Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Cukor"
1

veroniq - 2016.05.12. 19:35

 

Kevesebb halálozás, infarktus, stroke, amputáció

Átütő pozitív tendenciák láthatóak a magyarországi cukorbeteg-ellátásban: 5.800 elkerült halálozás évente, harmadával csökkent infarktus- és negyedével kisebb stroke-veszély, kevesebb amputáció és kevesebb kórházban töltött idő - derül ki a Magyar Diabetes Társaság elmúlt 15 esztendőt átfogó, nagyszabású DIABETES EPI projektjének kutatásából. Mindez egy olyan időszakban, melyben alig félmillióról közel 800 ezerre nőtt az ismert cukorbetegek száma.

 

Egészségünk:
Cukor   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.07.13. 20:57

 

Jézus Krisztus Szupersztár hamarosan- Az Abonyi Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány Bihari Színköre 2014. augusztus 19-én egy fergeteges szabadtéri előadás keretében mutatta be a legendás István, a királyt. A társulat a mércét még feljebb tette, ugyanis Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű rockoperáját, a Jézus Krisztus Szupersztárt mutatja be. Az előadás számos filmváltozatot megélt, és a világ valamennyi pontjára eljutott az első 1971-es bemutató óta. Népszerűsége azóta is töretlen.

Közélet:
Cukor   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.02.26. 21:23

Réges- régi szakmám, tanult szakmám a vendéglátás, ráadásul nagyszüleiem vendéglőjében nőttem fel. Szeretem. Gazdasági szaktanár vagyok, vendéglátós főiskolát is végeztem. Judit tortái IDE kattintva

Közélet:
Cukor   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.02.08. 10:56

 

 (MTI) - A szűkülő kínálat és a világ legnagyobb cukortermelője, Brazília adóemelései megtörhetik a cukor árának 2011 közepe tartó csökkenését - közölte Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel.

    Elmondta: már a harmadik egymást követő évben mérséklődhet a világ cukortermelése a 2015. október 1-jétől 2016. szeptember 30-áig tartó szezonban. A cukor árának 2011 közepe óta tartó folyamatos csökkenése miatt cukorfeldolgozók zárhatnak be, ami jelentős kínálatcsökkenést idézhet elő.

Közélet:
Cukor   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.11.23. 09:57

Reális esély látszik arra, hogy Magyarország visszaszerezze korábbi cukorkvótájának nagy részét –mondta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. Míg tíz évvel ezelőtt tízezer hektáron termeltek cukorrépát a kisalföldi gazdák, addig ma mindössze 1350 hektáron.

Politika:
Cukor   
Politika   
 0 Hozzászólás    

Dórika - 2011.09.08. 11:27

Októbertől várhatóan 20 százalékot meghaladó mértékben emeli a cukor árát az osztrák Agrana csoport - mondta az APA hírügynökségnek a társaság vezérigazgatója. Johann Marihart az interjúban azzal indokolta a döntést, hogy emelkedett a cukor világpiaci ára, és az Európai Unióban nincs egyensúlyban a kereslet és a kínálat.

Az Európai Unióban 2006-ban életbe lépett cukorpiaci reform évi 13,3 millió tonnában határozta meg az unió cukortermelését, miközben a fogyasztás 17,3 millió tonna - magyarázta Marihart. Az úgynevezett kvótacukor bevezetése óta viszont a korábbi kétszeresére, tonnánként 500 euróra emelkedett a cukor világpiaci ára.

Gazdaság:
Cukor   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.24. 16:21:15

      Budapest, 2011. június 24., péntek (MTI) - Hamarosan piacra kerülhet az a kétezer tonna cukor, amelynek állami készletből történő értékesítéséről néhány hete született döntés - közölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az MTI-vel pénteken Budapesten az édesipar helyzetéről rendezett nemzetközi szakmai tanácskozáson.

 
    Az államtitkár elmondta: várhatóan hétfőn írja alá Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a 2.000 tonna cukor állami készletből történő felszabadításával, illetve annak értékesítésével kapcsolatos dokumentumokat. A jelzett mennyiségből 1.000-1.000 tonnát a Coop és a CBA üzletekben értékesítenek majd. 
    A cukornak maximált ára lesz, kilónként 275 forintba kerül majd. 
 
    Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke arról beszélt az MTI-nek, hogy néhány hónapja még többször is gondot okozott a gyártóknak az alapanyag, azaz a cukor beszerzése, ugyanis Magyarországon a felhasznált mennyiségnek csupán a harmadát állítják jelenleg elő. 
Közélet:
Cukor   
 4 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok