Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8022, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Csillagda"
Első<< Előző1234567Következő >>

veroniq - 2012.04.29. 18:28

Ezen a hét végén két napon is szervezett Kiss György amatőr csillagász barátunk Csillagdát. Kőröstetétlenen az általános iskolások kémlelhették pénteken az eget, szombaton pedig az abonyiak, a Vásártéren. Szerencsére érdeklődőben nem volt hiány! Aki lemaradt a programról ne szomorkodjon, ha szól Gyuri, ismét csillagászkodunk. Köszönjük neki ismét!

Közélet:
Abony   
Csillagda   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.04.10. 20:56

Kiss György amatőr csillagász barátunk ajánlja figyelmünkbe a következő égi jelenséget: Április 22.-én hajnalban jön a Lyridák meteorraj. Egy 415 éves keringési idejű üstökös pályája mentén elszóródó törmelék okozza. A Lyra csillagkép felől jönnek a hullócsillagok, ami akkor a délkeleti égen magasan a horizont felett egy paralelogrammát formáló csillag alakzat.

Közélet:
Csillagda   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.20. 18:11


Nézd meg Te is a gyönyörű Újholdat, a sárgán izzó Marsot, a Jupitert és a Vénuszt! Páratlan élményben lesz részed! HÉTFŐN, azaz március 26-án ismét Csillagda! - Kiss György amatőr csillagász barátunk minden érdeklődőt sok szerettel vár a Vásártérre 18.30- tól! A program természetesen minden résztvevő számára ingyenes! Egy profi távcső segítségével az árdeklődők megtekinthetik a Holdat, a Vénuszt, a Jupitert, valamint az Orion ködöt is! Gyere el Te is, ott a helyed!

Közélet:
Csillagda   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.01. 11:59

Kiss György amatőr csillagász az elábbiakról tájékoztatta lapunkat: Ha mostanában szürkületkor felnézünk az égre, akkor a Hold, jobbra alatta a Jupiter és még nyugatabbra és lefelé a Vénusz gyönyörűen kiadja az ekliptikát, azt a kelettől nyugatig tartó ívet, melyen a Nap, a Hold, és a bolygók találhatóak az égen. Ha a Hold – Jupiter – Vénusz ívet meghosszabbítjuk a nyugati horizontig, akkor viszonylag alacsonyan megpillanthatjuk a ritkán megfigyelhető legbelső bolygót a Merkúrt.

Közélet:
Abony   
Csillagda   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.02.15. 14:59

MTI- A galaxisok közti teret sötét anyag tölti ki - erre a következtetésre jutottak komputeres modellszámítások alapján japán kutatók, akik a The Astrophysical Journal legújabb számában tették közzé tanulmányukat. Közismert tény, hogy rengeteg "láthatatlan", úgynevezett sötét anyag van a világegyetemben. Míg a "közönséges" anyag részaránya mindössze 4,5 százalék, a sötét anyagé eléri a 22 százalékot. Mostanáig viszont senki sem tudott választ adni arra, hogy hol is lehet univerzumunkban a sötét anyag - olvasható a PhysOrg tudományos hírportálon.

Közélet:
Csillagda   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.02.09. 09:52

Cikkünkből megtudhatják, hogy mit láthatunk hamarosan a téli égbolton. Amatőr csillagász barátunk, Kiss György küldte le nekünk ezt az érdekes írást. A közelmúltban a Vásártéren az abonyiak csillagászkodhattak. Mi is hasonló jelenségeket szemlélhettünk. Január végén nagyon szép együttállások voltak láthatók napnyugta után a nyugati égbolton. Különösen látványos volt a január 29-i esti égbolt.

Közélet:
Abony   
Csillagda   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.24. 13:10

Január 23-án, magyar idő szerint hajnali 5 órakor hatalmas napkitörés zajlott le a Nap 1402-es számú napfoltcsoportja felett. Emiatt egy gyorsan mozgó anyagfelhő tart a Föld felé, amelynek érkezése kedden délután várható. Kedden reggel nagy energiájú protonok záporába került a Föld.

Közélet:
Csillagda   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.18. 10:55

Kiss György amatőr csillagász jelenti: Feleim! Egy különleges fotót tartalmazó cikket küldök nektek, egy a földtől távolodó űrszonda fényképzett vissza. A Föld – Hold párost kapta lencsevégre. Jól láthatóak az arányok, ha kicsinyítjük a naprendszert ( 200 000 000-val osztunk ), akkor egy narancs méretű Föld körül 2 méterre kering egy piszke méretű Hold. Mellesleg a modellezett kicsinyítésben a fotó 47,5 méter távolságról készült.

Külvilág:
Csillagda   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.05. 19:46

Hamarosan ismét Csillagda! -  Kiss György amatőr csillagász barátunktól ezt az új hírt kaptam. Úgyhogy készüljön mindenki! Hamarosan Csillagda ismét! - Ami a csillagász helyzetet illeti: Ha sikerül egy tiszta estét – éjszakát kifogni, akkor már alkonyatkor gyönyörű Vénuszt (esthajnalcsillag) láthatunk viszonylag magasan a nyugati égen. Magasan a déli égbolton ragyog a Jupiter, és még pár napig a telő hold is látható már alkonyatkor.

Közélet:
Abony   
Csillagda   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.22. 10:31

Csodálatos Olvasóink vannak, akik napról napra megmutatják nekünk a csodát. Közülük, az egyik " csodabogár " a megszállott amatőr Csillagász, Kiss György. Időről időre elkápráztat bennünket az égi jelenségek bemutatásával. Most ifjú riporterünk mutatja be Önöknek Gyurit. Szerkezstőségünk nevében sok szeretettel köszönjük meg Gyurinak azt, amit értünk tett és persze az ifjú riporternek is! A riport készítője: Szabó Zoltán- Ha nagyban szeretnéd nézni a videót, katt a címre!

Közélet:
Abony   
Csillagda   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok