Közélet:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.25. 12:14:01

Hétfő reggel kis csapatunkkal megérkeztünk az abonyi vadasparkba, ahol Tóth Tibor jóvoltából a gyerekek egy kellemes napot tölthettek el. Galéria ITT Fotó: LŐVE

Oktatás:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.24. 12:32:25

 

Már nem csak az abonyi Állat és Szabadidő Park kis lakója, Zuri a kisoroszlán lett celeb, hanem annak gazdija, gondozója is, Tóth Ádám. Most három kép erejéig megmutatjuk Önöknek, hogy a celebek élete nem csak játék. Vagy mégis? Miért is lett Ádám celeb? Mert újabban például a Blikkből vigyorog ránk. További szép hetet, celebek! LŐVE

Állatvilág:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.05. 10:12:48

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester a következőt nyilatkozta az abonyi magánállatkerttel kapcsolatban a www.szoljon.hu-nak:

 

„ Szeretnénk, ha maradna az állatkert, hiszen Abonynak ez turisztikai vonzerő és látványosság. Ám szinte évenként bejelenti a vállalkozó, hogy elmegy a városból, hol Szolnokra, hol Ceglédre. Megmondom őszintén, aki elindul és menni akar, azt el kell engedni — fogalmazott a polgármester asszony. — Ám közös megegyezéssel nem kívánja a testület jelenleg felbontani a szerződést, nem akarunk fizetni több millió forintot a szerződésbontásból eredő költségekre. Ugyanis közös megegyezés esetén a szerződés szerint az ott elkészült felépítmények kártalanítását az önkormányzatnak kell állnia. Viszont ha Tóth Tibor úgy dönt, hogy el akar menni és felbontja a szerződést, akkor az önkormányzatnak fizetési kötelezettsége nincs — magyarázta Romhányiné dr. Balogh Edit. Mint hozzátette: a városnak két szempontból sem érdeke mindez: egyrészt nem kívánják ezt a turisztikai látványosságot megszüntetni, másrészt nem kívánnak fizetni azért, mert úgymond menet közben a tulajdonos úgy dönt, hogy nem kívánja a vállalkozását tovább folytatni.

Citrom-díj:
   
 10 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.03. 14:23:49

Amennyiben Tóth Tibor, az Abonyi Állat és Szabadidő Park tulajdonosa valóban úgy dönt, hogy elköltözik Abonyból, az állataival együtt, és szerződésbontásra kerül sor, akkor az abonyi önkormányzatnak kőkeményen fizetnie kell mindazért, amit az üzemeltető ezen a területen eddig felépített. Ezt tartalmazza a bérleti szerződés vonatkozó része és ezt támasztja alá az önkormányzat ügyvédjének, Dr. Tóta Áronnak a szakvéleménye is. A lényeg az, ha Tibor megy, jelentős összeget kell neki fizetni a távozásért.

Közélet:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.31. 12:59:00

Azt még senki sem tudja biztosan, hogy mi lesz az abonyi Állat- és Szabadidő Park sorsa, de azt tudjuk, hogy kinek mi is volt konkrétan minderről a véleménye.

Közélet:
 39 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.30. 11:28:19

A nagy hóban érzik magukat igazán otthonosan a helyi magánállatkert kis sztárjai.

 

A két szibériai tigris kölyök, a négy hónapos Szibir és Teodóra csak aludni jár be meleg vackukra, a nap nagyobb részében a kifutójukban kergetőznek, játszanak, birkóznak a hóban. Nem meglepő, hogy a nagy hideg ellenére is ilyen jól érzik magukat a tigrisek.

Állatvilág:
   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.08. 14:43:11

 

Mint arról Olvasónk beszámolt, gondok vannak az abonyi Parkerdőben a fák, villanyvezetékekbe lógó ágai miatt. Az olvasói levél megjelenése után nem sokkal Tóth Tibor, az abonyi Állat és Szabadidő park tulajdonosa telefonon felhívott és az alábbi tájékoztatást adta:

 

Közélet:
 6 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 20:57:14

Hihetetlen, de a főnök egy kilenchetes labrador- vizsla keverék kutyus!

Néhány napja új lakói vannak az abonyi magánállatkertnek, mint ahogyan az országos média is beszámolt arról. Két kistigris érkezett Romániából, őket büszkén mutatja be a tulajdonos, Tóth Tibor Önöknek és a látogatásomkor éppen ott forgató Magyar Televízió stábjának. „ Három hete vannak nálunk a tigrisek, egyikük fiú és Szibír a neve, a másiknak Teodóra, azaz Dorka. Hamarosan még egy tigris érkezik hozzánk, Szlovákiából. „- mondta el lapunknak Tóth Tibor.

Az új jövevényeknek egy mintegy 500 m2-es új kifutót is építettek, ahol a nagyközönség is láthatja őket. Kicsiknek és esendőknek tűnnek első látásra, de aztán kiderül, hogy a látszat csal! A foguk már most is éles és egyáltalán nem cicahangot hallatnak. Már most 10 kilósak, de ha megnőnek, súlyuk a 300 kg-t is elérheti. Nyáron még ennél is szebb, élénkebb színű lesz a bundájuk, mert ez a téli viseletük.

Egyelőre nem olyan jámb

Közélet:
Közélet   
   
Programok   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 20:50:23

Meglestem az Abony Állat- és Szabadidő Park új lakóit, a kistigriseket Extra galéria ITT..

Közélet:
Közélet   
   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok