Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Vasút"
12Következő >>

admin - 2014.12.10. 16:23

 

 A tegnap esti cikkünkben megírt, villanyvezetékre érő letört faág a mai nap délelőtti óráiban el is tűnt. Köszönet érte Fábián Marci közterület-felügyelőnek, aki a cikkünket olvasva már intézkedett is. A villanyvezetékre veszélyes faágakat levágták az illetékesek, a mellette lévő kisebb fákat is rendbe tették. Köszönet a gyors és szép munkáért az illetékeseknek!

Közélet:
Vasút   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.04. 17:03

Nemrég kifestették a vasútállomás váróját és aluljáróját, de jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy meddig menekülnek meg a falak a vandalizmustól, és az obszcén irka-firkáktól? Az aluljáró ma még szép,nem úgy mint a falak, de csak napok kérdése, hogy azokat is utolérje a barbárság és tanulatlanság eme megnyilvánulása. Remélem, nem lesz igazam! Köszönet azoknak, akik ezt megtették! Lapunk úgy tudja, hogy önkormányzati kezdeményezésre történt a helyreállítás. Még tavasszal kérte Parti Mihály alpolgármester a ceglédi államásfőnökséget a rendbetételre. Most megtörtént.

Közélet:
Vasút   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.12. 16:54

Többek között a Vasútállomások is hozzájárulnak egy településről alkotott képhez. Így van ez az utóbbi időben több nagy projekten keresztül ment abonyi Vasútállomás esetében is.  Képgaléria ITT

Citrom-díj:
Vasút   
 0 Hozzászólás    

admin - 2013.06.05. 18:21

A Kormány határozatban döntött (1096/2013. (III. 4.)) a „V0” Budapestet délről elkerülő vasútvonal előkészítéséről. Az európai léptékű beruházás alapvető hatással lesz Pest megye jövőjére. A projekt még az idén elkezdődik és a tervek szerint 2025-re készül el teljesen. A vonatok 160 km/h sebességgel közlekedhetnek rajta.

Külvilág:
Vasút   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.09.05. 08:20

Szolnok a vasút nélkül nem lenne az, ami, és lehet, hogy a magyar vasút is másképpen nézne ki Szolnok nélkül. A tranzit forgalom szempontjából stratégiai jelentőségű az állomás, nem beszélve a közeli tiszai vasúti hídról, amit nem véletlenül felügyelnek ma is fegyveres őrök. Csendben ballagunk a fotóssal a kihalt földalatti folyosón. Fejünk fölött vagonok húznak, zajlik a szolnoki pályaudvar élete, míg Kondor Balázs vasúti forgalmi csomópont vezető .....

Közélet:
Vasút   
 0 Hozzászólás    

matek - 2012.09.01. 12:03

Miután a lőszermentesítés befejeződött, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán, szeptember 2-án a hajnali óráktól megszűnik a vonatpótló autóbuszos közlekedés, illetve a jelentős forgalomkorlátozás - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

    A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán eredetileg augusztus 21-től 27-ig rendeltek el vágányzárat a terület lőszermentesítése miatt, mivel a vasúttársaság augusztus 16-i közlése szerint jelentős mennyiségű második világháborús lőszer- és robbanószer-maradvány került elő a pályafelújítási munkálatok előkészítésénél. A vágányzárat a hét elején vasárnapig meghosszabbították. 
MTI

 

Részletek a címre kattintva.

Gazdaság:
Vasút   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2012.08.23. 23:59


Tegnapelőtt egyik rokonom érkezésére várva, arra lettem figyelmes, hogy egy igencsak mutatós menyecske, zseblámpával keresgél, a világítással - sem - rendelkező vasúti kerékpártárolóban. Közelebb lépve egy ismerős fiatal nyomozónő arcvonásai körvonalazódtak. Mellette ált egy fiatal lány és ellopott kerékpárja miatt kesergett. Mint kiderült a gátlástalan tolvajok, majd' féltucat kerékpárt lovasítottak meg a nap folyamán, hátrahagyva azok levágott lakatjait. A kár nyilván egyenként is meghaladta a megélhetéshez rendelt 47.000.-Ft-ot... 

Közbiztonság:
Lopás   
Vasút   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.06.04. 15:20

Penetráns kép fogadja az abonyi Vasútállomásra érkezőket, onnan indulókat. Hiába hozták már többször szépen rendbe az épületet, illetve az aluljárót, a vandálok semmit nem kímélnek. Most újabb hóbort dívik.  Galéria ITT

Citrom-díj:
Abony   
Vasút   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.13. 16:52

Olvasónk küldött nekünk fényképeket a helyszínről!- Visszaállították a felborult kocsikat- (MTI) – Daruk segítségével felállították a Bagnál kisiklott tehervonat oldalára fordult kocsijaití vasárnap reggel – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-t. Loch Erika elmondta: a katasztrófavédelmi mobil labor szombaton este tíz órakor visszavonult, ugyanakkor folyamatosan a helyszínen tartózkodnak a gödöllői tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat Pest megyei csoportja. Képgaléria ITT

Közbiztonság:
Vasút   
 3 Hozzászólás    

Dórika - 2011.09.22. 09:02

 

Kisiklott egy tehervonat egyik kocsija Szolnok és Abony között, emiatt 70-80 perc késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vasútvonalon; a baleset miatt az újszászi és a hatvani vonalon is 25-30 perc késésre kell számítani - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök reggel az MTI-vel. Hajnali 5 órakor a Szolnokról Budapest felé közlekedő tehervonat ötödik kocsija siklott ki, eddig tisztázatlan körülmények között. Szolnok és Abony között mindkét vágányt elzárták a közlekedés elől.

A baleset helyszínét a szolnoki pályaudvar úgynevezett magas-fogadó részén el tudják kerülni a vonatok, ennek ellenére ezen a vonalon 70-80 perc késéssel kell számolniuk az utasoknak - közölte a sajtóügyeletes

Külvilág:
Vasút   
késés   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok